Poprzednia część jest tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=50248
  Poprzednia część jest tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=50248 Przyszła pora na nowy wątek...W końcu dotarła długo oczekiwana wiosna. A w zasadzie eksplodowała

Sezon 2013 uważam za rozpoczęty! Dzisiaj przez kilka godzin sprzątałam działkę po zimie. Wycinałam suche pędy bylin, zbierałam jedlinę i dębowe liście. Końca jeszcze nie widać chociaż 3 wielkie, niebieskie torby IKEA śmieci z rabat zebrałam. Widać za to wiosenkę. Wszystko rośnie jak na drożdżach. Jakby rośliny chciały nadrobić zaległości. Zima nie było zbyt sroga, ale długa. Jakoś w tym roku ominęło mnie zimowe szaleństwo zakupów i dobrze. Czekam na dwie przesyłki ( tylko
 ). Ze względu na "drewniane ręce" prawie nie sieję w domu. Moje przygotowania do sezonu polegały na zakupie rękawiczek. Wyglądają solidnie i mam nadzieję, że nie będę zmuszona dokupić kolejnych par.
 ). Ze względu na "drewniane ręce" prawie nie sieję w domu. Moje przygotowania do sezonu polegały na zakupie rękawiczek. Wyglądają solidnie i mam nadzieję, że nie będę zmuszona dokupić kolejnych par.
Za tydzień dotrą do mnie zamówione powojniki, a za 2 tygodnie - pierwsze targi w tym roku. Nie wiem czy będzie co oglądać i kupować, bo zima była strasznie długa...
Pierwsze rozczarowanie zakupami mam już za sobą. Nie wiem czy pamiętać szczawik kupiony w NOMI...Niby chilijski. Za niezłą kasę. Okazał się być zwykłym szczawikiem Deppego

Teraz czas na dobre wiadomości. Mam wiosną na działce. Prawdziwą! Z kwiatami.

- scilla nn
 - scilla nn - ranniki
 - ranniki - podbiał
 - podbiał - puszkinia
 - puszkinia - przylaszczki
 - przylaszczkiI plejada krokusów:

A na koniec dnia uwieczniłam dzisiejszą tęczę:

Kolorowe, cudne kwiatuszki, długo na nie czekaliśmy w tym roku, ale przez to wyjątkowo cieszą
  Kolorowe, cudne kwiatuszki, długo na nie czekaliśmy w tym roku, ale przez to wyjątkowo cieszą   Tęcza wspaniała......cz była u Ciebie burza???  bo u mnie zapowiadali w prognozach, ale był piękny cieplutki dzień, dopiero teraz wieczorem pada deszcz...
  Tęcza wspaniała......cz była u Ciebie burza???  bo u mnie zapowiadali w prognozach, ale był piękny cieplutki dzień, dopiero teraz wieczorem pada deszcz...

Cudne!
 Cudne! 

Kwaśna w basenie też sprzątnięta. Nawet ciut "śmieci" udało mi się spalić.
 Kwaśna w basenie też sprzątnięta. Nawet ciut "śmieci" udało mi się spalić.  Wyłażą z każdego zakamarka
 Wyłażą z każdego zakamarka