Ze śmietniska do rajskiego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Romko aksamitki można już wysiać . W gruncie i przy tak niskiej temperaturze wegetacja jest wolniejsza ale wydaje mi się, że są jakby mocniejsze.
Ewelinko odpowiem Tobie na PW
Dalu mruczy, mruczy ale pyta "co tutaj posadzisz, a co tu"?
Dzisiaj znowu zaliczyłam giełdę. Kupiłam pelargonie angielskie. Znasz je? Trochę się boję ich pielęgnacji.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie Alina
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pelargonie angielskie sa piękne, miałam jedną w kompozycji balkonowej w zeszłym roku byłam zachwycona.
Fuksja śliczna, niestety mi nigdy nie udało się utrzymac jej przez cały sezon nie mówiąc o zimowaniu.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alll pisze:Dziewczyny ;:4
Zaszalałam i dostałam ochrzantus. M twierdzi, że przesadzam z tymi roślinami. Jakoś tym jego burczeniem się nie przejęłam. Czy wszyscy M tak mają? ;:35 ;:35 ;:35 ;:224
Większość M tak ma .Mój zawsze pyta ,czy mam jeszcze miejsce do sadzenia ,a ja na to ,że tak .Na tym rozmowa się kończy ,ale on tylko wie o tych zakupach ,które robię z nim,reszta ,czyli gdzieś 95%jakoś nie wiadomo skąd się bierze . :?: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Alinko piękne pelargonie , tylko jesienią nie wyrzucaj , zostaw na przyszły rok . moja Fuksja na pniu zimowała w piwnicy 2 lata , była naprawdę piękna , ale któreś zimy nie wiem co się stało , zaczęła brunatnieć i zgniła :( W tym roku chcę jeszcze raz zaryzykować może tym razem będzie lepiej :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alinko pelargonie cudne :)
Kwiatki wyglądają jak motyle...i jeszcze ten kolor :!:
Jadzia ma rację,koniecznie zostaw te piękności na przyszły rok :!: :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Alu :) Ślicznie u Ciebie, nieustannie podziwiam :) Pelargonie piękne :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Alinko te pelargonie zimą potrzebują kilku tygodni w tem. 8-10 stopni (takie wyziębienie),po to żeby zakwitły latem.
Inaczej z kwiatków nici....
Sadzonki robi się zaraz po przekwitnieniu,kiedy jeszcze jest bardzo ciepło,gdyż wymagają wysokiej temperatury do ukorzeniania (ok.sierpnia )
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Alinko nie przejmuj się ja tez mam zamiar je kupić, już nawet męczę Grzesia o info
no i przyswajam co pisze Cynthia :) - będzie pieknie
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Alinko ja za bardzo nie znam się na uprawie pelargonii zawsze traktuję je trochę po macoszemu :oops: ale one i tak ładnie rosną .Kochanie ja kupuję taki specjalny nawóz w płynie dla pelargonii i podlewam według wskazówek na opakowaniu :) Alinko ja by się nimi zbytnio nie przejmowała , postaw gdzie masz miejsce , zobaczysz ,że będę rosły , zresztą u tak dobrej ogrodniczki nie będą miały wyjścia Przeprasza ,że nie pomogłam :oops:Kochanie tylko może na razie chowaj je na noc do pomieszczenia by nie zmarzły :?
x-d-a

Post »

Majeczko,
myślę, że Jadzia ma rację - pelargonie angielskie chyba mają takie same wymagania jak wszystkie inne.
Tak czy siak wszystkie pelargonie są piękne, a angielskie - wyjątkowo piękne.
Pozdrowienia :lol:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Alinkodzięki wysieję aksamitki mam pelargonię angielską białą traktuję jak
zwykłą zasilam florowitem pięknie rośnie zobaczymy w tym roku :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pelargonia naprawde piękna uwielbiam ten kolor, taki aksamitny, fuksja nie mam tez do niej szczęścia, ale dalej eksperymentuje, zakupy naprawde piekne, tylko najlepiej by gdzies na czas robienia zakupów mozna bylo M zaprogramowac : zanieś do samochodu, wynieś na działkę, - wracaj z wykasowaną pamięcią, potem to łatwiej widzisz kochanie o jakie piekne kwiatki , co nie widzialeś :oops: :oops:
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Edytko ze wstydem muszę przyznać, że ja również mam problemy z zimowaniem kwiatów. Bardzo dużo kwiatów u mnie padło, albo z przelania albo z przesuszenia czy z robali ;:110

Jolu po moim zapytaniu w poście " czy wszyscy M tak mają?" podsumować można krótko MAJĄ
byleby nie robili tego złośliwie czy chorobliwie. I żadna z nas nie przejmowałaby się za bardzo ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 ;:113

Jadziu masz rękę do kwiatów, więc na pewno się uda ;:215 ;:215 ;:215

Cynthio nie mam innego wyjścia. Muszę spróbować. Nigdy z pelargoniami nie miałam kłopotów. Tylko po przeczytaniu postów na forum włosy stanęły mi dęba, jakie są wrażliwe ;:154 ;:154 ;:154 ;:112

Moniko bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa. ;:168

Dalo, Romko moje obawy nie są bezpodstawne, bardzo dużo pisze się o ich wrażliwości. Za niewiedzę trzeba płacić, jaka będzie cena zobaczymy? :oops: :oops: :oops:

Taro, Jolu ja wszystko kupuję okazyjnie po 0,50 i po 1 zł. On kiwa głową i mówi" faktycznie tanio" ;:112 ;:112 ;:112 ;:112 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Myślę jednak, że tak naprawdę nie chce zgłębiać tematu, i przymyka oko na ten mój nałóg. Profilaktycznie po męsku pomruczy, żebym za bardzo się nie rozpędzała. A swoją drogą też lubi podziwiać kwiaty w ogrodzie.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Alll pisze: ja wszystko kupuję okazyjnie po 0,50 i po 1 zł. On kiwa głową i mówi" faktycznie tanio" ;:112 ;:112 ;:112 ;:112 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Myślę jednak, że tak naprawdę nie chce zgłębiać tematu, i przymyka oko na ten mój nałóg. Profilaktycznie po męsku pomruczy, żebym za bardzo się nie rozpędzała. A swoją drogą też lubi podziwiać kwiaty w ogrodzie.
Skąd ja to znam ? Ja też kupuję wyłącznie " na przecenach" i "okazyjnie". A mój M. wzdycha...i tylko pyta czy mamy jeszcze co jeść ? :;230
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

A ja przeważnie "dostaję" roslinki od znajomych :D a jak kupię przez internet to oczywiście zostały przysłane od kochanych Forumowiczek ... ;:112 ;:112 ;:112

Bardzo mi sie podoba Twoje Królestwo :D :D
Od róż oczywiście oczu nie mogłam oderwać ... ;:83
Nie wszystko dokładnie obejrzałam, bo pora trochę późna na spacery :wink: ale nadrobie to na pewno :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”