Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aga u Ciebie susza, a u nas szaleją burze i gradobicia... zalewa , pali słońce, znowu zalewa...nie wiadomo co lepsze... człowiek przed żywiołem nie ucieknie ;:223

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakoś mi się zagubił Twój wątek, jeszcze nie byłam w tej części. Wspaniałe te ogólne widoki letniego ogrodu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu od 2 lat intensywnie nad tym pracuję, żeby wprowadzić do letniego ogrodu więcej barw. Do te pory najbardziej kolorowa była u mnie wiosna i jesień, latem głównie róże i lilie i niewiele więcej. Teraz doszło sporo liliowców, które są w sporych już kępach więc dają ładne kolorowe plamy wśród zieleni. Było by jeszcze bardziej kolorowo gdyby tak dużo róż nie wymarzło, ale mówi się trudno....Twoje liliowce szybciutko się rozrosną :D

Kasiu teraz latem faktycznie czasu niewiele. Jedynie dzięki tym niesamowitym upałom mam, czas na Forum, bo nic nie jestem w stanie robić w ogródku, wieczorem po całym upalnym dniu też nie mam na nic ochoty, więc nadrabiam zaległości w forumowych ogródkach :D
Dziękuję Ci za miłe słowa o moim ogródku, teraz tyle zielska pojawiło się , ze aż mi wstyd ;:202
Powojnik jutro sprawdzę i napiszę, bo nie jestem pewna. Dwa podobne rosną koło siebie, ale jeden już przekwitł....a ten jakby miał jakieś niespożyte siły.....kwitnie już bardzo długo, kwiatów cała masa a i pąków ciągle pełno...

Grażynkowitaj :D Dziękuję za miłe słowa ;:196 Trudno mi powiedzieć czemu Twój dzwoneczek nie kwitnie, naprawdę nie mam pojęcia, ja nic przy swoim nie robię...

Aniu lilie chyba muszą oczarować...inaczej się nie da ;:224 :;230

Dorotko witaj :wit bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Z lilii od Ewy na pewno będziesz bardzo zadowolona, widziałam cebule....były byyyycze :shock: Będę zaglądała z ciekawością jakie odmiany posadziłaś :D

Jolu tak bardzo współczuję tych nawałnic, to straszne co się dzieje. Ja teraz normalnie boję się burz, bo nie wiadomo czego możemy się spodziewać....

Olgo cieszę się, ze jesteś i dziękuję za miłe słowa :D Różyczki mam bardzo marne w tym roku, ale lilie i liliowce wynagradzają te braki :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fotka z białymi dzwoneczkami i czerwonymi liliowcami jest obłędna. ;:215
Piękny zestaw i jeszcze to drzewko.
Wracam, żeby nasycić się tym widokiem. :D
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś, ja też postanowiłam zainwestować w liliowce. Bo takie piekne i bezproblemowe, ale... te piękne nie takie tanie ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Witam :D
Uwielbiam takie ogrody jak twój, gdzie nie spojrzeć to rożne odcienie zieleni i pełno kwiatów.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agniecha, obłędnie piękny busz u Ciebie - takie obrazki sprawiają mi największą przyjemność :) Liliowców co prawda nie mam, ale ich kępy przyprawiają mnie o szybsze bicie serca... niestety nad oczkiem, gdzie widziałabym takie piękności, jakoś nie chcą mi przez żarłoczne brzozy rosnąć... podziwiam więc u Ciebie ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes wcale tak źle nie wygląda mimo suszy, kolorowo jest bardzo i niektórym kwiatkom nie przeszkadza brak wody. Liliowe jakoś mnie nie biorą bo te jednodniowe kwiatki trochę mnie wkurzają ale dla liści udających trawy mam kilka. ;:173
Przyznam że chyba wolałabym suszę niż to co szaleje w naszych regionach. Od 4 godzin przychodzi i odchodzi burza za burzą, obecnie jest przerwa ale kto wie czy znowu się nie wróci. :evil:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka masz racje u mnie to samo szalejacy żywioł :cry: i jestem ciekawa jak bedzie jutro wyglądać ogródek ;:224 .Agus wszystko pięknie poukładane i wszędzie tyle miejsca nie to co u mnie ;:224 .Liliowce są ładne jak kwitną całe kępy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko te liliowce mnie zauroczyły, sadziłam nie znając koloru :roll: :lol: i gdy zakwitły okazało się, ze wszystkie są w różnych odcieniach czerwieni, 3 odmiany- wszystkie piękne o ogromnych kwiatach :D
Dzwoneczek zrobił mi niesamowitą niespodziankę w tym roku, rozrósł się ogromnie i przepięknie kwitnie, prawdziwy kolos :D Będę musiała go częściowo przenieść w bardziej eksponowane miejsce, bo teraz jest schowany.
Drzewko to brzoskwinia, wspaniała odmiana o ogromnych jak pięść owocach. Niestety już 3 rok nie owocuje, kwiaty przemarzają....strasznie mi szkoda, bo to najpyszniejsze owoce w moim ogrodzie...

Mariolu, ja tak bardzo lubię liliowce, że one dla mnie wszystkie piękne, nie mam jakichś wyszukanych odmian z górnej półki, a zachwycają mnie wszystkie :D Najfajniejsze w tych starszych odmianach jest to, że one błyskawicznie tworzą wielkie ukwiecone kępy :D

Igor...piszesz, ze u Ciebie za przejrzyście??? poczekaj ze 2 lata ;:oj :;230 U mnie miejscami jest już zbyt duży busz, a roślinki rosną i będzie jeszcze większy....i znów przesadzanie mnie czeka....już teraz w głowie układam plany i czekam aż niektóre roślinki przekwitną. Całą rabatę pod tarasem mam do przeróbki....tu dopiero zrobił się busz.....niekontrolowany :;230

Luki witaj :wit dziękuję za miłe słowa i serdecznie zapraszam :D

Agunia dziękuję ;:196 Liliowce zauroczyły mnie na całego i powiem szczerze, ze już nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich. O tej porze roku było u mnie zawsze przeważnie zielono, jedyny kolor robiły róże i lilie, których zawsze było sporo. Tej zimy mnóstwo róż wypadło i gdyby nie lilie i liliowce nie byłoby na czym zawiesić oka ...

Majeczko ja każdego wieczoru leję wodę.....wczoraj podlewałam przez 6 godzin, dziś niewiele krócej i nadal pieprz ....ale to prawda, wole to, niż te okropne nawałnice.....to straszne co się dzieje. Klimat zmienia nam się na tropikalny, nawałnice ciągną ze sobą ogromne zniszczenia....teraz obok z radości z nadchodzącego lata przychodzi również lęk jakie ono będzie...

Jagódko z miejscem to u mnie krucho :lol: wszędzie tłok i ścisk....aż czasami mam wrażenie czy nie powoduje to zbyt wielkiego chaosu.....ale ja chyba lubię taki chaos....bo jak tylko coś zobaczę co mi się podoba, to znów dosadzam :;230

Portreciki liliowców :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

łał ale wszystko porosło i pięknie po kwitło .Widoczki uroczę i oczywiście liliowce :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,pięknie u ciebie.Zawsze podziwiam jak ty artystycznie mieścisz taką ilość roślin.U mnie spore straty po nocnej burzy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko liliowce teraz czarują w ogródkach, cieszę się, bo kępy są już spore, ładnie się porozrastały i widok jest naprawdę niezły :D

Małgosiu właśnie przed chwileczką byłam u Ciebie i widziałam straty, tak mi przykro. Aura robi się coraz bardziej groźna :?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U nas też nocą przeszła burza, ale na szczęście poza klapniętymi płatkami róż nic wielkiego się nie stało. Kwiaty napiły się wody, to szybko wypuszczą nowe pąki.
Aguś, pięknie ujęłaś na fotkach te swoje liliowce :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieś masz taki fajny kompaktowy ogródek i ładnie poutykane ekstra dobrane roślinki.....no i ten trawnik prawdziwie zielony.
Lato w pełni...no nie? :D ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”