Storczyki TULIPANA998

Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturze, dzięki za fotorelację z Łańcuta :) Nie mogłam tam być, więc dla mnie obejrzenie Twoich fotek, to wielka pociecha :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Kurczę , zaniedbuję troche Was :oops: .

Ostatnio byłem chory i przez 2 dni nie miałem netu.. :roll: . Zabiegany jestem , przez szkołe i praktyki.. Ledno znajduje czas dla roslinek.. :wink: . A jak jestem zmęczony to mi sie podlac nie chce.. :roll: . Dzisiaj naszczęście znalazłem czas :) .
A na praktykach nauczyłem sie już robić kopytka , kluski śląskie ( łacznie z wyrabianiem ciasta ) , robić i formowac tasakiem kotlety mielone , obierac i filetowac owoce , sporządzac zawiesinę , troche tez umie przyrządzać potrawkę z kurczaka z sosem i suruwkę :lol: , a w domu nauczyłem sie robic ładne pierogi :lol: , smażyć naleśniki , piec placka jabłkowego :lol: i deser "Pucharek Gabrysi " z gazety :lol: . Tak , że jak bym w domu sam został to jakos obiad "sklecę" :lol: :lol: :lol: .

Dzisiaj też spotkał mnie niezły pech :evil: :evil: :evil: , jak tylko pomyśle to mam ochote , wszystkim rzucać ;:110 ;:98 ;:98 ;:98 . Po praktychach idę do biedronki po " pepsiorę i hrupole " i zbieram normalnie szczękę z podłogi :shock: :shock: :shock: . Storczyki w biedronce / 17,99 szt. ;:226 ;:183 ;:154 ;:129 . A na środku piękny... , wymarzony.. , z 2 pędami miniaturek o kwiatkach tak borrdowych , prawie czarnych ... , drobniuśkich... A w kieszeni tylko 5 zł.. :evil: . Biegnę dod omu z prędkościa światła i lecę do biedronki z pieniedzmi na zabicie.. i po drodze z tego wszystkiego nie pomyślałem , zeby mi go Pani odłożyła.. ;:125 ;:125 ;:125 :evil: . Przybiegam zziajany , patrzę nie ma ;:98 ;:98 . Pare metrów dalej zadowolona Pani odchodzi od kasy z storczykiem... O matko.... :shock: . Hm... , najwyżej sie zbłaźnie.... , Przepraszam,.... ! Bardzo Pani zalezy na tym kwiatku , bo ja zbieram storczyki i ten jest jeden z wymarzonych.. , dam Pani nawet 2 dychy... Popatrzyła sie jak na jakiegoś psychopate i poszła.. :cry: :cry: :cry: . Normalnie siąść i płakać.. :evil: .

Jak dostanę wypłate to pojade do Rzeszowa chyba i kupie sobie ze 4... . Tylko czy okazja sie powtórzy.. ? :( .

Jutro juz naprawdę postaram sie te moje biedulki sfocić..

Storczyk od Halinki z keikami usechł , ale keiki dzisiaj odzieliłem.. , tak samo mój pierworodny , teraz mam 4 maluszki.. A problem , bo jeden ma 2 dosyc małe korzonki i jest duży ,a drugi jest malusieńki i ma 4 wielkie.. :roll: . No i nie mam spagnum :evil: :evil: :evil: :evil: . Jeszcze 3 zdechlaki ratuje.. ten białyz fioletową warżką przesadzony do świerzej kory ( nie miał jednego korzonka i liście mu sie zesychły ) . Wsadziłem go go miski z woda , i tak cały czas stoi , miska jest duza i wypuścił listek i wypuszcza korzonek :D :D :D . Łacznie z keikami am 32 storczyki , no i ze zdechlakami , na jednym parapecie stoi 26 i jeden kwitnie 3 kwiatkami.. , strasznie kiepsko.. , czyżby juz mnie nie lubiały.. ?, tylko liście i korzonki... :( . Oj ze mnie taki storczykomaniak... :roll: . Kwitnie 6 z czego jeden obficie a reszta mysli o przekwitaniu... i kwitnie "ino , ino" :roll: .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Artur-jesteś genialny,w niecały miesiąc opanować i kopytka i kluski śląskie i pierogi ,naleśniki i kotlet z jaj i mielony, trochę potrawkę,surówkę,i jeszcze ciasto z jabłkami na deser, przeciętna żona ucząc się na błędach robi to w rok, dwa po ślubie.Jeśli to wszystko uda się jej opanować.
Ze storczykiem w istocie pech, naprawdę spory. Miejmy nadzieję,że uda Ci się go jeszcze zdobyć.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szkoda, że ci się nie udało z tym storczykiem :/ i już w pierwszym roku szkoły masz praktyki? ja podobno będę mieć w przyszłym roku, pewnie będzie dużo babrania w ziemi (albo co gorsza plewienia), jak ja tego nienawidzę :////
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewuś - Nie zawstydzaj mnie ;:131 . Placka jeszcze sam nie umie zrobić całkiem i tej potrawki z klurczaka , ale coś tam pamietam :wink: .

