Storczyki TULIPANA998
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arturze, dzięki za fotorelację z Łańcuta
Nie mogłam tam być, więc dla mnie obejrzenie Twoich fotek, to wielka pociecha 
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie
Kurczę , zaniedbuję troche Was
.
Ostatnio byłem chory i przez 2 dni nie miałem netu..
. Zabiegany jestem , przez szkołe i praktyki.. Ledno znajduje czas dla roslinek..
. A jak jestem zmęczony to mi sie podlac nie chce..
. Dzisiaj naszczęście znalazłem czas
.
A na praktykach nauczyłem sie już robić kopytka , kluski śląskie ( łacznie z wyrabianiem ciasta ) , robić i formowac tasakiem kotlety mielone , obierac i filetowac owoce , sporządzac zawiesinę , troche tez umie przyrządzać potrawkę z kurczaka z sosem i suruwkę
, a w domu nauczyłem sie robic ładne pierogi
, smażyć naleśniki , piec placka jabłkowego
i deser "Pucharek Gabrysi " z gazety
. Tak , że jak bym w domu sam został to jakos obiad "sklecę"
.
Dzisiaj też spotkał mnie niezły pech
, jak tylko pomyśle to mam ochote , wszystkim rzucać
. Po praktychach idę do biedronki po " pepsiorę i hrupole " i zbieram normalnie szczękę z podłogi
. Storczyki w biedronce / 17,99 szt.
. A na środku piękny... , wymarzony.. , z 2 pędami miniaturek o kwiatkach tak borrdowych , prawie czarnych ... , drobniuśkich... A w kieszeni tylko 5 zł..
. Biegnę dod omu z prędkościa światła i lecę do biedronki z pieniedzmi na zabicie.. i po drodze z tego wszystkiego nie pomyślałem , zeby mi go Pani odłożyła..
. Przybiegam zziajany , patrzę nie ma
. Pare metrów dalej zadowolona Pani odchodzi od kasy z storczykiem... O matko....
. Hm... , najwyżej sie zbłaźnie.... , Przepraszam,.... ! Bardzo Pani zalezy na tym kwiatku , bo ja zbieram storczyki i ten jest jeden z wymarzonych.. , dam Pani nawet 2 dychy... Popatrzyła sie jak na jakiegoś psychopate i poszła..
. Normalnie siąść i płakać..
.
Jak dostanę wypłate to pojade do Rzeszowa chyba i kupie sobie ze 4... . Tylko czy okazja sie powtórzy.. ?
.
Jutro juz naprawdę postaram sie te moje biedulki sfocić..
Storczyk od Halinki z keikami usechł , ale keiki dzisiaj odzieliłem.. , tak samo mój pierworodny , teraz mam 4 maluszki.. A problem , bo jeden ma 2 dosyc małe korzonki i jest duży ,a drugi jest malusieńki i ma 4 wielkie..
. No i nie mam spagnum
. Jeszcze 3 zdechlaki ratuje.. ten białyz fioletową warżką przesadzony do świerzej kory ( nie miał jednego korzonka i liście mu sie zesychły ) . Wsadziłem go go miski z woda , i tak cały czas stoi , miska jest duza i wypuścił listek i wypuszcza korzonek
. Łacznie z keikami am 32 storczyki , no i ze zdechlakami , na jednym parapecie stoi 26 i jeden kwitnie 3 kwiatkami.. , strasznie kiepsko.. , czyżby juz mnie nie lubiały.. ?, tylko liście i korzonki...
. Oj ze mnie taki storczykomaniak...
. Kwitnie 6 z czego jeden obficie a reszta mysli o przekwitaniu... i kwitnie "ino , ino"
.
Pozdrawiam
Kurczę , zaniedbuję troche Was
Ostatnio byłem chory i przez 2 dni nie miałem netu..
A na praktykach nauczyłem sie już robić kopytka , kluski śląskie ( łacznie z wyrabianiem ciasta ) , robić i formowac tasakiem kotlety mielone , obierac i filetowac owoce , sporządzac zawiesinę , troche tez umie przyrządzać potrawkę z kurczaka z sosem i suruwkę
Dzisiaj też spotkał mnie niezły pech
Jak dostanę wypłate to pojade do Rzeszowa chyba i kupie sobie ze 4... . Tylko czy okazja sie powtórzy.. ?
Jutro juz naprawdę postaram sie te moje biedulki sfocić..
Storczyk od Halinki z keikami usechł , ale keiki dzisiaj odzieliłem.. , tak samo mój pierworodny , teraz mam 4 maluszki.. A problem , bo jeden ma 2 dosyc małe korzonki i jest duży ,a drugi jest malusieńki i ma 4 wielkie..
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Artur-jesteś genialny,w niecały miesiąc opanować i kopytka i kluski śląskie i pierogi ,naleśniki i kotlet z jaj i mielony, trochę potrawkę,surówkę,i jeszcze ciasto z jabłkami na deser, przeciętna żona ucząc się na błędach robi to w rok, dwa po ślubie.Jeśli to wszystko uda się jej opanować.
Ze storczykiem w istocie pech, naprawdę spory. Miejmy nadzieję,że uda Ci się go jeszcze zdobyć.
Ze storczykiem w istocie pech, naprawdę spory. Miejmy nadzieję,że uda Ci się go jeszcze zdobyć.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ewuś - Nie zawstydzaj mnie
. Placka jeszcze sam nie umie zrobić całkiem i tej potrawki z klurczaka , ale coś tam pamietam
.
Storczykowa - No ja to mam zawsze takiego pecha..
. Tak juz mam praktyki
. Ale Ci zazdroszczę ! 
Storczykowa - No ja to mam zawsze takiego pecha..
- Storczykowa

