Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Marysiu!...jestem tez ja na Twojej uroczej działeczce. Przemiany niesamowite...pomysł z letnią kuchnią ;:215
Posyłam serdeczności!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Iwonko - leję :lol:
Grażynko - dzięki! Jak mi się nie uda wstawić fotki, to podejdę do Ciebie z laptopem.
Paulo - nie a to jak koleżanki z FO ;:138
Krysiu - tak! Już jesteśmy z kotami na wsi. Będę w Gdańsku około 29 maja - może uda się umówić z Elą?
Koty oczywiście przeszczęśliwe. Ja też - bo Fidel przestał się wymykać do lasu. Albo coś go wystraszyło albo się bidulek zestarzał i już mu się nie chce. Przynajmniej się nie denerwuję, że coś mu się stanie a on nie łapie kleszczy tak jak w zeszłym roku.
Bogusiu - jak się cieszę, że zajrzałaś! Troszkę poprawił się internet - może uda mi znowu zaglądać do ulubionych ogrodów....
Letnia kuchnia...och ile jeszcze wymaga pracy...ale z drugiej strony sporo już zrobiliśmy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu-u mnie też internet ciągle szwankuje. Niby poprawili sieć i miało być lepiej, a jest gorzej> Ciągle rwie się połączenie :(
Ale ten błękitny irysek jest obłędny. ;:167
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-to ta nowa karma trzyma koty w domu,przy domu!Smakuje?
U mnie po zakończeniu prac nad usprawnianiem internetu też jest dużo gorzej.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jesteśmy w domu, wróciliśmy dzisiaj rano. Tutaj jest zimno i nieprzyjemnie pomimo słoneczka.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale fajny kolorek ma ten irysek.Zimno was wygnało?Mam nadzieje ,że to szybsze Zośki i potem już będzie ciepełko :roll:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Zimno nas nie wygnało po prostu musieliśmy wrócić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ochłodzilo się bardzo. Mam nadzieję że to przyspieszeni zimni ogrodnicy a później będzie coraz cieplej.
Dobrze że słoneczko świeci i nagrzewa domek. Oczywiście wieczorami palimy w kominku. Na razie szkód po przymrozkach na działce nie widać. Żurawki od Iwonki Iw trzymają się dobrze . Nie wytrzymalam i 12 sadzonek posadziłam na rabatce. W związku z tym mam już tę rabatkę obsadzoną do końca. Zdjęć pokazać nie mogę, bo w laptopie net nie działa zupełnie. Muszę wreszcie opanować przerzucanie zdjęć z laptopa na tablet, bo inaczej będę je pokazywać dopiero w zimie :evil:
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marysiu, wszystko wskazuje na to, że to przyspieszone zimne ogrodasy. Potem najprawdopodobniej będzie już ciepło, ale musimy poczekać jeszcze co najmniej 24 do 48 godzin.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu zgubiłyśmy się, ale zadałam sobie trud odszukałam, nadrobiłam i jestem. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę - pisałam odpowiedź kilka dni temu - i chyba poleciała w kosmos - bo jej nie widać. Ale to przez ten mój kiepski wsiowy internet.
Teraz jestem w Gdańsku więc korzystam z okazji...
Madziu - u mnie ucierpiał od mrozu( jedyny) kwitnący rododendron i truskawki, które chyba straciły wszystkie rozwinięte kwiaty. Dobrze, że kwitło tylko kilka krzaczków pojedynczymi kwiatkami. Reszta roślinek wyszła z tej mroźnej opresji bez szwanku :lol:
Marysiu - miło Cię znowu widzieć w moim wątku. Jestem teraz mało aktywna na forum, ale obiecuję że nadrobię zaległości w Twoim wątku( Wyspę podczytuję czasami)
=========================
A teraz się Wam pochwalę....odwiedziłam wspaniały ogród Iwonki Iw i stwierdzam że nazwa Nie-ogród absolutnie ma się nijak do rzeczywistości. To wspaniałe miejsce pełne rzadkich, niespotykanych roślin; cudowni, życzliwi i gościnni gospodarze...Wyjechałam szczodrze obdarowana żurawkami a także innymi roślinkami, którymi nieopatrznie się zachwycałam.....Wszystkie roślinki z serca darowane - bo wyglądają jak z obrazka :D
Obrazek Żurawki od Iwonki

Dosłownie kilka dni później ja miałam niezapomnianą wizytę, która wywołała niezłe poruszenie na całych naszych działkach. Odwiedziła mnie Madzia - Madziagos moja sąsiadka zza jeziora i to nie sama....

Obrazek

Możecie mi wierzyć, że pierwszy raz w życiu piłam kawę z gościem, który siedział ...za płotem :;230
Ale nie dało się inaczej - ponieważ Pan Błyskawica był bardzo niespokojny i zachowywał się grzecznie tylko wówczas gdy jego Pani znajdowała się w pobliżu...

Obrazek

Konik był bardzo grzeczny, wyskubał trawę za płotem. rżał sobie od czasu do czasu wprawiając w konsternację moje trzy koty a na koniec obdarzył mnie produktem z którego natychmiast nastawiłam gnojówkę dla moich różyczek ;:138
===============================================

Trochę fotek moich roślinek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i na koniec - kiedy znów zakwitną białe bzy....

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu! ;:oj Super spotkania forumowe. Tylko pozazdrościć.
Teraz już możesz śmiało obsadzać tą nawą rabatę wzdłuż płotu. Będzie piękna - żurawkowa.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ha ha rozbawiłaś mnie z tym koniem. Widzisz jaki miły. Nie dość, że nie dał Pani na posesję wejść to jeszcze nawozem sypnął :;230
Jejku piękny zwierzak ale boje się ich gorzej niż robactwa wszelkiego :roll:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - rabatka już obsadzona :lol:...do samego końca. Wczoraj dosadziłam tam jeszcze bodziszki.

Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Marysiu, tacy goście nie na co dzień się zdarzają ;:306 I jeszcze dostarczają świeży nawóz pod drzwi :;230 . Też bym tak chciała ;:108 .
Pogodę na ukorzenianie roślin miałaś wymarzoną, więc pewnie wszystko się przyjmie, czego oczywiście życzę z całego ;:167
Kolorowo będzie pod płotem, a jak jeszcze zakwitną rośliny , to będzie niecodzienny widok ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”