Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Lycynko, wiosna przyjdzie szybciej. Ja już czuję ją w powietrzu
A ptaki jak świergolą ;:173
Czas się wziąć za prace ogródkowe, bo wiosna nas może zaskoczyć

Renatko, a masz w nadmiarze? ;:173
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Pytałam się, czy Ci pasuje! To jak uważasz? Zdobyte specjalnie dla Ciebie! Ba, jest nawet opcja drugiego identycznego...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Gosiu. Kusisz tym Edenem ale czy on nie będzie mi marzł ? Jakiej wysokości jest u Ciebie ? Masz zdjęcia calego krzewu ?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu przepiękne róże ;:333 ;:333 aż się cieplej na ;:167 zrobiło - oby do wiosny !!!
Pozdrawiam niedzielnie ;:168
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Gosieńko widzę ,że wiosna ju zawitała do Ciebie , jeśli masz ziemię piaszczystą to bardzo dobry pomysł z nawożeniem rośliny są dobrze odżywione i silne .Myślałam ,że tylko ja słyszę więcej ptaków, posądzałam siebie iż jakieś już zwidy mam , ale mnie uspokoiłaś :;230 :;230
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Kamień w ogrodzie jak ja go uwielbiam, tylko żeby był nieco lżejszy ;:224
Widzę powoli wiosna zaczyna zaglądać do ogródków, oby tylko pani zima nie chciała wrócić, bo to dopiero luty.
Moim zdaniem mamy cztery pory roku ale tak naprawdę to teraz jest zimo-jesień i wiosno-lato, a szkoda bo zima by wymroziła robactwo.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Renatko, jest mi bardzo miło, że o mnie pamiętasz ;:196

Ewelinko, u mnie jest rozpięty na płocie. Na wywiejewie i sobie radzi. Jeśli byłby rozpięty na murze raczej nic by go zmroziło, bo mur zima oddaje ciepło

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teresko, ja już dzisiaj czułam wiosnę. Było rewelacyjnie. Bardzo żałuję, że nie mogłam popracować w ogrodzie

Jatro, no niestety na moich piaskach trzeba porządnie nawozić. Jestem bardzo zadowolona z biohumusu, bo po 2 latach stosowania już widać lekką poprawę.
Myślałaś, że zwariowałaś? ;:306
Ja całe szczęście przyjęłam te śpiewy za coś normalnego. Czyli bardziej ja postradałam rozum. :;230
Ale mimo wszystko zaczęłam obniżać żywopłot, żeby ptaszki nie zaczęły za wcześnie gniazd wić.

Aniu, mam sporo kamienia. Całe szczęście większość przywieźli kamieniarze. Niektóre kamienie ważą kilkadziesiąt kilo. Tylko, że już zostały zarośnięte przez rosliny. Przydałby się jakiś silny mężczyzna :wink:
Z jednej strony bardzo żałuję, że nie ma normalnych pór roku. Ale z drugiej to się cieszę. Nie cierpię zimna. Chociaż takich upałów jakie były latem też nie lubię. Nie można mi dogodzić ;:306
Może to lato będzie normalne? A zimy do końca lutego nie widać. Chyba że przyjdzie na Wielkanoc :roll:

Obrazek

Jedna z nielicznych purpurowych róż. Tradescant. Powoli robi się ich więcej. Kupiłam jesienią Falstafa. Może jeszcze coś mi wpadnie w oko?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Kamienne schodki wyższa szkoła jazdy super ale tam w tle przecudny kwiatuszek sto i i obserwuje pewnie jak Pancia pstryka mu fotkę, drapanko
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Rzeczywiście schodki robią wrażenie ;:333 . Piękne są i szczerze Ci ich zazdroszczę :oops: . A Eden Rose faktycznie jest piękna i całkiem dobrze sobie radzi na tym płocie. Na murze mogłaby wyglądać bosko ;:224 . W mordę ale ja mam teraz rozterki .... niby stodoła wielka ale południowe stanowisko jest tylko przy jednej ścianie ;:306 W dodatku ta jest najbardziej widoczna i chciałabym by była na prawdę ładna i różnorodna . Wiosna coraz bliżej i jakoś tak czuje, że zimy już nie będzie ... obym miała rację :roll: . Pozdrawiam :wit .
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Gosiu ;:196

Twoje schodki też mi się zawsze podobały. Piszesz, że dokupiłaś sporo nowych róż - będzie co oglądać latem ;:215
Już jest się na co cieszyć ;:168
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

W ogródku jeszcze nie miałam okazji zrobić zbyt dużo, ale nasz Rolmarket odwiedziłam już dwa razy, ba nawet dostałam od H akonto Walentynek sosnę drobnokwiatową Saphir.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Gosiu jesienią też kupiłam Falstafa, ponoć najpiekniejsze kwiaty jeśli chodzi o ułożenie płatków :) tylko, że ja wzięłam ją jako czerwoną ;:219
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu Różana - tak trzeba Ciebie nazywać, zważywszy na ilość skompletowanych przez Ciebie róż. ;:32 ;:32
A czytam, że planujesz ich jeszcze dokupić. Oj, będzie co oglądać. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu. Tak sobie myślę czy by nie zgapić pomysłu ze skrzyniami i winobluszczem :roll: .Tylko zastanawia mnie jak Ty je zimujesz i jak wielkie są te donice . Miałabyś coś przeciwko gdybym faktycznie zgapiła ten pomysł ?? Chciałabym zazielenić wschodnią ścianę stodoły ale tam mam chodnik więc pomyślałam o skrzyniach ;:224 ,
.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, kamienny murek do tej pory nie rzucił mi się w oczy. Z jakiego kamienia jest zrobiony :?: Muszę wymienić gnijącą drewnianą palisadę ichciałabym coś takiego :heja
Marysia wysłała mnie do Ciebie na lekcję wiosennej obsługi ostnic. Moje są częściowo zielone, podobno trzeba je wyczesać :?: Czym i jak :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”