Storczyki platynkowe
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
dzięki! dałam memu sabotkowi skorupki od jajka i jakoś tak... naprężył liście
a jak podlewacie dendrobium?
sabotek po kuracji skorupkowej - naprężył listki, druga rozta się rozwija:

dendrobium za 9 zł - przecena z Obi:

najnowszy prezent - moje marzenie; jest dwupędowy i ma mnóstwo pąków na zwisających pędach, niestety, nie mogłam przy dziesiejszym świetle ich uchwycić, dlatego i te zdjęcia są marnej jakości:

sabotek po kuracji skorupkowej - naprężył listki, druga rozta się rozwija:

dendrobium za 9 zł - przecena z Obi:

najnowszy prezent - moje marzenie; jest dwupędowy i ma mnóstwo pąków na zwisających pędach, niestety, nie mogłam przy dziesiejszym świetle ich uchwycić, dlatego i te zdjęcia są marnej jakości:

platynka 

- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- platynka80
- 500p
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Witaj Platynko, właśnie przeczytałam Twój wątek od samego początku. Przyznam że mnie też kusi spróbować Twojej metody. Boję się tylko że mi popleśnieją korzenie bo mam chłodno w mieszkaniu, na parapecie gdzie stoją storczyki często tylko 17st i lodowata woda się skrapla na szybie. Ty pisałaś we wrześniu że nie grzejesz, a jak jest teraz? Mierzyłaś może ile masz stopni przy storczykach?
Masz niesamowitą kolekcję, naprawdę piękne okazy, no i tak dużo- marzenie. U mnie przy 10-ciu miejsce się praktycznie wyczerpało. No chyba że będą dobrze rosnąć u synka od strony pn, no ale co to za radość phalaenopsis u synka... Nawet nie ma jak popatrzeć... ;)
Masz niesamowitą kolekcję, naprawdę piękne okazy, no i tak dużo- marzenie. U mnie przy 10-ciu miejsce się praktycznie wyczerpało. No chyba że będą dobrze rosnąć u synka od strony pn, no ale co to za radość phalaenopsis u synka... Nawet nie ma jak popatrzeć... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- platynka80
- 500p
witaj, Agito
ja zimą nastawiam kaloryfer na 1, ale tylko na kilka godzin, choć odziennie, bo jest bardzo ciepło w domu, więc tyle mi wystarcza. storczyki mają sie dobrze
) jeśli u ciebie jest chłodno, skrapla się woda, to może nie ryzykuj? może po prostu postaw je w osłonkach na keramzycie, dolewając co jakiś czas wodę do osłonki. gdy wypiją, przeschną, wlejesz ją znów. jeśli chcesz, więcej napiszę Ci na adres mailowy, jeśli podasz mi go na priv.

platynka