Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też jest zadaszenie do połowy tarasu i miejsce przy ścianie.
Próbowałam już sadzić różności, ale nic mi z tego nie wyszło.
A zimą w domu też kwitnie?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie bardzo pamiętam, ale wydaje mi się, że nie .... Teraz nawet jak stoi już w domu, to pogubiła już większość kwiatów i liście zaczynają żółknącgucia pisze:U mnie też jest zadaszenie do połowy tarasu i miejsce przy ścianie.

- gucia
- Przyjaciel Forum
Aniu, a mój grudnik zgubił kwiatki, a właściwie pączki i co mam z nim robić? Zasilać jakoś?
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Guciu ... Basia ma racjęgucia pisze:Aniu, a mój grudnik zgubił kwiatki, a właściwie pączki i co mam z nim robić? Zasilać jakoś?

Teraz to ja już nie wiem co masz zrobić

- gucia
- Przyjaciel Forum
Aniu, żaden pączek się nie uchował, co teraz ?aanula pisze:Guciu ... Basia ma racjęgucia pisze:Aniu, a mój grudnik zgubił kwiatki, a właściwie pączki i co mam z nim robić? Zasilać jakoś?nie można przestawiać grudnika jak ma pąki ... mogą opaść wszystkie ...
nawet obracać go nie można ...
Teraz to ja już nie wiem co masz zrobićmoże po prostu więcej go nie przestawiaj ... może część opadnie ale większość zostanie ...
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Poczekam, ale co z podlewaniem i zasilaniem zimą, a kiedy to zakwitnie? To mój pierwszy grudnik i same problemy!tengel27 pisze:Guciu - po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać do następnego kwitnienia.
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
Zajrzałam do mojej książki pt.: "Jak zapewnić wielokrotne kwitnienie roślin" i... zdębiałam. Opis czynności niezbędnych do zapewnienia kwitnienia grudnika rozciąga się na dwie strony
No ej, przecież to nie może być aż tak skomplikowane?
Na lato wystawić na dwór
od sierpnia do września nawozić
od października do listopada bardzo mocno ograniczyć podlewanie, a roślinę umieszczać na dzień w jasnym i chłodnym pomieszczeniu (max 12 stopni), po czym na noc całowicie zaciemniać
po ukazaniu się malutkich pąków wnieść do pokoju i więcej NIE RUSZAĆ roślinki.
(źródło: J.I. Prat, D.Retournard, Jak zapewnić wielokrotne kwitnienie roślin, s. 82-83)
Guciu - jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz ;) Następnym razem będziesz wiedziała co i jak
Aniu, boski grudnik, po prostu rewelacja... Mój też kwitnie:

ale to zasługa fachowców, a nie moja, więc nie mam aż takiego powodu do radości i dumy, jak Ty - gratuluję

Na lato wystawić na dwór

(źródło: J.I. Prat, D.Retournard, Jak zapewnić wielokrotne kwitnienie roślin, s. 82-83)
Guciu - jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz ;) Następnym razem będziesz wiedziała co i jak

Aniu, boski grudnik, po prostu rewelacja... Mój też kwitnie:

ale to zasługa fachowców, a nie moja, więc nie mam aż takiego powodu do radości i dumy, jak Ty - gratuluję