Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Agniesiu Rodzinka ma dobrze z Tobą.
Takie wspaniałe przysmaki przyrządzasz. ;:108
Ale Mąż także się postarał przy porządkowaniu ogrodu. Będziesz już miała czyściutko. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguś po długiej nieobecności
Szkoda, że po powrocie dopadła Cię zima.
No, ale jak widzę roślinki poradziły sobie całkiem nieźle.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bożenko moje chryzantemki w tym roku w ogóle są biedne, zaatakował chyba je grzyb, bo mają zbrązowiałe łodyżki i dolne liście, bardzo brzydko to wygląda, są takie rozczapierzone drapaki, a w zeszłym roku były takie piękne....

Misiu chryzantemka naprawdę oczarowała mnie kolorem, mam nadzieję, ze faktycznie przezimuje :D

Tajeczko dziękuję ;:196 ja bardzo lubię pichcić i coś tam ciągle wymyślam :wink: :lol: a najprzyjemniejsze dla mnie chwile, to te, kiedy bawimy się w kucharzenie z moją córcią, uwielbiam te momenty, oprócz wspólnego robienia jedzonka są cudowne pogaduchy i wspaniale spędzony czas :D
M faktycznie pięknie wygrabił cały ogródek, zrobiło się od razu dużo ładniej, bo było już tak smutno kiedy śnieg stopniał i ukazał się dywan brzydkich zbrązowiałych, mokrych liści...

Małgoświtaj ;:196 chryzantemki faktycznie ładnie przetrwały śnieg, wciąż kwitną w najlepsze, chociaż niestety bardzo są powykładane, ale trudno, cieszę się bardzo, że wciąż są kolorowe kwiaty :D W przyszłym roku muszę zadbać o nie bardziej, w tym roku nie pouszczykiwałam w czas i porosły rzadkie i wysokie, a jeszcze grzybisko sie przypałętało.....ale z daleka na tle zieleni wyglądają naprawdę ładnie :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś witaj zaglądam a czas się odezwać :D
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Niesamowite te zdjęcia chryzantem. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Chryzantemy na Twoich zdjęciach piękne! Ja też nie wszystkie pouszczykiwałem i śnieg takie wyrośnięte powyginał. Musiałem powiązać. W przyszłym roku postaram się nie zapomnieć.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Myślisz, że to grzyb spowodował schnięcie dolnych liści u chryzantem :?: Ja zawsze sądziłam, że to efekt suszy lub braku odpowiedniego nawożenia ;:24 Szczególnie jest to widoczne u wyższych odmian. Też powzięłam postanowienie lepiej zadbać o swoje chryzantemy w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, też muszę uszczykiwac swoje. Nie wiedziałam, że trzeba. Moje też porosły za wysokie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu witaj ;:196 cieszę się, że zaglądasz i bardzo żałuję, że nie udało Ci się to w realu :(

Dorotko witaj, miło mi bardzo, że chryzantemki podobają Ci się :D

Jacku jakoś tak nie zawsze uda się wszystkiego dopatrzeć, ale jest ok, to co zaniedbamy w jednym roku, na pewno dopilnujemy w kolejnym :D

Izuś powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia.....tak myślałam, ale może to faktycznie susza i upały, wprawdzie rośliny intensywnie podlewałam cały sezon, ale lato było tak bardzo suche i upalne, ze to podlewanie to kropla w morzu, a roslinki dosłownie się smażyły...... Lecz to byłaby zdecydowanie lepsza sytuacja niż jakieś choróbsko....

Małgoś jeśli chryzantemki się uszczykuje to wspaniale się zagęszczają i rosną w takich zgrabnych , gęstych kępach, bez uszczykiwania są o wiele bardziej rzadkie, wysokie i łatwo się wykładają. Tylko ja niestety nie zawsze o tym pamiętam w odpowiednim czasie :oops:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Agnieszko napisałaś "...mają zbrązowiałe łodyżki i dolne liście, bardzo brzydko to wygląda, są takie rozczapierzone drapaki, a w zeszłym roku były takie piękne...."
Gdy u mnie coś takiego się pojawia to zauważyłam, że powodem może być: brak podziłu na wiosnę, zbyt mało dostały wody lub mocne zacienienie i sa wtedy wybujałe
A ta czerwona na 75 str. jest ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko w takim razie bardzo się cieszę, ze to najprawdopodobniej nie grzyb :D Może to faktycznie niesamowite upały i susza powoduje, że usychają dolne liści, zobaczymy w przyszłym roku, postaram się nie zapomnieć o uszczykiwaniu wierzchołków w celu zagęszczenia no i w razie upałów będę jeszcze więcej lała wody....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

...od razu zrobiło się tak ślicznie, że jutro jeśli tylko pogoda dopisze od rana wędruję z kawką i kocykiem na huśtawkę i podziwiam pozostałości jesieni :D
i co udało się? U mnie już nie da rady posiedzieć, za zimno ;:222, w dodatku zmarźluch jestem. Z resztą wszystko już schowane ;:209
Ładny kolorek chryzantemy ;:333
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To kiedy się uszczykuje chryzantemy?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes widzę że Ciebie też dopadła ta śnieżna zima. No nie powiem ładnie wygląda ale raczej nie w porę się zjawiła. Dobrze że już pogoda wróciła do normy i można pocieszyć się jeszcze jesienią.
Ta czerwona chryzantema jest śliczniutka, aż oczy śmieją się na jej widok. ;:215
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu u ciebie pomimo jesieni i "zimy" w ogrodzie jest niezmiennie pięknie, chryzantemy ładnie kwitną i dobrze wyglądają a że od dołu trochę liście brązowieją to się nie przejmuj, u mnie też tak bywało ale przeważnie gdy miały za sucho. Nowy zakup - czerwona chryzantemka jest przepiękna, żeby tylko dobrze przezimowała. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”