Storczykowa - No ja to mam zawsze takiego pecha.. :roll: . Tak juz mam praktyki :wink: . Ale Ci zazdroszczę ! :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:Ewuś - Nie zawstydzaj mnie ;:131 . Placka jeszcze sam nie umie zrobić całkiem i tej potrawki z klurczaka , ale coś tam pamietam :wink: .

Storczykowa - No ja to mam zawsze takiego pecha.. :roll: . Tak już mam praktyki :wink: . Ale Ci zazdroszczę ! :roll:
ja też jestem pechowa, bo jak jest coś fajnego, to za drogie albo już sprzedane. tak często miałam z Vandami na wystawie. a z tego, że będą praktyki, się nie cieszę. chwilami żałuję, że nie poszłam do liceum, ale po tej szkole przynajmniej nie będę musiała iść na studia. ty to przynajmniej się babrasz kartoflami itp., a ja się będę babrać ziemią. ale mam nadzieję, że to nie na tym polegają praktyki, bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp.
E nie no bez przesady... :lol: , tego to nie bedziecie robić.. :lol: .
ja mam na praktykach bardzo fajnie :wink: i nie narzekam :wink: . Później sie przyda , też w życiu codziennym :wink: , bo przeciez ugotowac jesć sobie trzeba.. :wink: :lol: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:
Storczykowa pisze:bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp.
E nie no bez przesady... :lol: , tego to nie bedziecie robić.. :lol: .
ja mam na praktykach bardzo fajnie :wink: i nie narzekam :wink: . Później sie przyda , też w życiu codziennym :wink: , bo przeciez ugotowac jesć sobie trzeba.. :wink: :lol: .
No pewnie, że się przyda, zwłaszcza, że faceci powinni umieć gotować ;) Ja potrafię tylko kilka prostych rzeczy, jak kartofle, frytki, bober, ryż itp. Ale jestem ciekawa, co będzie na naszych praktykach. W każdym razie nienawidzę prac w ogródku i w przyszłości na pewno nie będę tego robić. Bo moja szkoła powinna polegać na projektowaniu ogrodów, a nie babraniu się w nich.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

:;230
Jesteś genialny ja jeszcze nie leciałem za nikim w sprawie kwiatka :lol: :lol: :lol: :lol:
Kurczę mogła się zgodzić :? Takie zaangażowanie :!: Mam nadzieję że trafisz w Rzeszowie
jeszcze większego i fajniejszego takiego wymarzonego bo po tym zasługujesz :!: :D

PS: :;230 :;230 :;230 :;230 Ja też tam chodzę po pepsiorę i hrupole :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45

Post »

To rzeczywiście jakieś niemiłe stworzenie z tej kobitki było. Ja 2 miesiące temu byłam w podobnej sytuacji - kobitka wymarzyła go sobie dla córki, więc jej wyjęłam ze swojego koszyka i dałam. Był niespotykany - biały w brązowe "biedronki". Ale za chwilę spotkała mnie za ten gest nagroda - moje oczy padły na skrytą za innymi Philadelphię, o której marzyłam.
Marzy mi się taka brązowa biedronka, ale myślę, że gdzieś tam była bardzo zadowolona córka tej pani i od razu mi weselej. :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czasami się tak zdarza... mojego białego wielkokwiatowego widziałam wcześniej u kogoś w koszyku, ale widocznie się rozmyślił i ja go kupiłam ;)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

I ja kiedyś nie zdążyłam i ktoś sprzątnął mi upatrzonego storczyka, ale się wściekałam. :evil:
Na pewno Ci się uda i znajdziesz tego falenopsis już wkrótce. :D
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Artur żebym takiego miała to w poniedziałek już by poszła do Ciebie paczuszka ale niestety takiego kolorku to ja nie mam :(
Ech co za baba ;:156 ;:156 ;:156
A genialny to faktycznie jesteś ;:113
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Tulipanku czy storczyk z Biedronki wyglądał tak ?

Obrazek

Nie jest to typowa miniaturka, ale coś pomiędzy i jeśli o takim właśnie marzysz to bardzo chętnie pomogę :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

He he bardzo lubię czytać Twoje posty o zdobywaniu storczyków. Są rozbrajające. Choć ostatnia opowieść jest trochę smutna... Ale nie martw się, bo coraz więcej jest storczyków w sklepach i częściej pojawiają się ciekawe. Jestem pewna, że w końcu dorwiesz wymarzonego :wink: .

A okazy masz piękne. Bardzo fajne te z rynku. Ostatnio mam fazę na takie duże :lol: .

I jeszcze pytanie - jak sobie radzisz z Miltonią? Czy ona nie stroi fochów? Nie mam, ale zastanawiam się nad zakupem.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”