Kuchnia Rosiowej
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1047
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Re: Kuchnia Rosiowej
co to Gosiu w kuchni nic ciekawego się nie dzieje??????????????????
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
A no ostatnio odżywiamy się byle jak, więc nie ma się czym chwalić. A jak zrobię coś fajnego, to zapomnę zrobić zdjęcie....
Może się niedługo poprawię
Może się niedługo poprawię

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
Sałatka z kurczaka
Piersi z kurczaka pokroić, posolić i usmażyć. Do wystudzonych dodać pokrojony w kostkę ser żółty, por, natkę pietruszki i przekrojone na pół winogrona. Majonez wymieszać ze śmietaną i polać sałatkę

Piersi z kurczaka pokroić, posolić i usmażyć. Do wystudzonych dodać pokrojony w kostkę ser żółty, por, natkę pietruszki i przekrojone na pół winogrona. Majonez wymieszać ze śmietaną i polać sałatkę


pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1047
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Re: Kuchnia Rosiowej
musi to jest smaczne




-
- ---
- Posty: 448
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kuchnia Rosiowej
Na koniec lata jak znalazł.rosiowa pisze:Sałatka z kurczaka
Piersi z kurczaka pokroić, posolić i usmażyć. Do wystudzonych dodać pokrojony w kostkę ser żółty, por, natkę pietruszki i przekrojone na pół winogrona. Majonez wymieszać ze śmietaną i polać sałatkę![]()

- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
To jest, jak dla mnie, super smaczne.
Ano właśnie na koniec lata to nie jest tak kosztowne jak teraz. Ale czasem trzeba sobie zrobić jakąś przyjemność kulinarną....
Ano właśnie na koniec lata to nie jest tak kosztowne jak teraz. Ale czasem trzeba sobie zrobić jakąś przyjemność kulinarną....
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
Re: Kuchnia Rosiowej
Ja co prawda chłopak, ale wyjaśnię. Te liczby oznaczają ilość substancji mineralnych w mące. Spala się w określonych warunkach próbkę mąki i bada ile zostało popiołu. Substancje organiczne (skrobia, gluten itp.) spalają się substancje mineralne: nie. Nie ma to związku ze stopniem przemiału mąki np. mąka wrocławska i krupczatka różnią się stopniem zmielenia a obie są typu 500.mag pisze:Dziewczyny, a czy mogłybyście mi wyjaśnić, co oznaczają te wartości mąki
Pozdrawiam
mm
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
Dziękuję za wyjaśnienie. Znów się czegoś nauczyłam 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
Jajka faszerowane
Jajka trzeba ugotować na twardo, wystudzić i przeciąć nożem skorupki wzdłuż na połowy. Łyżeczką wyjąć jajka, tak aby nie uszkodzić skorupek. Pieczarki usmażyć. Jajka, pieczarki i szynkę zmielić w maszynce. Dodać drobno posiekaną natkę, tłuszcz ze smażenia pieczarek (z umiarem), sól i pieprz. Wymieszać. Farsz wkładać do skorupek i posypać po wierzchu tartą bułką. Smażyć na rumiano układając na patelni z masłem stroną farszu (ciekawe, czy to jest zrozumiale napisane, bo zawsze mam kłopot z precyzyjnym wyrażaniem myśli na piśmie).

Jajka trzeba ugotować na twardo, wystudzić i przeciąć nożem skorupki wzdłuż na połowy. Łyżeczką wyjąć jajka, tak aby nie uszkodzić skorupek. Pieczarki usmażyć. Jajka, pieczarki i szynkę zmielić w maszynce. Dodać drobno posiekaną natkę, tłuszcz ze smażenia pieczarek (z umiarem), sól i pieprz. Wymieszać. Farsz wkładać do skorupek i posypać po wierzchu tartą bułką. Smażyć na rumiano układając na patelni z masłem stroną farszu (ciekawe, czy to jest zrozumiale napisane, bo zawsze mam kłopot z precyzyjnym wyrażaniem myśli na piśmie).

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
Re: Kuchnia Rosiowej
Ale fantastycznie tu w tej kuchni!rosiowa pisze:Pałki z kurczaka

Bardzo mi się podoba to danie, ale wyciągać kości z kurczaka jeszcze nie próbowałam.

A może by tak nadziać czymś te nóżki?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2177
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wieś pod Łodzią
Re: Kuchnia Rosiowej
Witaj Aniu, wyciąganie kości jest całkiem łatwe
. A nadziewam nóżki często różnymi farszami. Pieczarki z kapustą, mielone z natką, mielone z curry lub suszonymi pomidorami itp 


pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1047
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Re: Kuchnia Rosiowej
I tu cię niema?????




- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1474
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Głogów
- Kontakt:
Re: Kuchnia Rosiowej
Trafiłam do Twojego wątku dopiero dzisiaj. Przepisałam kilkanaście przepisów, rozochociłam się kulinarnie, a tu....... cisza
. Gdzie się podziewa właścicielka tego wątku?

- nina1611
- 500p
- Posty: 821
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: opolskie
Re: Kuchnia Rosiowej
dobrze że znalazłam ten wątek
kilka przepisów już wylądowało w moim zeszyciku 


Re: Kuchnia Rosiowej
WITAJ GOSIU przeczytałam wszystkie twoje wątki i ciekawe przepisy wydrukowałam.Podziwiam cię,że masz tyle energii i zapału do pracy .Będę częstym gościem u ciebie
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod