Malusieńki mini-ogródeczek Miki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopiero gdzieś czytałam, jak KaRo namawiała Cie na pokazanie Twojego ogródeczka. Cieszę się, że dałaś się przekonać :D Nawet najmniejszy kawałeczek ziemi daje jakieś mozliwości.
Odnoszę wrazenie, ze Ty swoje mozliwości wykorzystałas znakomicie! Jak jeszcze dosadzisz roslinek, a wszystko urosnie, jak zakwitnie, to mąż ulegnie urokowi kwiatów i odda Ci swój trawnik ;) Świetnie sobie radzisz i jestem pewna, ze od wiosny bedzie u Ciebie kolorowo, przytulnie i ślicznie :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Bardzo ładny kawałeczek działeczki wszyściutko tak zadbane i posadzone :lol:
Potem będziesz pomalutku podbierać trawnik na nowe okazy ... :wink:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wszystkie róże dobrze jest obsypać kopczykiem a w mrożne zimy róże pnące warto też owinąć agrowłókniną by pędy nie wymarzły - jeśli ci już długie wyrosły
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Metrów może niewiele, ale sama przekonasz się niebawem, jak wiele roślin można będzie
zmieścić. U mnie jest 9m, ale trawnik z czasem zupełnie zniknął, po prostu nie było wyjścia, albo, albo.
Już teraz masz ślicznie, a co dopiero będzie wiosną !
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na tych fotkach twój ogród wcale niewydajne się taki mały. A na tych zdjęciach to coraz ładniejszy. :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witaj, bardzo ładny ten Twój ogródeczek. Niby mały, a ile już w nim roślin. Podejrzewam, że za jakiś czas Twój mąż nie będzie miał za dużo koszenia, bo wszędzie będzie coś rosło. Trawnik będzie malał w oczach. Powodzenia.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ładny,zadbany ogródek.Założę się z Tobą ,że w przyszłym roku o tej porze będzie dużo mniej trawnika.Tylko trochę poogladaj ogrody forumowiczów a będziesz miała pełno nowych pomysłów. :D
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Dziękuję Wam wszystkim :D Gdyby tylko mój mąż to przeczytał :lol: na razie jest tak samo przejęty tym kawałkiem trawnika jak ja moim ogródeczkiem. Tyle tylko, że ja jestem cierpliwa a on mniej...więc mam większe szanse.

Wyszłam wczoraj porobić ostatnie jesienne zdjęcia i o zgrozo co ujrzałam. Liście trzmieliny mają dziury, wyraźnie ktoś je podżerał chyba. Zdjęcia wstawię w czwartek bo mąż mi nieświadomie zabrał kabel od aparatu i pojechał :) To jedna moja zgryzotka :( To jednak nie koniec wyszłam przd dom i cóż następny cios....nie wiem co to jest. Mam wysypaną korę, gdy ją troszkę odgarniam to ona pod warstwą zewnętrzna jest biała...jakiś nalot, wydaje mi się, że to grzyb. I nie wiem co teraz. Po powrocie do kraju jak doprowadzalismy do stanu uzyteczności wysypaliśmy korą aby zmniejszyć wegetację wielu chwastów i mchu, który się rozprzestrzenił wśród ogromnych chwastów.

To tyle....wstawię zdjątka jak najszybciej....ale martwię się. Taki mały kawałeczek i coś tam się dzieje. Za domem kora w trochę lepszym stanie, ale w niektórych miejscach to samo :(

Napiszcie co o tym myślicie....
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Ogródek jest ładny. :P Czekamy na zdjęcia m.in. tej kory z białym nalotem. Może jest to spowodowane wilgocią?
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miko witaj! :P
Fajnie, że nam po woli prezentujesz swój uroczy ogródek :) Baaardzo ciekawie się zapowiada, ponieważ mimo początków już jest w nim pięknie - już ciekawe okazy roślin posiadasz w swojej kolekcji, a jak jeszcze coś dokupisz, coś dostaniesz od forumowiczów... ;:80
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Andrzeju, myślę że wilgoć na pewno ma wpływ. Ten kawałek ogródka przed domem od strony północnej...tylko co wtedy?
Aluniu dzięki i pozdrawiam.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Witajcie!

Przedstawiam kilka moich roślinek: Bratek -twradziel :D ; Irga płożąca; Ognik szkarłatny; Rozchodnik wspaniały; Suchokrzew chiński a na końcu coś, nie wiem co to jest

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

I jeszcze przedstawiam moją "Trzmielinkę" i jej dziurawe listki.
Jest tylko kilka takich na jednych z wyżej rosnących.
Co o tym myślicie??? Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Tak jak obiecałam zamieszczam też fotki kory z dziwnym nalotem. Proszę napiszcie co o tym sądzicie. Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Miko, u mnie pod liśćmi kora też tak wygląda. Miejmy nadzieję, że wiosną wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”