Asiu - zajrzałam do Ewy i zazdrość mnie skręciła....ależ ona ma piękny ogród i rośliny. Zwłaszcza podobała mi się zjawiskowej urody ścieżka, do tej pory mam jej obraz przed oczami...
Pauloę - istnieje jak widzisz

i jest uroczo delikatna. Nie rozumiem jak taka delikatna roślina może mieć taką "zgrzytającą" nazwę
Szklarnia nie tylko wielgachna ale jeszcze na dodatek ogrzewana, na zdjęciu widać komin. Ciekawe czy to ogrzewanie jest jeszcze sprawne?
Agnieszko - widzę że w kwestii "ogrodu botanicznego" w Oliwie masz takie same odczucia jak ja

Ja pamiętam to miejsce z lat 50-tych i 60-tych. Wtedy była tam kolekcja roślin alpejskich, opisanych. Pewnie były to pozostałości z przedwojennych czasów....Nawet wtedy w powszechnym użytku była nazwa Alpinarium. Mówiło się - idziemy na spacer do alpinarium. Żal, że to zmarnowano, żal, że nikomu się nie chce...
A my od wtorku już na działce. Dzisiaj przyjechaliśmy po resztę klamotów, tych co się nie zmieściły do auta oraz po dwa koty. Bubek od wtorku z nami na działce. Jaka szkoda że nie mam ciężarówki...
Mam straszne problemy z internetem i telefonem na działce w tym roku. Nie wiem jak to będzie dalej...jak przetrwam całe lato bez kontaktu z forum

No i dodzwonić nigdzie się nie mogę...