No właśnie, dopiero jak pisałam post na temat tej jabłonki to mi wpadł ten pomysł żeby ją naszczepić i zobaczyć jak będzie owocowała na innej podkładce i w lepszej posadzona ziemi.
W tym sezonie nie udało mi się zdobyć żadnej mieszanki kwiatowej tupu ,,kwietna łączka" do wytestowania.
Będę więc maglować tę z zeszłego roku czyli
Mieszankę cieniolubną. W sumie to nie wszystkie rośliny zidentyfikowałam. Zostały mi jeszcze nasiona, zebrałam też trochę z tych roślin co zdołały zakwitnąć.
Więc mamy tu opakowanie.
Nasionka które mi zostały, dwa gatunki niezidentyfikowane, nr 3 i 7, gdyż jeden nie powschodził a drugi nie przeżył.
Nasionka które zebrałam z tego co zakwitło. Niektóre są z drobniutkich nasionek których nie wysegregowałam do torebek.
Teraz po kolei gatunki kwiatów.
Nr.1
Łubin Trwały, nie kwitł więc to co najważniejsze jeszcze przed nami.
Nr.2
Ostrzeń Powabny
Nr.3 mam nadzieję że uda się go wyhodować.
Nr. 4
Szałwia Trójbarwna.
Nr.5
Szałwia Omszona.
Nr. 6
Wieczornik Damski też nie kwitł, prawdopodobnie to ta roślika.
Nr.7 nie powschodził , ciężko może być bo mało nasion zostało.
Nr. 8
Marchew Zwyczajna. Tej rośliny nie ma sensu siać, ona rośnie dosłownie wszędzie.
Nr. 9
Złocień, nie kwitł więc w tym sezonie odkryje swoje dalsze imię.
Nr. 10
Rutbekia niska odmiana o pełnych kwiatach.
Teraz roślinki z pozostałej mieszaniny drobnych nasion.
Nr. 11
Lepnica Baldaszkowa, zakwitła jako pierwsza ze wszystkich gatunków w tej mieszance.
Nr. 12
Bniec Czerwony
Nr. 13
Mak Polny, maków było kilka gatunków, różniły się ulistnieniem i wyglądem kwiatów ale wszystkie były czerwone.
Nr. 14
Nachyłek Dwubarwny.
Nr. 15
Marzanka Wonna.Kwiaty miała marniutkie ale krzaczek gęsty i pięknie się prezentuje, nadaje się do donicy.
Nr. 16
Naparstnica, nie kwitła.
Są jeszcze 2 rośliny na których kwitnienie czekam żeby zidentyfikować.

Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę. Była jeszcze jakaś trawa ale powyrywałam, ozdobną nie była.