pożre wszystkie hosty i nie tylko
  pożre wszystkie hosty i nie tylko   Grzyb wygląda na koźlaka szarego ale o tej porze roku to szybciej czerwone koźlaki rosną
  Grzyb wygląda na koźlaka szarego ale o tej porze roku to szybciej czerwone koźlaki rosną   Pięknie wyglądają donice na tle kamyczków - super
  Pięknie wyglądają donice na tle kamyczków - super   
 Czekam na zdjęcia nowego sklaniaka

mam nadzieję, że wszystkie gatunki piwa lubią
 mam nadzieję, że wszystkie gatunki piwa lubią  Witajcie moi mili.
 Witajcie moi mili.  ,
 ,  

Za domem jest najmniej atrakcyjna część ogrodu, składamy tam drzewo, materiały na remont, czyli piasek, żwir itp. Stoi tez ta wspomniana już przeze mnie sterta cegieł.
 Za domem jest najmniej atrakcyjna część ogrodu, składamy tam drzewo, materiały na remont, czyli piasek, żwir itp. Stoi tez ta wspomniana już przeze mnie sterta cegieł. 

Mam tylko obawy jak to wszystko zafunkcjonuje w chwili opadu owoców, a później liści
  Mam tylko obawy jak to wszystko zafunkcjonuje w chwili opadu owoców, a później liści   Proszę o krytyczne uwagi, może to głupie, może cos poprawić
 Proszę o krytyczne uwagi, może to głupie, może cos poprawić  
   Bardzo liczę na wasze doświadczenie i czekam na komentarze
  Bardzo liczę na wasze doświadczenie i czekam na komentarze
 Dzięki za odwiedziny i wpadajcie częściej bo czuję się tu trochę samotna
  Dzięki za odwiedziny i wpadajcie częściej bo czuję się tu trochę samotna   
  Planuję wybrać się na większe zakupy i zakończyć obsadzanie klombu przy wielkim korzeniu. Klomb ten ma za zadanie osłonic od ulicy „miejsce na biesiadowanie”. Ale nie chciałabym żeby wyrosły jakieś wielkie drzewa czy krzewy, no i żeby było ładnie cały rok. Przed korzeniem dominuje czerwień i żółć, więc myślę czy by nie powtórzyć tych kolorów z tyłu. Już jest trochę żółto – posadziłam te płożące jałowce. Blisko korzenia, mniej więcej w środku rabaty myślałam o posadzeniu buka pospolitego „Purpurea Pendula”, po lewej stronie korzenia (patrząc od pola) kalinę koralową „Compactum” – ponoć ma duże kremowo-białe kwiaty, a jesienią liście przebarwiają się na pomarańczowo, no i są duże czerwone owoce
  Planuję wybrać się na większe zakupy i zakończyć obsadzanie klombu przy wielkim korzeniu. Klomb ten ma za zadanie osłonic od ulicy „miejsce na biesiadowanie”. Ale nie chciałabym żeby wyrosły jakieś wielkie drzewa czy krzewy, no i żeby było ładnie cały rok. Przed korzeniem dominuje czerwień i żółć, więc myślę czy by nie powtórzyć tych kolorów z tyłu. Już jest trochę żółto – posadziłam te płożące jałowce. Blisko korzenia, mniej więcej w środku rabaty myślałam o posadzeniu buka pospolitego „Purpurea Pendula”, po lewej stronie korzenia (patrząc od pola) kalinę koralową „Compactum” – ponoć ma duże kremowo-białe kwiaty, a jesienią liście przebarwiają się na pomarańczowo, no i są duże czerwone owoce  Nie wiem co by tam jeszcze posadzić. Gulek ma taką piękną trzmielinę uskrzydloną, ale nie wiem, jaka duża urośnie i czy podobało by jej się tam. Uwielbiam też klony. No i może jeszcze jakiś iglak, albo zimozielony krzew?? Jakieś bylinki by się przydały, choć sama nie wiem jak się będą komponować z tymi jałowcami?? Proszę, więc o pomoc i propozycje. Wklejam zdjęcia, które pokazują ten klomb z różnych stron. Liczę na waszą pomoc
  Nie wiem co by tam jeszcze posadzić. Gulek ma taką piękną trzmielinę uskrzydloną, ale nie wiem, jaka duża urośnie i czy podobało by jej się tam. Uwielbiam też klony. No i może jeszcze jakiś iglak, albo zimozielony krzew?? Jakieś bylinki by się przydały, choć sama nie wiem jak się będą komponować z tymi jałowcami?? Proszę, więc o pomoc i propozycje. Wklejam zdjęcia, które pokazują ten klomb z różnych stron. Liczę na waszą pomoc 

- piszę bo zauważyłam, że to dość dziwnie wygląda na zdjęciach
 - piszę bo zauważyłam, że to dość dziwnie wygląda na zdjęciach  
 )dorasta u nas do 3-4 m,pytanie jaka u Ciebie jest ta rabata bo ze zdjęcia nie mogę rozszyfrować,polecam Klona jesionolistnego ,rośnie też duży ale można go sobie formować bez żadnego problemu ,możesz też posadzić Klon palmowy Butterfly niewymagający ,nieduży krzew o kolorowych liściach
 )dorasta u nas do 3-4 m,pytanie jaka u Ciebie jest ta rabata bo ze zdjęcia nie mogę rozszyfrować,polecam Klona jesionolistnego ,rośnie też duży ale można go sobie formować bez żadnego problemu ,możesz też posadzić Klon palmowy Butterfly niewymagający ,nieduży krzew o kolorowych liściach

Robi sę z tego rabata pełna krzewów i drzew o kolorowych liściach. Może by dosadzić jeszcze jakiegoś iglaka na pniu albo o takich płaczących gałązkach - u kogoś takie cudo widziałam i bardzo mi się spodobało. Jedyny problem - niebieskawy kolor igiełek... a może jednak nie jest to problem, bo przecież rosna tam już moje dwa czupiradełka o niebieskawym "upierzeniu". Nazywam tak moje dwa śmiesznie przystrzyżone iglaki - bo nie wiem czy to są jałowce czy co innego
 Robi sę z tego rabata pełna krzewów i drzew o kolorowych liściach. Może by dosadzić jeszcze jakiegoś iglaka na pniu albo o takich płaczących gałązkach - u kogoś takie cudo widziałam i bardzo mi się spodobało. Jedyny problem - niebieskawy kolor igiełek... a może jednak nie jest to problem, bo przecież rosna tam już moje dwa czupiradełka o niebieskawym "upierzeniu". Nazywam tak moje dwa śmiesznie przystrzyżone iglaki - bo nie wiem czy to są jałowce czy co innego    

Miło mi cię gościć. Do tej pory tylko żeśmy się mijały w ogrodach innych forumowiczy
  Miło mi cię gościć. Do tej pory tylko żeśmy się mijały w ogrodach innych forumowiczy   

. Na pewno wpadnę z rewizytą
 . Na pewno wpadnę z rewizytą