ja też jestem pechowa, bo jak jest coś fajnego, to za drogie albo już sprzedane. tak często miałam z Vandami na wystawie. a z tego, że będą praktyki, się nie cieszę. chwilami żałuję, że nie poszłam do liceum, ale po tej szkole przynajmniej nie będę musiała iść na studia. ty to przynajmniej się babrasz kartoflami itp., a ja się będę babrać ziemią. ale mam nadzieję, że to nie na tym polegają praktyki, bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp.Tulipan998 pisze:Ewuś - Nie zawstydzaj mnie. Placka jeszcze sam nie umie zrobić całkiem i tej potrawki z klurczaka , ale coś tam pamietam
.
Storczykowa - No ja to mam zawsze takiego pecha... Tak już mam praktyki
. Ale Ci zazdroszczę !
- Tulipan998

- Kontakt:
E nie no bez przesady...Storczykowa pisze:bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp.
ja mam na praktykach bardzo fajnie
- Storczykowa

No pewnie, że się przyda, zwłaszcza, że faceci powinni umieć gotować ;) Ja potrafię tylko kilka prostych rzeczy, jak kartofle, frytki, bober, ryż itp. Ale jestem ciekawa, co będzie na naszych praktykach. W każdym razie nienawidzę prac w ogródku i w przyszłości na pewno nie będę tego robić. Bo moja szkoła powinna polegać na projektowaniu ogrodów, a nie babraniu się w nich.Tulipan998 pisze:E nie no bez przesady...Storczykowa pisze:bo nie chciałabym sterczeć w polu i sadzić warzywa itp., tego to nie bedziecie robić..
.
ja mam na praktykach bardzo fajniei nie narzekam
. Później sie przyda , też w życiu codziennym
, bo przeciez ugotowac jesć sobie trzeba..
![]()
.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
To rzeczywiście jakieś niemiłe stworzenie z tej kobitki było. Ja 2 miesiące temu byłam w podobnej sytuacji - kobitka wymarzyła go sobie dla córki, więc jej wyjęłam ze swojego koszyka i dałam. Był niespotykany - biały w brązowe "biedronki". Ale za chwilę spotkała mnie za ten gest nagroda - moje oczy padły na skrytą za innymi Philadelphię, o której marzyłam.
Marzy mi się taka brązowa biedronka, ale myślę, że gdzieś tam była bardzo zadowolona córka tej pani i od razu mi weselej.
Marzy mi się taka brązowa biedronka, ale myślę, że gdzieś tam była bardzo zadowolona córka tej pani i od razu mi weselej.
- Storczykowa

He he bardzo lubię czytać Twoje posty o zdobywaniu storczyków. Są rozbrajające. Choć ostatnia opowieść jest trochę smutna... Ale nie martw się, bo coraz więcej jest storczyków w sklepach i częściej pojawiają się ciekawe. Jestem pewna, że w końcu dorwiesz wymarzonego
.
A okazy masz piękne. Bardzo fajne te z rynku. Ostatnio mam fazę na takie duże
.
I jeszcze pytanie - jak sobie radzisz z Miltonią? Czy ona nie stroi fochów? Nie mam, ale zastanawiam się nad zakupem.
A okazy masz piękne. Bardzo fajne te z rynku. Ostatnio mam fazę na takie duże
I jeszcze pytanie - jak sobie radzisz z Miltonią? Czy ona nie stroi fochów? Nie mam, ale zastanawiam się nad zakupem.