Pozdrawiam Jola

Dziękuję za miłe słowa
 Dziękuję za miłe słowa   Trudno mi powiedzieć czemu Twój dzwoneczek nie kwitnie, naprawdę nie mam pojęcia, ja nic przy swoim nie robię...
 Trudno mi powiedzieć czemu Twój dzwoneczek nie kwitnie, naprawdę nie mam pojęcia, ja nic przy swoim nie robię... 

bardzo dziękuję za miłe słowa
  bardzo dziękuję za miłe słowa   
  Będę zaglądała z ciekawością jakie odmiany posadziłaś
  Będę zaglądała z ciekawością jakie odmiany posadziłaś   
  Różyczki mam bardzo marne w tym roku, ale lilie i liliowce wynagradzają te braki
 Różyczki mam bardzo marne w tym roku, ale lilie i liliowce wynagradzają te braki  

Liliowców co prawda nie mam, ale ich kępy przyprawiają mnie o szybsze bicie serca... niestety nad oczkiem, gdzie widziałabym takie piękności, jakoś nie chcą mi przez żarłoczne brzozy rosnąć... podziwiam więc u Ciebie
 Liliowców co prawda nie mam, ale ich kępy przyprawiają mnie o szybsze bicie serca... niestety nad oczkiem, gdzie widziałabym takie piękności, jakoś nie chcą mi przez żarłoczne brzozy rosnąć... podziwiam więc u Ciebie 

i jestem ciekawa jak bedzie jutro wyglądać ogródek
  i jestem ciekawa jak bedzie jutro wyglądać ogródek   .Agus wszystko pięknie poukładane i wszędzie tyle miejsca nie to co u mnie
 .Agus wszystko pięknie poukładane i wszędzie tyle miejsca nie to co u mnie   .Liliowce są ładne jak kwitną całe kępy
 .Liliowce są ładne jak kwitną całe kępy

i gdy zakwitły okazało się, ze wszystkie są w różnych odcieniach czerwieni, 3 odmiany- wszystkie piękne o ogromnych kwiatach
 i gdy zakwitły okazało się, ze wszystkie są w różnych odcieniach czerwieni, 3 odmiany- wszystkie piękne o ogromnych kwiatach   
  Będę musiała go częściowo przenieść w bardziej eksponowane miejsce, bo teraz jest schowany.
 Będę musiała go częściowo przenieść w bardziej eksponowane miejsce, bo teraz jest schowany. Najfajniejsze w tych starszych odmianach jest to, że one błyskawicznie tworzą wielkie ukwiecone kępy
 Najfajniejsze w tych starszych odmianach jest to, że one błyskawicznie tworzą wielkie ukwiecone kępy   

U mnie miejscami jest już zbyt duży busz, a roślinki rosną i będzie jeszcze większy....i znów przesadzanie mnie czeka....już teraz w głowie układam plany i czekam aż niektóre roślinki przekwitną. Całą rabatę pod tarasem mam do przeróbki....tu dopiero zrobił się busz.....niekontrolowany
 U mnie miejscami jest już zbyt duży busz, a roślinki rosną i będzie jeszcze większy....i znów przesadzanie mnie czeka....już teraz w głowie układam plany i czekam aż niektóre roślinki przekwitną. Całą rabatę pod tarasem mam do przeróbki....tu dopiero zrobił się busz.....niekontrolowany   
  dziękuję za miłe słowa i serdecznie zapraszam
  dziękuję za miłe słowa i serdecznie zapraszam   
  Liliowce zauroczyły mnie na całego i powiem szczerze, ze już nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich. O tej porze roku było u mnie zawsze przeważnie zielono, jedyny kolor robiły róże i lilie, których zawsze było sporo. Tej zimy mnóstwo róż wypadło i gdyby nie lilie i liliowce nie byłoby na czym zawiesić oka ...
 Liliowce zauroczyły mnie na całego i powiem szczerze, ze już nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich. O tej porze roku było u mnie zawsze przeważnie zielono, jedyny kolor robiły róże i lilie, których zawsze było sporo. Tej zimy mnóstwo róż wypadło i gdyby nie lilie i liliowce nie byłoby na czym zawiesić oka ... wszędzie tłok i ścisk....aż czasami mam wrażenie czy nie powoduje to zbyt wielkiego chaosu.....ale ja chyba lubię taki chaos....bo jak tylko coś zobaczę co mi się podoba, to znów dosadzam
  wszędzie tłok i ścisk....aż czasami mam wrażenie czy nie powoduje to zbyt wielkiego chaosu.....ale ja chyba lubię taki chaos....bo jak tylko coś zobaczę co mi się podoba, to znów dosadzam