A ulicy Buczka już nie ma teraz nazywa się KamińskigoJa jeździłem w dziecińtwie do babci w Łodzi na ul.Buczka,zawsze wtedy były faworki i pączki,a tramwajem robiłem pętle żeby Łódź poznac
 ulcę dalej na Zacisze była moja podstawówka
  ulcę dalej na Zacisze była moja podstawówkaA ulicy Buczka już nie ma teraz nazywa się KamińskigoJa jeździłem w dziecińtwie do babci w Łodzi na ul.Buczka,zawsze wtedy były faworki i pączki,a tramwajem robiłem pętle żeby Łódź poznac

. Niestety moja mam nieche sie nauczyc piec i nie umie..
  . Niestety moja mam nieche sie nauczyc piec i nie umie..   .
 .

No ja sie właśnie zaczynam uczyć dopiero bo poszedłem na kucharzaTula pisze:A Ty od czego masz rączki ? ;)
 , ciasta będziemy nie długo też piec w szkole
  , ciasta będziemy nie długo też piec w szkole  .
  .

Prawie wszystkiego próbowałam w dzieciństwie. Margaryna czekoladowa mało kto ją pamięta z mojego otoczenia . Niestety nie miałam nikogo na wsi, więc twarożek, masło, śmietana kupowana była na rynku od gospodyń. Uwielbiałam robiony przez babcię podpiwek i prawie wszystko co zostało tu wymienione.
 Prawie wszystkiego próbowałam w dzieciństwie. Margaryna czekoladowa mało kto ją pamięta z mojego otoczenia . Niestety nie miałam nikogo na wsi, więc twarożek, masło, śmietana kupowana była na rynku od gospodyń. Uwielbiałam robiony przez babcię podpiwek i prawie wszystko co zostało tu wymienione.

Nie tiki-taki, tylko TIKI-TIKITula pisze:Amlos pod nazwą Tiki-Taki też występowało

Parówki nadkrawało się wzdłuż na cztery i smażyło tak, żeby wyglądały jak kraby
 Parówki nadkrawało się wzdłuż na cztery i smażyło tak, żeby wyglądały jak kraby   A w plasterkach mortadeli podawało się ścięte jajka
 A w plasterkach mortadeli podawało się ścięte jajka   A na pierwszą rocznicę ślubu z Sz.M. poszliśmy do eleganckiej restauracji na ... omlet z groszkiem
 A na pierwszą rocznicę ślubu z Sz.M. poszliśmy do eleganckiej restauracji na ... omlet z groszkiem   Może to już nie dzieciństwo, ale jak teraz na to patrzę, to był wtedy ze mnie straszy dzieciuch
 Może to już nie dzieciństwo, ale jak teraz na to patrzę, to był wtedy ze mnie straszy dzieciuch