Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Gosiu muszę przyznać ze od pewnego czasu robisz dużo lepsze zdjęcia.Pokazujesz ogród z innej perspektywy i to sprawia że o wiele bardziej widać piękno roślinek ;:215 .Palenisko świetne.Mam nadzieję że właśnie przez takie pomysły mąż zaangażuje się bardziej w ogród i chętniej odstapi miejsca na kwitowe szaleństwa.Ja swojego biore tak pod rękę i opowiadam mu najbardziej obrazowo jak potrafię swoje wizje ogrodowe ;:172 ale on jest uległu pod tym względem, więc mam o wiele łatwiej.Nie mniej jednak trzymam kciuki ;:215 :uszy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, piszesz, że Geisha bardzo długo trzyma kwiaty. Mi się wydaje, że max 1 dzień, choć ma całe kiście, więc tak bardzo tego nie widać, ale gdy go dotykam - osypują się. Poza tym wypuszcza mi długie baty po 150 cm albo i więcej, nie mogę nad nią zapanować 8-) Ma też długą przerwę w kwitnieniu, więc postanowiłam się z nią rozstać ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Gosik, jaki tam goly Eden - ja to myslalam, ze on jest calkiem goly hihi a wyrosl faktycznie rewelacyjnie tfu-tfu, zeby nie zapeszyc. Moje Edeny tez monstrualne... nawet powycinalam im niedawno, takie ponad 2 metrowe pedy, bo koniecznie chca bym pnacymi u mnie. Zaznaczylam sobie te pedy i na wiosne przytne je jeszcze krocej.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Margo, naprawdę ta góra zielonego to Eden :shock: :?:
W samą porę to pokazałaś :!:
Chciałam swojego przesadzić spod ściany komórki, bo nie wierzyłam, że duży urośnie, a tu takie coś ;:173. Nie mam tyle charakteru, co Jule, żeby go chlastać, niech się pnie do góry i dogania Twojego ;:306.
A piesek - po prostu uczony ;:215. Moich kotów nie umiem niczego nauczyć ;:218.

;:196 Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, nowy sprzęcior czy jakieś specjalne szkolenie przeszłaś, bo fotki ostre jak brzytwa ;:oj te kolory...

A wiesz że szałwia znów kwitnie po tych deszczach ;:138

Żeby moje psy były takie grzeczne...Bas niby tej samej rasy, też facet a uparty jak muł. Jemu nic się nie da wytłumaczyć...Przywiozę go na naukę do Flesza ;:306 Niech sobie faceci porozmawiają ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu miłej nocki :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu masz cudnie rozrośnięte wrzosy, takie dorodne kępy.... chyba już kilka lat u Ciebie rosną??? To, jeśli dobrze widzę, te o pełnych kwiatuszkach???
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, ale to prawda. Ja tam nie myslę, za bardzo co gdzie posadzić. Zobaczę jakś roslinkę, posadzę i potem dokupuję kolejne. czasem bez ładu i składu.
Cukinii to ja mam dostatek. U taty obrodziły w nadmiarze :D
Ale bardzo dziękuję za pamięć ;:196

Iwonko, przyznam, że to Twoje ognisko spowodowało, że tak szybko zrobiłam swoje. Twoje sugestie są cenne. Jest tam wglębienie, ale może za małe. Powiększę. :D

Helenko, moje róże nie są tak ładnej jak np. Kasi czy Mai. U nich wcale jesieni nie widać. Róże kwitną na całego. U mnie pojedyncze kwiaty. Ostrzegam, że Muzykanci rosną wysoko. U mnie jedna z gałązek ma 160 cm.

Aniu, dziękuję bardzo. Może to kwestia oświetlenia? Teraz jest mniej słońca, może to o to chodzi?
Ja staram się też rozmawiać ze swoim m., ale on ma swoją wizję. Jakoś różną od mojej. I to jest problem. Najczęściej inni m. pozwalają na więcej szaleństwa bo jest im wszystko jedno jak ogród wygląda.

Kasiu, naprawdę moja Geisha trzyma długo kwiat. Może przy dotyku osypuje się, ale jeśli sie tego nie robi kwiaty są praktycznie ponad tydzień. U mnie wadą są wiotkie gałązki. Trzeba je podwiązywac. Poza tym nie narzekam.

Jula, pokazałam tę lepszą stronę :wink: Tak wygląda od strony Queen. Z drugij strony naprawde jest łysa. Stąd moja teoria o zarażaniu. Prawdopodobnie gdybym usunęła Clair i posadziła jakąś zdrową różę byłby cały zdrowy. Tylko żal mi Clair, bo uwielbiam jej delikatne kwiaty. I co tu zrobić?

Jagódko, to jest Eden. I rośnie cały czas :shock:
Jestem bardzo ciekawa jak przetrwa zimę, bo nie ma się co oszukiwać ta ostatnia była łagodna dla róż.
Flesz to pies ogrodnika. Ale nie chodzi o pilnowanie, ale o dbanie o roślinki. Naprawdę nie niszczy. Ma swoje ściezki po których chodzi i to wszystko. Żeby nie chodził w danym miejscu wystarczy postawić płotek. Mądrala ;:167

Jolu, nie mam nowego aparatu :( Wydaje mi się, że to przez brak słońca fotki wychodzą ostrzejsze. Mój aparat nie toleruje słońca, albo ja nie umiem robić zdjęć w kiedy świeci.
Fajnie, że szałwia znowu kwitnie. Może faktycznie brakowało jej wody.
Zostawiasz ją na zimę? Ciekawe, czy by się wysiała?
Możesz przywieźć. Mój Flesz bardzo lubi przyjmowac kolegów. :D

Jadziu, nie zdołałam zrobic zdjęcia chryzantem, bo późno wróciłam.

Aguś, faktycznie moej wrzosy mają już 3 lata. Ładnie się rozrastają.Teraz kupiłam takie zwykłe. Miałam sobie te pełne dokupić w Skierniewicach, ale nie dojechałam, a u nas na razie nie widziałam ich

Niegrzeczna Clair
Obrazek

Tak wygląda teraz Eden
Obrazek

Home&Garden, kolejna róża, która trzyma długo kwiat. No i jest zdrowa
Obrazek

Larissa kwitnie prawie non stop
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Gosiu, powoli nadrabiam zaległości choć przyznam ,że akurat Twój wątek (i jeszcze kilka innych) często odwiedzałam,więc jestem na bieżąco.Póki czasu mam ociupinkę to skrobnę kilka słów ,tym bardziej,że pokazałaś piękne wrzosy ,które u mnie jakoś nie chcą rosnąć ,czy masz jakąś sprawdzoną na nie receptę?
Piękny kolor szałwii,tej od sąsiadki, też takie planowałam mieć a wyrosły szałwie o brudno-różowo-amarantowej barwie.
Wiesz,moje szałwie omączone,które w ubiegłym roku wybujały na ok 1,5 m w tym już się trochę opanowały,bo mają ok 80cm ale jak patrzę na Twoje to wydaje mi się ,że są one bardziej zwarte.Czy uszczykujesz pędy w którymś momencie?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A dlaczego Clair jest niegrzeczna :?:
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosiu witaj . :wit
Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie jeszcze, mnóstwo roślin na rabatach kwitnie, ;:138 róże całymi bukietami kwiatów i nawet zdrowe listki mają, jak na tą porę .
Moje już niestety niektóre straszą gołymi badylami .
Trochę Ci zazdroszczę tej przestrzeni . :oops:
Miłego dnia Ci życzę . :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, witam wtorkowo!
Miałam zapytać, czy byłaś w Skierniewicach, ale już czytam że nie... ja podobnie - jakoś nie miałam nastroju i chęci, zwłaszcza że żadne spotkanie forumowe się nie szykowało.
Zdjęcia wychodzą Ci dużo lepsze, a oczywiście światło ma tu swój niebagatelny udział.
Co do Geishy to dzielę Twoją opinię... ładny, długo utrzymujący się kwiat, ale wiotkie pędy.
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Gosik a nie masz na Clair jakiejs calkiem osobnej miejscowki? tak zeby sobie sama rosla i nie zarazala rozyc na okolo? jak nie, to zadbaj o nia w przyszlym roku i zafunduj jej dodatkowe opryski. Ona tez mi sie bardzo podoba i to byla chyba jedna z tych roz na ktora zwrocilam uwage i ktora mialam miec... no ale jak czytalam ze tu choruje, tam choruje, to zrezygnowalam.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Anetko, A czy ta druga Aspirynka nie rośnie obok czegoś co choruje?
Łysa Aspirina rośnie obok iglaków, może towarzystwo jej nie odpowiada ?
Muzykanci to piękna róża ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Małgosiu, jestem i u ciebie. Nadganiam jak mogę ;:173 Cieszę się, że dziwne nastroje nam znikają, byleby z tą burą szmatą za oknem nie pojawiły się inne :;230 W orgodzie u ciebie cudnie zielono, jakby to nie jesień się zbliżała...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”