Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Wandziu moje iglaczki też jeszcze zbyt małe, żeby mogły zasłonić moje ogrodowe akrobacje....ale pomalutku, pomalutku i zarosną.....a na razie niech ludziska sie dziwują i pukają w czoło :lol:

Dano Twoi mali ogrodnicy mają wspaniały pomysł. Widziałam, na alleg...że sprzedawali cebulki na kilogramy, ja tak kupiłam jedne z tulipanków . Wychodzi bardzo tanio . a krokusików na kilogram wchodzi mnóstwo :D

Gosiu, no właśnie , kiepsko z tym zadomowieniem sie roślinek....bo niektórym nie dajemy takiej szansy ;:224 :;230
Ja teraz będę przesadzała Rh....już chyba 3 raz ;:223

No właśnie Eluniu po takim powiększaniu rabat wychodzą z czasem różne fale kwiatuszków na rabatach :lol: Bardzo fajnie to wygląda :D
Piękno pełnych przebiśniegów faktycznie jest ukryte niziutko nad ziemią, ja swoje chyba przesadzę na skalniak, zeby były bardziej widoczne.

Witaj Marcinku :wit
Mam nadzieję, że moje nowe różyczki zadomowią się u mnie i będą ładnie kwitły :D
Lilijki kocham na równi z nimi i też nie mogę sie doczekać ich kwitnienia....najbardziej tych wszystkich nowinek, których jeszcze nie widziałam :D

Grażynko ja w ,,cebule.pl,, też kupowałam lilie, wszystkie się zgadzają i pięknie kwitną. Zakupy robiła przed dwoma laty :D Myślę, że będziesz zadowolona :D

Jolu mam nadzieję, ze i u mnie różyczka ładnie się zadomowi :D U Ciebie na pewno pięknie zakwitnie w tym roku, super, ze ładnie przezimowała....oby tak było zawsze :D

Gosiu ja na początku też się rozglądam...a później tak mnie fotografowanie wciąga, ze zapominam o całym świecie i już nie zwracam uwagi czy kogoś dziwią moje dziwne pozycje ;:224 :;230

Izuś u mnie naprawdę cebulki ładne się trafiły, na początku wątku pokazywałam, są duże i dorodne. Mam nadzieję, ze ładnie zakwitną....naprawdę jestem w szoku, ze niektóre paczki były jakieś felerne,a cebulki kiepskiej jakosci. Zrobię jeszcze parę fotek i pokażę dla porównania...
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszka, to jest dla mnie bardzo pocieszające, że tak w kółko przesadzasz roślinki ;:224 Myślałam ,że tylko ja jestem taka niezdecydowana i koncepcja zmienia mi się 3 razy w sezonie ;:223 . Nic nie pomaga długie dumanie, planowanie i przymierzanie...potem i tak zawsze coś jest nie tak...
A jak bym zobaczyła ,że ktoś lata po ogrodzie z aparatem , to na 99% ma coś wspólnego z Forum :;230
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

AGNESS pisze:
...a później tak mnie fotografowanie wciąga, ze zapominam o całym świecie i już nie zwracam uwagi czy kogoś dziwią moje dziwne pozycje ;:224 :;230
Mi jeden pan się przyglądał jak robiłam zdjęcia nad jeziorem w ekstremalnych pozach. Potem zaproponował mi, żebym zrobiła kalendarz z jego aktami (a to był taki wiejski pan z jednym zębem i w gumiakach) . Powiedziałam, że czemu nie, bo specjalizuje się w ... przyrodzie :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Miłko to kiedy ta sesja zdjęciowa :?:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pan był taki odważny jak był z kolegą, ale potem jak z nim gadałam, to już nie był taki odważny, bo zaczął opowiadać jak żonce zrobił śniadanie i że hoduje konie (czy tam się nimi u kogoś zajmuje, nie pamietam) i już nie chciał, żebym mu zdjęcia robiła, a ja mu chciałam kilka próbnych zrobić :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu a to wszystko dlatego, ze powstają pomysły na nowe rabaty, lub powiększanie starych i już nie pasuje jak roślinki rosną :roll: Teraz chcę podkasać spódniczkę mojej ogromnej tui i posadzić tam Rh, do towarzystwa temu, który już tam mieszka kilka lat. A że Rh mam, to trzeba je przenieść a na ich miejsce posadzić azalie , bo tam więcej słoneczka 8-) :lol:

Miłeczko aż się popłakałam :;230 ....jak nie chciał, to trzeba go było ogłuszyć jakimś drągalem :;230 Sesja byłaby jak marzenie :;230 :;230 :;230

_oleander_ ależ byłaby sesja, co :?: Do oglądania po 22 ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Aguś... :wit
Przydreptałam i do Ciebie ... przywitać się... ;:196
No i wypatrzyłam pełnego przebiśniega.
Mam kilka cebulek i nawet jedna zakwitła... jest pełny... oczywiście.
Ale jest między nimi też ten zwykły, no i muszę go usunąć... jak oni to sprzedają.
Płaci się za "rarytas", a co innego się dostaje... :?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu sprawdzałaś może, jak przetrwały te ostatnie mroźne noce Twoje roślinki?
My dopiero po niedzieli wyjeżdżamy na działkę. :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gabi :wit
Bardzo się cieszę, ze sie odezwałaś ;:196 Czekam z niecierpliwością na Twój nowy wątek, oglądanie Twoich wspaniałych artystycznych zdjęć, to prawdziwa przyjemność :D
Co do przebiśniegów, cóż, niestety często kupione roślinki okazują sie zupełnie innymi niż się spodziewany ...tak miałam z szachownicami , Rh i clematisami :roll: Swój przebiśniegi dostałam Od Agi 72, zakwitł w tym roku jeden kwiatuszek, a 2 pozostałe cebulki wypuściły tylko listeczki, ale wiem na pewno, ze są pełne i mam nadzieję że w przyszłym roku po zaadaptowaniu się u mnie zakwitną wszystkie :D

Tajeczko powiem szczerze, że na razie wszystko wygląda ok, po ostatnich nocach nie widać żadnych przemrożeń. Moje roślinki poważnie dostały w kość po tym lutowym ociepleniu i późniejszych silnych mrozach. Całą zimę były w pięknym stanie a później wiele zmarniało :( Ciemierniki były piękne, a teraz musiałam prawie wszystkim poobcinać listki, mam nadzieję, ze wybiją ponownie od korzenia :( Różyczki tak samo :roll:

Aniu dziękuję za optymistycznego linka.....strasznie cieszę sie z tej wiosenki :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, chciałam ci podziękować za podpowiedż z tą folią na nasiona, bo juz widać efekty.Ja sie pospieszyłam z wysadzeniem lilii podpędzonych do gruntu i część i przemarzła.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

U mnie też śnieg już znika i nie widać, żeby coś zmarzło.
Agness pewnie na spotkaniu... i super się bawi. ;:136
Miłej zabawy życzę. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu strasznie sie cieszę, że nasionka ruszyły...zobaczymy jak będzie dalej, jakie będą efekty :D
Kurcze szkoda lilii, a przykrywałaś na noc butlami :?: Mam nadzieję, ze większość ocalała :?:

Aniu na spotkaniu faktycznie :wink: ale innym -dziś mojej mamy urodziny i czekamy na gości :D Na forumkowe spotkanie niestety nie mogłam pojechać. Mam nadzieję, ze na kolejne już mi się uda :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przykrtwam doniczkami na noc wszystkie nowo posadzone roślinki.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Witaj Aguś juz wiosennie :wit
Widzę ,że zabierasz się z pełną werwą do pracy :D Po tak długiej zimie to chyba każdy z nas marzy o grzebaniu w ziemi.Rózyczka śliczna.Ja tez jestem przed zakupami rózanymi.Mam zamiar dokupić trochę róż,ale z nowości ,bo te starsze to juz mam.Czekam jeszcze na lilie i potem tylko będę czekała na kwiaty :wink:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”