Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Tyle kwitnień i zero zdjęć?! Wielka szkoda :!:
Ja w tę sobotę wybieram się na targi do Starego Pola, ale raczej tak z przyzwyczajenia. Obawiam się, że "szału" nie będzie. Po pierwsza wiosna przyszła mocno opóźniona, a po drugie z biegiem czasu człek się robi coraz bardziej wybredny.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu-Beatko - napisałam w Twoim wątku, ze bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia tego laka. Niestety tych tradycyjnych laków też nie mam. Widywałam natomiast ich nasiona w sklepach. Jak dopadnę - to kupię.
Grażynko - ogarnięty - Ty sobie chyba ze mnie żartujesz... Tylko badyle mam wycięte. W rabatkach prawie nie ruszone :(
Połowa kretowisk nie ruszona :( Oj nieprędko nadrobię zaległości...
W nocy nie zmarzliśmy, a nie paliliśmy zbyt długo - bo w dzień nie było czasu pilnować kominka, a wieczorem padliśmy bez życie chyba o 21-tej. Rano na zewnątrz było bialutko. Minus 2, ale jak rozpaliliśmy - to wygrzany kominek prawie natychmiast odwdzięczył się ciepełkiem i poranną kawkę ;:40 ;:40 wypiliśmy w komfortowej temperaturze :D
Pacynko-
Pacynka pisze:...Ja byłabym ściekła :twisted: ...
A Ty myślisz, że ja się nie "ściekłam" ;:214 Miałam ochotę ze złości się w d... ugryźć, ale nie jestem tak wygimnastykowana ;:223
Mam nadzieję że jeszcze zdążę obfocić te wczesne kwiatuszki - w końcu długi weekend tuż tuż. Tylko nie rozumiem po co mi długi weekend - jak ja na emeryturze ;:306
Julianko - szkoda że nie da się zajrzeć za Twój płot :(
Może kiedyś się namyślisz i pokażesz swoje roślinki. Ale do wszystkiego trzeba dojrzeć. Już sadziłaś mieczyki :shock: Nie boisz się majowych przymrozków? Ja sadzę tak, żeby zielone pokazało się już po Zośce. Troszkę zazdroszczę Ci powojników. U mnie nie specjalnie chcą rosnąć. Pewnie za słaba gleba..
CDN później bo muszę wyjść...
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Jak dopadniesz to i dla mnie :D -opłacę.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-mam nadzieję,ze na długi weekend przygotujesz się starannie i pokażesz kwitnienia wiosenne.Usunięte badyle też ważne choćby z punktu widzenia estetyki.Czy to jest Sianów z fabryką zapałek?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Czy pytałaś o pachnące bratki?
Ja już wiem, które pachną, znalazłam na hali. Na długi weekend nie kupię ,bo mam nauczkę sprzed 2 lat. Wszystko sadzić po 15 maja.
Tak więc będę musiała dowozić "ręcznie".
U mnie w tej chwili pomór rodzinny, tylko dziadki na chodzie reszta ;:41
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mario ja też jestem na emeryturze i mam cały czas długi weekend.Właśnie na emeryturze zaczęła się moja przygoda z działką. Powojniki mam pierwszy rok i nie wiem jak będą u mnie rosnąć. Bardzo mi się podobają i mam posadzone przed tarasem . W tym roku pracuję z umiarem i zmęczenie jest mniejsze.Buziaki ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najpierw zaległości :oops:

