=====================================================
Rzeżucha - to jeden z roślinnych symboli Świąt Wielkanocnych. A je się wczoraj zachwyciłam Rzeżuchą łąkową nad stawem w Parku Oliwskim. Zapewne nikt jej tam nie sadził
 a jaka jest piękna...
 a jaka jest piękna...

a jaka jest piękna...
 a jaka jest piękna...

Jak pięknie kwitnie, w życiu bym nie pomyślała.
  Jak pięknie kwitnie, w życiu bym nie pomyślała. 

Za Park Oliwski oczywiście nie - jest wiekowy i piękny.
 Za Park Oliwski oczywiście nie - jest wiekowy i piękny. Pamiętam to miejsce za Gierka jeszcze, było zadbane i więcej ciekawych roślin.
 Pamiętam to miejsce za Gierka jeszcze, było zadbane i więcej ciekawych roślin.
 i jest uroczo delikatna. Nie rozumiem jak taka delikatna roślina może mieć taką "zgrzytającą" nazwę
 i jest uroczo delikatna. Nie rozumiem jak taka delikatna roślina może mieć taką "zgrzytającą" nazwę  
  Ja pamiętam to miejsce z lat 50-tych i 60-tych. Wtedy była tam kolekcja roślin alpejskich, opisanych. Pewnie były to pozostałości z przedwojennych czasów....Nawet wtedy w powszechnym użytku była nazwa Alpinarium. Mówiło się - idziemy na spacer do alpinarium. Żal, że to zmarnowano, żal, że nikomu się nie chce...
 Ja pamiętam to miejsce z lat 50-tych i 60-tych. Wtedy była tam kolekcja roślin alpejskich, opisanych. Pewnie były to pozostałości z przedwojennych czasów....Nawet wtedy w powszechnym użytku była nazwa Alpinarium. Mówiło się - idziemy na spacer do alpinarium. Żal, że to zmarnowano, żal, że nikomu się nie chce... No i dodzwonić nigdzie się nie mogę...
 No i dodzwonić nigdzie się nie mogę...

Co jedna to ładniejsza
 Co jedna to ładniejsza    Nie trafiają mi się takie
  Nie trafiają mi się takie  

) lustrzanka. O i widzisz, chyba nie mam prawdziwych problemów, skoro takie cóś spędza mi sen z powiek
 ) lustrzanka. O i widzisz, chyba nie mam prawdziwych problemów, skoro takie cóś spędza mi sen z powiek  

te siewki, bo są urocze
  te siewki, bo są urocze 

Najbardziej lubię te kule pierwiosnkowe-białe też podziwiam u siebie i napatrzeć się nie mogę-są śliczne.
 Najbardziej lubię te kule pierwiosnkowe-białe też podziwiam u siebie i napatrzeć się nie mogę-są śliczne.