Ja w tę sobotę wybieram się na targi do Starego Pola, ale raczej tak z przyzwyczajenia. Obawiam się, że "szału" nie będzie. Po pierwsza wiosna przyszła mocno opóźniona, a po drugie z biegiem czasu człek się robi coraz bardziej wybredny.
Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Tyle kwitnień i zero zdjęć?! Wielka szkoda
Ja w tę sobotę wybieram się na targi do Starego Pola, ale raczej tak z przyzwyczajenia. Obawiam się, że "szału" nie będzie. Po pierwsza wiosna przyszła mocno opóźniona, a po drugie z biegiem czasu człek się robi coraz bardziej wybredny.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu-Beatko - napisałam w Twoim wątku, ze bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia tego laka. Niestety tych tradycyjnych laków też nie mam. Widywałam natomiast ich nasiona w sklepach. Jak dopadnę - to kupię.
Grażynko - ogarnięty - Ty sobie chyba ze mnie żartujesz... Tylko badyle mam wycięte. W rabatkach prawie nie ruszone
Połowa kretowisk nie ruszona
Oj nieprędko nadrobię zaległości...
W nocy nie zmarzliśmy, a nie paliliśmy zbyt długo - bo w dzień nie było czasu pilnować kominka, a wieczorem padliśmy bez życie chyba o 21-tej. Rano na zewnątrz było bialutko. Minus 2, ale jak rozpaliliśmy - to wygrzany kominek prawie natychmiast odwdzięczył się ciepełkiem i poranną kawkę
wypiliśmy w komfortowej temperaturze
Pacynko-
Miałam ochotę ze złości się w d... ugryźć, ale nie jestem tak wygimnastykowana
Mam nadzieję że jeszcze zdążę obfocić te wczesne kwiatuszki - w końcu długi weekend tuż tuż. Tylko nie rozumiem po co mi długi weekend - jak ja na emeryturze
Julianko - szkoda że nie da się zajrzeć za Twój płot
Może kiedyś się namyślisz i pokażesz swoje roślinki. Ale do wszystkiego trzeba dojrzeć. Już sadziłaś mieczyki
Nie boisz się majowych przymrozków? Ja sadzę tak, żeby zielone pokazało się już po Zośce. Troszkę zazdroszczę Ci powojników. U mnie nie specjalnie chcą rosnąć. Pewnie za słaba gleba..
CDN później bo muszę wyjść...
Grażynko - ogarnięty - Ty sobie chyba ze mnie żartujesz... Tylko badyle mam wycięte. W rabatkach prawie nie ruszone
Połowa kretowisk nie ruszona
W nocy nie zmarzliśmy, a nie paliliśmy zbyt długo - bo w dzień nie było czasu pilnować kominka, a wieczorem padliśmy bez życie chyba o 21-tej. Rano na zewnątrz było bialutko. Minus 2, ale jak rozpaliliśmy - to wygrzany kominek prawie natychmiast odwdzięczył się ciepełkiem i poranną kawkę
Pacynko-
A Ty myślisz, że ja się nie "ściekłam"Pacynka pisze:...Ja byłabym ściekła...
Mam nadzieję że jeszcze zdążę obfocić te wczesne kwiatuszki - w końcu długi weekend tuż tuż. Tylko nie rozumiem po co mi długi weekend - jak ja na emeryturze
Julianko - szkoda że nie da się zajrzeć za Twój płot
Może kiedyś się namyślisz i pokażesz swoje roślinki. Ale do wszystkiego trzeba dojrzeć. Już sadziłaś mieczyki
CDN później bo muszę wyjść...
- anka93

- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Jak dopadniesz to i dla mnie
-opłacę.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-mam nadzieję,ze na długi weekend przygotujesz się starannie i pokażesz kwitnienia wiosenne.Usunięte badyle też ważne choćby z punktu widzenia estetyki.Czy to jest Sianów z fabryką zapałek?
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Czy pytałaś o pachnące bratki?
Ja już wiem, które pachną, znalazłam na hali. Na długi weekend nie kupię ,bo mam nauczkę sprzed 2 lat. Wszystko sadzić po 15 maja.
Tak więc będę musiała dowozić "ręcznie".
U mnie w tej chwili pomór rodzinny, tylko dziadki na chodzie reszta
Ja już wiem, które pachną, znalazłam na hali. Na długi weekend nie kupię ,bo mam nauczkę sprzed 2 lat. Wszystko sadzić po 15 maja.
Tak więc będę musiała dowozić "ręcznie".
U mnie w tej chwili pomór rodzinny, tylko dziadki na chodzie reszta
Mario ja też jestem na emeryturze i mam cały czas długi weekend.Właśnie na emeryturze zaczęła się moja przygoda z działką. Powojniki mam pierwszy rok i nie wiem jak będą u mnie rosnąć. Bardzo mi się podobają i mam posadzone przed tarasem . W tym roku pracuję z umiarem i zmęczenie jest mniejsze.Buziaki 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- amba19

Najpierw zaległości
Alicjo - ja kiedyś pojechałam do wnuczek też z "pustym" aparatem. Ale Wówczas po prostu kupiłam sobie drugą kartę. Niestety ta druga też została w domu
Teraz mam już zapasową w torbie. Chyba to pudełeczko przykleję do torby na stałe jakimś "super-glutem" albo inną kropelką
Praktyki z czasów studiów wspominam teraz z wielkim sentymentem, ale wtedy się wściekałam - że nie mam wakacji jak moje koleżanki z uniwerku (na przykład).
Avalone - wiem
Dlatego tak mi szkoda i nie mogę sobie darować swojej głupoty
Izo - Ja chyba też wybredna się zrobiłam. Jeszcze nie tak dawno kupiłabym na takich targach najchętniej......po prostu wszystko
A teraz chodzę, oglądam i wcale nie mam odruchu pakowania każdej rośliny do koszyka. Inna sprawa - że na przykład w ogóle nie było pierwiosnków - a na jakiegoś interesującego egzemplarza na pewno bym się skusiła...
Coraz więcej roślin jest w kapersach - i to mnie zniechęca bo ja kapersów nie lubię kupować. Wolę jak zielsko jest w tradycyjnej doniczce.
A teraz aktualne
Beatko - na pewno bym o Tobie nie zapomniała kupując
Ewo - Przyrzekam a nawet przysięgam że zabiorę aparat z wszelkimi niezbędnymi akcesoriami...
Grażynko - trochę się dziwnie na mnie sprzedający patrzyli, gdy pytałam o pachnące bratki. Przeważnie słyszałam, że przecież wszystkie pachną...
Współczuję rodziny złożonej niemocą... Dobrze, że chociaż Wy w dobrej formie!
Julianko - ja w ziemi grzebię od dziecka( z lepszym lub gorszym skutkiem) i bardzo czekałam na emeryturę, żeby mieć na to więcej czasu - i się doczekałam
hurra
Trzymam kciuki za Twoje clematisy!
Jakieś fotki trzeba wstawić, chociaż z ubiegłego tygodnia

Alicjo - ja kiedyś pojechałam do wnuczek też z "pustym" aparatem. Ale Wówczas po prostu kupiłam sobie drugą kartę. Niestety ta druga też została w domu
Teraz mam już zapasową w torbie. Chyba to pudełeczko przykleję do torby na stałe jakimś "super-glutem" albo inną kropelką
Praktyki z czasów studiów wspominam teraz z wielkim sentymentem, ale wtedy się wściekałam - że nie mam wakacji jak moje koleżanki z uniwerku (na przykład).
Avalone - wiem
Izo - Ja chyba też wybredna się zrobiłam. Jeszcze nie tak dawno kupiłabym na takich targach najchętniej......po prostu wszystko
Coraz więcej roślin jest w kapersach - i to mnie zniechęca bo ja kapersów nie lubię kupować. Wolę jak zielsko jest w tradycyjnej doniczce.
A teraz aktualne
Beatko - na pewno bym o Tobie nie zapomniała kupując
Ewo - Przyrzekam a nawet przysięgam że zabiorę aparat z wszelkimi niezbędnymi akcesoriami...
Grażynko - trochę się dziwnie na mnie sprzedający patrzyli, gdy pytałam o pachnące bratki. Przeważnie słyszałam, że przecież wszystkie pachną...
Współczuję rodziny złożonej niemocą... Dobrze, że chociaż Wy w dobrej formie!
Julianko - ja w ziemi grzebię od dziecka( z lepszym lub gorszym skutkiem) i bardzo czekałam na emeryturę, żeby mieć na to więcej czasu - i się doczekałam
Trzymam kciuki za Twoje clematisy!
Jakieś fotki trzeba wstawić, chociaż z ubiegłego tygodnia

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładniusi ten krokusik - tricolor
. I ja pozbyłam się odruchu kupowania wszystkiego co mi w ręce wpadnie a jak się jakiejś roślinki naoglądam na FO to już mam przesyt i wolę miejsce u siebie przeznaczyć na mniej popularną roślinkę, choć udaje się to na krótko ...

-
Grazia

Marysiu, jutro rano jedziemy z Bronem na działkę na dwa dni, wracamy w piątek popołudniu ja w sobotę do pracy na cały dzień i w dodatku jestem sama a w niedzielę rano znowu na cały tydzień. Może byśmy się przejechały do Franka, zobaczyć co słychać ?Prawdopodobnie będziemy bez "balastu". 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu witam Cię serdecznie w nowej części wątku, a dziwiłam się że nie mam powiadomień
Ślicznie zaczęłaś pięknymi zdjęciami i obiecuję że nie będę Ci zmieniać imienia
Ślicznie zaczęłaś pięknymi zdjęciami i obiecuję że nie będę Ci zmieniać imienia
-
Grazia

Marysiu kiedy wysadzasz mieczyki?
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie
Bo ja się zastanawiam, czy już do donic nie posadzić
Przy takiej ilości chyba niebawem trza rozpocząć sadzenie.
Bo ja się zastanawiam, czy już do donic nie posadzić
Przy takiej ilości chyba niebawem trza rozpocząć sadzenie.
- amba19

Kochani - ja się pakuję! Na razie manatki i roślinki w następnej kolejności żywy inwentarz w postaci kotów trzech i hajda na działkę!
Zabieram aparat (z dwoma kartami) i laptopa z mobilnym internetem, mając nadzieję że będzie on faktycznie mobilny....
wczoraj byłam w cudnym ogrodzie JagiS w Pruszczu pełnym sasanek, przylaszczek, zawilców greckich i innych kwitnących klejnocików.
Odwiedziłyśmy też fajne centrum ogrodnicze, z którego Jagoda wyszła z doniczką dzwonków a ja z białymi szafirkami
To był piękny dzień....
Wejście do pokazowego ogrodu

Żaba dla Grażynki, ślimakowa muszla dla Lusi

Zabieram aparat (z dwoma kartami) i laptopa z mobilnym internetem, mając nadzieję że będzie on faktycznie mobilny....
wczoraj byłam w cudnym ogrodzie JagiS w Pruszczu pełnym sasanek, przylaszczek, zawilców greckich i innych kwitnących klejnocików.
Odwiedziłyśmy też fajne centrum ogrodnicze, z którego Jagoda wyszła z doniczką dzwonków a ja z białymi szafirkami
To był piękny dzień....
Wejście do pokazowego ogrodu

Żaba dla Grażynki, ślimakowa muszla dla Lusi

- anka93

- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Swietna żaba, a muszla cudo
-narobiłas mi nia apetytu
-zazdraszczam
Miłej pracy w ogródku
Beata
Miłej pracy w ogródku
Beata
Takie pokazowe ogródki to wkurzające troche są, prawda?
Człowiek patrzy, porównuje i dostaje kompleksów...
Bea