Ratatuja
Pieczone ziemniaczki
Kiełbasa palcówka Ani Ka i jej Przyjaciół
Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i żółtym serem
Pielmieni
Pieczone piersi z kurczaka z pieczarkami i serem
Ogórki w musztardzie
Sałatka szwedzka
Schabiki mlask, mlask
Pikle ogórkowe Ani Ka
Zapiekanka "na winie" (nawinie)
Piersi z kurczaka w pesto
Tarta z warzywami i szynką
Mielone na patyczkach
Nasza ulubiona sałatka
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Rybka smażoną
Canelloni
Galantyna
schab w ziołowej panierce
Pomidorówka z cebulą - krem
Łosoś zapiekany z pieczarkami
Chleb ( 2 foremki, keksowe- małe)
Sałatka z kurczaka
Jajka faszerowane
Sałatka z paluszkami krabowymi
Roladki z tortilli
Ciasto truskawkowe
Miód z mniszka robiony - 'na zimno'
Langosze
Grzyby w pomidorach
Kanie w słoikach
Sałatka z cukinii
Muffinki z jajek w szynce
Witajcie. Dojrzałam wreszcie do tego, aby założyć swój wątek kulinarny. Gotowanie od dawna jest moją pasją. Uwielbiam odkrywać nowe smaki, czuć wspaniały zapach potraw. Niestety uwielbiam również jeść ;). Ale życie jest zbyt krótkie, aby się wiecznie katować dietami ;). Zacznę od przepisu bardzo na czasie. Będzie to ratatuja.
Potrzebny jest bakłażan:

cukinie:

cebule:

kolorowe papryki:

i obrane ze skóry pomidory:

Bakłażana, cukinie i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w krążki, papryki w paski. Na odrobinie oleju podsmażamy bakłażana:

następnie dodajemy do niego cukinie i chwilę razem smażymy:

Przekładamy do osobnego naczynia, a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę:

i dodajemy do niej pokrojone pomidory:

Dusimy, aż sos zgęstnieje. W tym czasie osobno smażymy papryki:

Do sosu pomidorowego dodajemy usmażone papryki, cukinie i bakłażana. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy aż warzywa będą lekko twarde

Smacznego