Chciałam Ci bardzo serdecznie podziękowac! Mam nadzieję że się nie obrazisz. Jako nowiutka posiadaczka pierwszego storczyka (z całą pewnością nie ostatniego, tyle wiedziałam juz 5 min. po dokonaniu zakupu
Moje storczyki od północy
Witam bardzo serdecznie.
Przepiękne są Twoje storczyk! Wprost nie można oczu oderwać
Chciałam Ci bardzo serdecznie podziękowac! Mam nadzieję że się nie obrazisz. Jako nowiutka posiadaczka pierwszego storczyka (z całą pewnością nie ostatniego, tyle wiedziałam juz 5 min. po dokonaniu zakupu
) okropnie się denerwowałam że moje nowe maleństwo nie ma szans na przeżycie w północnym pokoju, ale Twój wątek dał mi nadzieję. Przeszukuję internet juz od kilku dni i trochę sie uspokoiłam. (nie zeby całkiem, ale przynajmniej trochę
) Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pokazanie jak piękne mogą być storczyki chodowane od północy!
Witaj Januszu
psb-pseudobulwa czyli to

co do podlewania-ja podlewam gdy doniczka jest lekka lub dla pewności wkladam patyczek w doniczkę(taki od szaszłyków)jak jest suchy podlewam:latem moczę doniczki ok.15 -20 min,zimą podlewam do doniczki i czekam ąż storczyk wypije wodę z podstawki nadmiar wylewam
twój storczyk jest z tych co mają psb,nie sposób ich zasuszyć
jak są w okresie spoczynku-psb są magazynem min. wody,w okresie wzrostu trzeba kontrolować wilgotność w doniczce ,zła gospodarka wodna skutkuje harmonijką na liściach

ośmiorniczka to wcale nie jest trudny storczyk,moją kupiłam w maju ,miała wtedy młody przyrost,który dojrzał już u mnie i zakwitł bez jakichś specjalnych zabiegów
Witaj Ril
za co dziękujesz
jak dasz storczykom serduszko to na pewno sie odwdzięczą
czego Ci serdecznie życzę,a w razie wątpliwości pytaj ,na pewno znajdą sie chętni udzielić Ci pomocy 
psb-pseudobulwa czyli to

co do podlewania-ja podlewam gdy doniczka jest lekka lub dla pewności wkladam patyczek w doniczkę(taki od szaszłyków)jak jest suchy podlewam:latem moczę doniczki ok.15 -20 min,zimą podlewam do doniczki i czekam ąż storczyk wypije wodę z podstawki nadmiar wylewam
twój storczyk jest z tych co mają psb,nie sposób ich zasuszyć

ośmiorniczka to wcale nie jest trudny storczyk,moją kupiłam w maju ,miała wtedy młody przyrost,który dojrzał już u mnie i zakwitł bez jakichś specjalnych zabiegów
Witaj Ril
za co dziękujesz
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorelo oncidium przepiękne, a co dopiero się będzie działo jak otworzy wszystkie pączki

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Asiu jak rozwinie wszystkie pąki ,to dam fotke
platynko ,trzymam kciuki ,na pewno się uda
platynko ,trzymam kciuki ,na pewno się uda
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorelo, gratuluję, jest pięknedorela pisze:kwitnienie Oncidium to moja robotamam je od czterech lat
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
guciu mam je cztery lata,ale to jego drugie kwitnienie,wcześniej nie potrafiłam doprowadzić do kwitnienia,wiadomo -laikgucia pisze:Dorelo, gratuluję, jest pięknedorela pisze:kwitnienie Oncidium to moja robotamam je od czterech lat
Czy ja dobrze zrozumiałam...zakwitło u Ciebie dopiero po 4 latach? Choruję na 'Oncidium' od dawna, ale czy będę miała tyle cierpliwości w oczekiwaniu na kwitnienie.
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki