uprawianych w ten sposób nektaryn . Drzewka oblepione owocami , piękny widok .
Ma być u mnie przymrozek z poniedziałku na wtorek i tak mnie naszło .

Ciekaw jestem czy cokolwiek z niej będzie, pod korą łyko jest zielone, jedynie co to chyba pąki kwiatowe nabrzmiewają,  o ile nektaryna taka szkółkowa może je mieć.
 Ciekaw jestem czy cokolwiek z niej będzie, pod korą łyko jest zielone, jedynie co to chyba pąki kwiatowe nabrzmiewają,  o ile nektaryna taka szkółkowa może je mieć.
Agnieszko, wysłałem na PW. Pozdrawiam.Aguss85 pisze: Witam miło! Byłabym bardzo wdzięczna za namiary na taką szkółkę

Ma dość małe liście ale to w sumie moja pierwsza nektaryna, więc nie mam porównania - z jabłonką nie ma co porównywać
 Ma dość małe liście ale to w sumie moja pierwsza nektaryna, więc nie mam porównania - z jabłonką nie ma co porównywać  O dziwo kwiat dzielnie wytrzymał przymrozki. W każdym razie mogę polecić tą odmianę, może to nic nowego (kilkadziesiąt lat temu też Harco rosła w tym ogrodzie) ale jak na razie to chyba największe pozytywne zaskoczenie tego sezonu
 O dziwo kwiat dzielnie wytrzymał przymrozki. W każdym razie mogę polecić tą odmianę, może to nic nowego (kilkadziesiąt lat temu też Harco rosła w tym ogrodzie) ale jak na razie to chyba największe pozytywne zaskoczenie tego sezonu