Udało mi się popracować na działce przez 2 godziny. Liczyłam, że wygospodaruję więcej czasu. Dobre jednak i to. Kolejne partia cebulek trafiła na rabaty. Zostały już tylko tulipany. Z tymi nie trzeba się tak śpieszyć. Nawet kilka zdjęć zrobiłam
 Nie wyszły super, bo dzień był pochmurny.
 Nie wyszły super, bo dzień był pochmurny.Witaj Olu! Rękawiczki okazały się trafionym zakupem. Wciąż je mam i są całe (!). Z czystym sumieniem mogę je polecić. Uważam, że 30 zł za rękawiczki to wielka przesada. Te moje kosztowały ok. 5-6 zł. U p. ogrodnika kupiłam marcinki ( 2 cudne kolory w jednej doniczce), wrzos i dabecję, której szukałam już od dłuższego czasu.
 , dabecja na wrzosowisku:
, dabecja na wrzosowisku:  
Elu te cuda raczej nie są zimujące. Te wszystkie odmiany są przygotowywane w związku ze zbliżającym się świętem. Zachwyciły mnie, ale nawet nie pytałam po ile są.
Krysiu straszna rzecz - taki grzyb. Muszę przyznać, że liście moich tojadów wyglądają dziwnie. Może to też jakaś choroba
 Lepiej żeby nie. Na tej rabacie mam sporo różnych roślin. Od wiosennych cebul po lilie i powojniki, a nawet jedną różyczkę. Czasem człowiek sam sobie biedy narobi...
 Lepiej żeby nie. Na tej rabacie mam sporo różnych roślin. Od wiosennych cebul po lilie i powojniki, a nawet jedną różyczkę. Czasem człowiek sam sobie biedy narobi...Grażynko
 jeszcze nie masz za co dziękować. Pogadamy wiosną. W zasadzie już za nią tęsknię. Jeszcze ten sezon się nie skończył, ale zawsze gdy sadzę nowe cebulki myślę o wiośnie
 jeszcze nie masz za co dziękować. Pogadamy wiosną. W zasadzie już za nią tęsknię. Jeszcze ten sezon się nie skończył, ale zawsze gdy sadzę nowe cebulki myślę o wiośnie   
 Halinko jeszcze tylko kilka dni i się ogarnę by przygotować Ci nasionka. Bulwki rannika są malutkie i chyba nie ma znaczenia jak je posadzisz. Byle nie za głęboko. Podobnie wygląda sprawa z anemonami. U mnie też tylko 2 tojady dały pokaz. Kolejne 2 ledwie wegetują. Są z tych niższych i zostały zagłuszone przez te "wielkoludy". Muszę je koniecznie przesadzić zanim znikną całkiem. Udało mi się zlokalizować chryzantemę "znajdę", która tak Ci się podoba. Będę wiedziała gdzie ciachnąć wiosną.
Jacku
 - to za wstrzemięźliwość cebulową
  - to za wstrzemięźliwość cebulową   Wielu roślin mogę sobie odmówić, ale z cebulek trudno mi zrezygnować. Szczególnie gdy cena jest zachęcająca. Twoją pomyłkę też dziś odkryłam
 Wielu roślin mogę sobie odmówić, ale z cebulek trudno mi zrezygnować. Szczególnie gdy cena jest zachęcająca. Twoją pomyłkę też dziś odkryłam   Zaczyna się rozwijać pierwszy kwiatek. Chrysanthemum rubellum mam kilka różnych, ale są piękne i niezawodne - więc nie ma mowy bym się gniewała. Do 3 razy sztuka
 Zaczyna się rozwijać pierwszy kwiatek. Chrysanthemum rubellum mam kilka różnych, ale są piękne i niezawodne - więc nie ma mowy bym się gniewała. Do 3 razy sztuka   Na wiosnę będzie kolejna okazja do wymiany.
 Na wiosnę będzie kolejna okazja do wymiany.Jesienna odsłona mojej działki:

- dziurawiec Hidcote
 - dziurawiec Hidcote - skimmia zawiązała pąki
 - skimmia zawiązała pąki   , więc chyba jednak będzie żyła
 , więc chyba jednak będzie żyła - jesień bez grzybów obyć się nie może, różne dziwne grzyby rosną mi na działce
 - jesień bez grzybów obyć się nie może, różne dziwne grzyby rosną mi na działce - róża, która uwielbia jesień - latem jakoś słabo kwitnie
 - róża, która uwielbia jesień - latem jakoś słabo kwitnie 

A tym się całkiem pomyliło:

a nawet purchawki.
 a nawet purchawki.
 Jakoś nie miałam szczęścia trafić, a bardzo mi się podoba.
 Jakoś nie miałam szczęścia trafić, a bardzo mi się podoba.
 Teraz się zastanawiam co z nimi zrobić. Sadzić i ryzykować, że zmarzną a tym samym nie zobaczę kwiatów czy posadzić w donicy i przechować w domu - do wiosny
 Teraz się zastanawiam co z nimi zrobić. Sadzić i ryzykować, że zmarzną a tym samym nie zobaczę kwiatów czy posadzić w donicy i przechować w domu - do wiosny  

daj sobie spokój z tą samokrytyką.
 daj sobie spokój z tą samokrytyką.   

i nie podsadziłam wszystkiego, choc myślałam, że to już wszystkie.
 i nie podsadziłam wszystkiego, choc myślałam, że to już wszystkie.

reszta później u mnie w wątku .
 reszta później u mnie w wątku .