Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też miałam z nimi problem w zeszłym roku,wtedy miałam jeszcze kilka Cymbidiów i na każdym z nich się przypałętały a o Provado nie miałam pojęcia,mam go dopiero od nie dawna i to już drugą butlę :lol:
Ale u mnie on działa bez zarzutu,czyżby były różne rodzaje przędziorków że u Ciebie ten środek nie zadziałał? hehehe :lol:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko
ale się u Ciebie dzieje
Gratuluje nowych nabytków. Maxillaria po prostu boska. :shock:
Niech wszystkie dobrze Ci rosną :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko, Agatko, Aniu troszkę się dzieje u mnie ostatnio na parapetach, ale nie mam czasu na forum bo inne obowiązki mi go zabierają :( Jak zwykle o tej porze roku przetwory, przetwory i jeszcze raz przetwory. Mam działkę i bardzo dużo owoców itp.Niedługo mam urlopik , to może pokażę moje kwitnienia ;:79 Tymczasem pozdrawiam i do następnego ;:113 ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Halinko no to kochana czekamy na storczykowy pokaz ;:87
Jak masz za dużo owoców to może podać Ci mój adres?hehehehe ;:112 ;:112 ;:112
Oj pojadłam ostatnio wiśni prosto z drzewka a nie długo będę wcinała brzoskwinki :lol:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Maxillaria świetna, ciekawie i tak trochę śmiesznie nawet ;) wygląda z tej doniczki na swojej długiej nóżce, no i w moim ulubionym kolorku bordo- cudeńko! Reszta też godna pozazdroszczenia...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Hej Halinko - rób te przetwory rób :lol: :lol: :lol:
Właśnie popijam sobie przy komputerze herbatkę z soczkiem od Ciebie - PYYYCHA ;:8
A co do Twoich nowości storczykowych, to nie wiem, czy bym sie nie pogubiła w wymaganiach... O rany, tyle naraz,
że chyba musisz sobie jakies zapiski robić ??? Halinko, jak to opanujesz, to będziesz udzielała nam korepetycji :wink:
Piszesz, ze wkrótce masz urlop - ciekawa jestem, czy zostawisz swoje skarby same, czy odpoczywasz z nimi ;:88
Trzymam za wszystkie kciuki i liczę na te pędy, o ktorych wspomniałaś :D
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko szkoda, że mieszkasz zbyt daleko ode mnie, bo i dla Ciebie wystarczyłoby tych moich owoców. Wiśnie śnią mi się już po nocach prawdę mówiąc, a mam już tylko jedno drzewko (kiedyś miałam trzy).
Agnieszko-Agita Maxilaria faktycznie dziwnie wygląda, ale bardzo mi się podoba. Mam ochotę jeszcze na inną, ale może kiedyś:)
Joasiu-Art robię, robię te przetwory i końca nie widać. Powiem szczerze, że mi nie żal, bo z tego co wiem to nasza kol. Renatka też robi, więc nie jestem sama w tym temacie :) Z pewnością jak się spotkamy to Cię poczęstuję :) Zapisków żadnych odnośnie moich kwiatów nie robię, po prostu wszelkie nowości mam w kuchni na parapecie i obserwuję.
Urlopik spędzam w domciu i na mojej działeczce :) więc moje kwiaty będą miały właściwą opiekę:) a ja będę w swoim żywiole:)
W przyszłym tygodniu pokażę moje kwitnienia oraz troszkę nowości ;:113 ;:109 A tymczasem pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek ;:80 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Halinko mój mąż to już taki wyczulony, że daj spokój. Przeniosłam jedną vandzie Rafaelową do kuchni - bo tam mi łatwiej ją obserwować - przyszedł mój M z pracy, wszedł do kuchni i wrzeszczy: "A co to do chol.... znowu jest?!!!" Więc zdębiałam bo nie widziałam o co mu chodzi, a on paluchem na tą moją vandzie pokazuje. Ja się śmiać zaczęłam i mówię, że to ta z pokoju tylko ją przeniosłam. Myślisz, że to mu wystarczyło? A skąd poszedł zobaczyć czy na pewno nie kłamie ;:159 . Chyba się zorientował, że ostatnia "dostawa" była większa niż mu próbowałam wmówić :;230 Także przerąbane na całego :wink:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano już taki nasz los ;:108 Ja przestaję się tym martwić, bo myślę sobie zawsze co ja bym zrobiła jakby mój mąż miał hobby, które by mi zmniejszało "powierzchnie życiowe" ;:88 ;:94
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Wspaniałe nowości :shock: :D :shock: Czekam na następne fotorelacje i opisy obchodzenia się z roślinami. Trzymam za wszystkie kciuki i mocno dopinguję. 8)
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Ufff... to się naczytałam... :P :P :P
Halinko, Twój storczykowy świat jest przepiękny! Przeczytałam Twój cały wątek niczym bardzo interesującą lekturę, pięknie ilustrowany i tyle odwagi w autorce, by podjąć się opieki nad wieloma różnymi gatunkami jednocześnie. A wszystkie te roślinki jakże chętne do współpracy :P To się nazywa mieć rękę do kwiatów.
Z wielką niecierpliwością będę wyglądać kolejnych Twoich kwitnień i nowych okazów ;:109 .

Sabotki przeurocze, nie mam jeszcze żadnego, strasznie mi się podobają i coraz bardziej się do nich przekonuję, w sensie że powinnam się na takiego odważyć. A już ten Twój łabądek rozbroił mnie kompletnie:
orange30 pisze: ...Mój "łabądek" dopiero niedawno przekwitł, a już chce pokazać na co go stać ;:113
Obrazek...
Zdjęcie i porównanie - mistrzowskie!
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Limonko dzięki za odwiedziny w moim wątku ;:79 Ja też na bieżąco śledzę co u Ciebie się dzieje ;:109 ;:63 Odważ się, sabotki nie są zbyt wymagające ;:113 Ja się na nich jeszcze nie zawiodłam ;:215
Agatko uwielbiam wiśnie, i jeszcze nigdy mi się nie przejadły ;:112
Gosiu jak też robię bardzo dużo przetworów, ale idę na łatwiznę i nie dryluję, są sposoby na to by sobie ułatwić i tak już ciężkie i monotonne życie ;:112

Może jutro wstawię nareszcie fotki, bo do tej pory nie mogłam ;:109 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Halinko, cieszę się bardzo, że i Ty do mnie zaglądasz :P :P :P a po takiej sabotkowej zachęcie, teraz już na pewno się na takiego odważę, niech mi tylko jakiś ładny okaz w ręce wpadnie...
I z niecierpliwością wyglądam tych zdjęć, które wkrótce wstawisz :P
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Limonko oj pokażę, pokażę ;:112 Właśnie mój łabądek rozkwitł, będzie fotorelacja i nowości oczywiście ;:109 ;:113 A tymczasem pozdrawiam i trzymam w napięciu hi hi ;:215 ;:196
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Tym bardziej nie mogę się doczekać :D :D :D
Pozdrawiam serdecznie
Justyna