Alicjo - ja kiedyś pojechałam do wnuczek też z "pustym" aparatem. Ale Wówczas po prostu kupiłam sobie drugą kartę. Niestety ta druga też została w domu :evil:
Teraz mam już zapasową w torbie. Chyba to pudełeczko przykleję do torby na stałe jakimś "super-glutem" albo inną kropelką ;:306
Praktyki z czasów studiów wspominam teraz z wielkim sentymentem, ale wtedy się wściekałam - że nie mam wakacji jak moje koleżanki z uniwerku (na przykład).
Avalone - wiem ;:145 Dlatego tak mi szkoda i nie mogę sobie darować swojej głupoty ;:223
Izo - Ja chyba też wybredna się zrobiłam. Jeszcze nie tak dawno kupiłabym na takich targach najchętniej......po prostu wszystko ;:306 A teraz chodzę, oglądam i wcale nie mam odruchu pakowania każdej rośliny do koszyka. Inna sprawa - że na przykład w ogóle nie było pierwiosnków - a na jakiegoś interesującego egzemplarza na pewno bym się skusiła...
Coraz więcej roślin jest w kapersach - i to mnie zniechęca bo ja kapersów nie lubię kupować. Wolę jak zielsko jest w tradycyjnej doniczce.

A teraz aktualne :lol:

Beatko - na pewno bym o Tobie nie zapomniała kupując :lol:
Ewo - Przyrzekam a nawet przysięgam że zabiorę aparat z wszelkimi niezbędnymi akcesoriami...
Grażynko - trochę się dziwnie na mnie sprzedający patrzyli, gdy pytałam o pachnące bratki. Przeważnie słyszałam, że przecież wszystkie pachną...
Współczuję rodziny złożonej niemocą... Dobrze, że chociaż Wy w dobrej formie!
Julianko - ja w ziemi grzebię od dziecka( z lepszym lub gorszym skutkiem) i bardzo czekałam na emeryturę, żeby mieć na to więcej czasu - i się doczekałam ;:138 hurra ;:138
Trzymam kciuki za Twoje clematisy!

Jakieś fotki trzeba wstawić, chociaż z ubiegłego tygodnia :?

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładniusi ten krokusik - tricolor ;:138 . I ja pozbyłam się odruchu kupowania wszystkiego co mi w ręce wpadnie a jak się jakiejś roślinki naoglądam na FO to już mam przesyt i wolę miejsce u siebie przeznaczyć na mniej popularną roślinkę, choć udaje się to na krótko ... ;:306
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jutro rano jedziemy z Bronem na działkę na dwa dni, wracamy w piątek popołudniu ja w sobotę do pracy na cały dzień i w dodatku jestem sama a w niedzielę rano znowu na cały tydzień. Może byśmy się przejechały do Franka, zobaczyć co słychać ?Prawdopodobnie będziemy bez "balastu". :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu witam Cię serdecznie w nowej części wątku, a dziwiłam się że nie mam powiadomień :lol:
Ślicznie zaczęłaś pięknymi zdjęciami i obiecuję że nie będę Ci zmieniać imienia ;:196
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu kiedy wysadzasz mieczyki?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Właśnie :?: :D
Bo ja się zastanawiam, czy już do donic nie posadzić :oops:
Przy takiej ilości chyba niebawem trza rozpocząć sadzenie. :wink:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani - ja się pakuję! Na razie manatki i roślinki w następnej kolejności żywy inwentarz w postaci kotów trzech i hajda na działkę!
Zabieram aparat (z dwoma kartami) i laptopa z mobilnym internetem, mając nadzieję że będzie on faktycznie mobilny....
wczoraj byłam w cudnym ogrodzie JagiS w Pruszczu pełnym sasanek, przylaszczek, zawilców greckich i innych kwitnących klejnocików.
Odwiedziłyśmy też fajne centrum ogrodnicze, z którego Jagoda wyszła z doniczką dzwonków a ja z białymi szafirkami ;:138
To był piękny dzień....

Wejście do pokazowego ogrodu

Obrazek

Żaba dla Grażynki, ślimakowa muszla dla Lusi ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Swietna żaba, a muszla cudo ;:oj -narobiłas mi nia apetytu :D -zazdraszczam
Miłej pracy w ogródku :wit
Beata
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Takie pokazowe ogródki to wkurzające troche są, prawda? ;:306 Człowiek patrzy, porównuje i dostaje kompleksów...
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”