Ogródek EdytyB - początki amatora

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edytko, wsadziłam zawilce japońskie do doniczek. Będą spokojnie czekać na Ciebie. :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zanna pisze:Edytko, wsadziłam zawilce japońskie do doniczek. Będą spokojnie czekać na Ciebie. :lol:
Zanka dzięki nie wiem kiedy sie możemy spotkać poniewaz z tego co widzę to bywasz na działce kiedy ja pracuję :(
Ale musimy sie jakoś dogadać.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do deszczu to fakt na zapas nie napiją cię rośliny ale nie musze spędzać mas czasu na podlewaniu. Fakt, ze moze trochę odpuścić bo róze mają chyba dość lania pol liściach.

Jestem zadowolona bo 2 serbrne świerki i jodła kalifornijska mają nowe przyrosty czyli się przyjęły, pozostałe t jodły kalifornijskie jeszcze nie pokazują nowego przyrostu ale też nie marnieją więc cierpliwie czekam, jedynie jodły kaukaskie kiepsko wyglądają :(.
Przyjął się pigwowiec więc tez dumna jestem.
No i psa muszę przeprowadzić ale to robota dla M i pomocnika bo wymysliłam taką budę, ze stolarz za głowę się złapał :D wielka i ciężka , ale co tam. przynajmniej Azer zimą ma ciepło i przestronnie.

Nie miałam czasu na bieganie z aparatem, musze to nadrobić zwłaszcza, ze peonie zaczynają szaleć :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EdytaB pisze:Co do deszczu to fakt na zapas nie napiją cię rośliny ale nie musze spędzać mas czasu na podlewaniu. Fakt, ze moze trochę odpuścić bo róze mają chyba dość lania pol liściach.

Jestem zadowolona bo 2 serbrne świerki i jodła kalifornijska mają nowe przyrosty czyli się przyjęły, pozostałe t jodły kalifornijskie jeszcze nie pokazują nowego przyrostu ale też nie marnieją więc cierpliwie czekam, jedynie jodły kaukaskie kiepsko wyglądają :(.
No i psa muszę przeprowadzić ale to robota dla M i pomocnika bo wymysliłam taką budę, ze stolarz za głowę się złapał :D wielka i ciężka , ale co tam. przynajmniej Azer zimą ma ciepło i przestronnie.

Nie miałam czasu na bieganie z aparatem, musze to nadrobić zwłaszcza, ze peonie zaczynają szaleć :)
he he to też masz budowę :) :)
nie zapomnij w środku ogrzewania podłogowego zrobić ) :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HannaCS pisze:
EdytaB pisze:Co do deszczu to fakt na zapas nie napiją cię rośliny ale nie musze spędzać mas czasu na podlewaniu. Fakt, ze moze trochę odpuścić bo róze mają chyba dość lania pol liściach.

he he to też masz budowę :) :)
nie zapomnij w środku ogrzewania podłogowego zrobić ) :)

Hania budę nie budowę :lol:

Co do budowy to czekamy aż będziemy sami mieszkać.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co wczoraj łążąc po ogrodzie zauważyłam, ze na wierznie Inie wszystkie mlode pędy oblepione sa czarną mszycą a róże , które są obok ani trochę :D czy ktoś to rozumie :shock:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Edytko pewno jak z ludźmi... wpracy Ci kichają a Ty zdrowa :)

a ja zapytam o Cannon's double... jak duży jest kwiat? Mogłabyś do czegoś porównać?
Mój jest wielkości opuszka kciuka i pojedynczy...
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tylko nie mów o tym za głośno ,bo usłyszą i się przeniosą .... :lol:
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D wierzba im chyba lepiej smakuje :D ., ale budowa budy dla piesia, to też budowa.... :lol: a to ogrzewanie podłogowe to wcale nie głupi pomysł :D ... piesio musi mieć ciepło w zimie....chociaż znając mojego Cezarka... to pewnie nie właziłby do tej budy wcale... :roll:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Edytko pewno jak z ludźmi... wpracy Ci kichają a Ty zdrowa :)

a ja zapytam o Cannon's double... jak duży jest kwiat? Mogłabyś do czegoś porównać?
Mój jest wielkości opuszka kciuka i pojedynczy...
Oj nie kochana kwiaty , które u mnie były m.w. wielkości 4 cm średnicy i po kilka w "kupie", najpierw były kolorowe a potem przebarwiały się na jednolity ni różowy ni pomarańczowy 9widać na fotkach) zst 37
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hihihi, ja zauważyłam, że te czarne badziewo nie pakuje się na róże, ale z wielka chęcią siedzi na żarnowcu i jaśminie, natomiast na różyczki pakuje się to delikatniejsze zielone badziewo :lol: :lol:
Nie robią sobie konkurencji spryciule... :lol: :lol:

Żeby przekonać moją gwiazdę (foksterierkę gładkowłosą) do zamieszkania w budzie, chyba bym musiała tam z nią sama zamieszkać . Nawet przy takich wygodach jak ogrzewana podłoga... :;230
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katarynka pisze::D wierzba im chyba lepiej smakuje :D ., ale budowa budy dla piesia, to też budowa.... :lol: a to ogrzewanie podłogowe to wcale nie głupi pomysł :D ... piesio musi mieć ciepło w zimie....chociaż znając mojego Cezarka... to pewnie nie właziłby do tej budy wcale... :roll:
Buda stoi na paletach, ma podwójnne ściany i gruby styropian pomiędzy (taki, który został z ocieplania domu), góra, dół, boki. Czyli lokum super a i tak zima, wiatr wieje a on na śniegu a teraz jak było oberwanie chmury też skubany rozwalił się przed swoim apartamentem. :D
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ida74 pisze:Tylko nie mów o tym za głośno ,bo usłyszą i się przeniosą .... :lol:
musze dziś opryskać bo jeszcze stołówkę zmienić zechcą :twisted:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:hihihi, ja zauważyłam, że te czarne badziewo nie pakuje się na róże, ale z wielka chęcią siedzi na żarnowcu i jaśminie, natomiast na różyczki pakuje się to delikatniejsze zielone badziewo :lol: :lol:
Nie robią sobie konkurencji spryciule... :lol: :lol:

Żeby przekonać moją gwiazdę (foksterierkę gładkowłosą) do zamieszkania w budzie, chyba bym musiała tam z nią sama zamieszkać . Nawet przy takich wygodach jak ogrzewana podłoga... :;230

A właśnie ta wierzba niedaleko jaśminowca rośnie :? pryskanie mnie czeka, a żarnowca nie zjedzą bo go zwyczajnie nie mam a bardzo bardzo bym chciała, czerwony najlepiej. Kiedyś wracając z nad morza (naszego) w lesie było go pełno taki żółty, miałam ukraść ale w końcu zrezygnowałam....

Mały pies w domu jest OK ale wilka sobie osobiście nie wyobrażam.
Ogródek EdytyB

zapraszam
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

No i dobrze ,że zrezygnowałaś ,bo z lasu rzadko się przyjmują .Pryskaj ,bo dziadostwo nas kiedyś pożre :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”