Różany ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród Moniki

Post »

Monia, ja nie mam Leonarda, ale zastanawiam się nad nim..Jak wysoki rośnie z niego krzaczek? czy nie jest chorowity u Ciebie? Wszystkie przezimowaly ok?
Rondo aspirynowo-renesansowe wyglada obłędnie ;:180 W dzien i w nocy ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tam O'Shanter - fajna róza, o pięknym kolorze, ktorego mój aparat nie łapie. U mnie pierwszy sezon, więc jeszcze nie jest zbyt mocno rozbudowana i złapała pierwsze plamki. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie mocniejsza.
Obrazek

Kwiatów ma za to tyle, że mogłaby nimi obdzielić inne róże
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aphrodite
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I kilka liliowców
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dziękuję za fotkę białego ronda, choć tylko mały wycinek ale oddaje klimat całego. ;:196
Efekt jest rzeczywiście fajny, białe róże w zielonej obwódce. ;:215 Te białe koło róż to jest biała lawenda :?:
Mam Rosarium Uetersen i u mnie ona nigdy nie zmarzła, teraz po zeszłorocznym przesadzeniu powoli odbudowuje się a jet to dość leciwy krzaczek. U mnie nigdy nie była pnąca, raczej wysoko-krzaczasta i te kwiaty na końcach troszkę wkurzające ale pewnie dostanie teraz jakąś pod nogi i będą stanowiły jedno. ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Moniko! :wit
Po raz pierwszy mam okazję zwiedzać Twój ogród i stwierdzam, że za rzadko schodzę z utartych forumowych szlaków... To, co obejrzałam u Ciebie jest piękne! Elegancki dom i jego otoczenie, które podkreślają bliskie memu sercu odmiany róż... Masz we mnie już regularnego gościa :)
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze:Monia, ja nie mam Leonarda, ale zastanawiam się nad nim..Jak wysoki rośnie z niego krzaczek? czy nie jest chorowity u Ciebie? Wszystkie przezimowaly ok?
Rondo aspirynowo-renesansowe wyglada obłędnie ;:180 W dzien i w nocy ;:196
Kasiu, Leon jest bardzo fajną różą. Mam ich kilka posadzonych w różnych miejscach ogrodu. Wszystkie dobrze przezimowały, ładnie kwitną i rozrastają się. Czasami łapie jakieś plamki, ale nie jest to jakiś koszmar - troszkę tylko. Ma trwałe kwiaty, warto mieć tę różę.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś Twój ogród dosłownie tonie w różach....cudowne różane bukiety zapierają dech....wszędzie gdzie nie spojrzysz kolorowo i pięknie.....liliowce też śliczne . Wspaniały czas teraz w ogrodach. Wielka obfitość kwiecia, bujnie i kolorowo, tylko napawać się tym pięknem, żeby tylko nie było tak gorąco....
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Dziękuję za fotkę białego ronda, choć tylko mały wycinek ale oddaje klimat całego. ;:196
Efekt jest rzeczywiście fajny, białe róże w zielonej obwódce. ;:215 Te białe koło róż to jest biała lawenda :?:
Mam Rosarium Uetersen i u mnie ona nigdy nie zmarzła, teraz po zeszłorocznym przesadzeniu powoli odbudowuje się a jet to dość leciwy krzaczek. U mnie nigdy nie była pnąca, raczej wysoko-krzaczasta i te kwiaty na końcach troszkę wkurzające ale pewnie dostanie teraz jakąś pod nogi i będą stanowiły jedno. ;:173
Udało mi się uchwycić białe rondo
Obrazek

Niestety nie widać tego w gąszczu roślin, ale jest jeszcze wewnętrzna obwódka z bukszpanu, tuż za Aspirynami. Zimą bardziej widoczna na fotkach, a latem z bliska, bo na zdjęciach gąszcz.
Białe byliny między różami to biała szałwia omszona. Roślnie pomiędzy Aspirynami. Chcę ją jeszcze posadzić dookoła cisowego stożka na środku, żeby tworzyły taką lekką chmurkę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze:Witam Moniko! :wit
Po raz pierwszy mam okazję zwiedzać Twój ogród i stwierdzam, że za rzadko schodzę z utartych forumowych szlaków... To, co obejrzałam u Ciebie jest piękne! Elegancki dom i jego otoczenie, które podkreślają bliskie memu sercu odmiany róż... Masz we mnie już regularnego gościa :)
Pozdrawiam serdecznie!
Witaj, Aga :wit Dziękuję za wizytę i zapraszam ponownie ;:4
Masz rację - to jakoś tak jest, że zaglądamy do zaprzyjaźnionych ogródków, a inne zostają na boku. Wszystko z ograniczeń czasowych ;)
Pozdrawiam również ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Moniś Twój ogród dosłownie tonie w różach....cudowne różane bukiety zapierają dech....wszędzie gdzie nie spojrzysz kolorowo i pięknie.....liliowce też śliczne . Wspaniały czas teraz w ogrodach. Wielka obfitość kwiecia, bujnie i kolorowo, tylko napawać się tym pięknem, żeby tylko nie było tak gorąco....
Dzięki, Agniesiu :D Jeszcze krzaczki różane nieduże, bo ciężko im się pozbierać po minionej zimie i wiosennym przymrozku, ale powoli robi się kolorowo
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach, co za upalne lato ;:173 . Właśnie przed momentem jakiś wróbelek postanowił się ochłodzić w naszym domu - wleciał przez drzwi tarasowe, pofrunął przez salon, zwiedził parter i chyba jednak stwierdził, że tu nie czuje się najlepiej, bo wyfrunął na zewnątrz.
A ja leżę na sofie i nie mam ochoty ruszyć ani ręką ani nogą, a tu po wczorajszej burzy ziemia namoknięta i pewnie dobrze by się odchwaszczało rabaty... Trudno, nie mam na to dzisiaj ochoty.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Ładnie kwitną - Monia odpowiedziałam u siebie o Myriam ale musisz jeszcze podpytać się AniDS i kilku innych osób - DanusiaB też ją ma. To róża wielkokwiatowa więc zwykle ma 1 kwiat na gałęzi i choruje na plamistość ale z powodu zapachu jej to wybaczam.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Moni klomb już okazały, myślę, ze jesteś bardzo zadowolona. Co do odchwaszczania - niestety za gorąco ;:3 i ciągle mówię może jutro....na razie trzeba się cieszyć
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

vertigo pisze:
Niestety nie widać tego w gąszczu roślin, ale jest jeszcze wewnętrzna obwódka z bukszpanu, tuż za Aspirynami. Zimą bardziej widoczna na fotkach, a latem z bliska, bo na zdjęciach gąszcz.
Białe byliny między różami to biała szałwia omszona. Roślnie pomiędzy Aspirynami. Chcę ją jeszcze posadzić dookoła cisowego stożka na środku, żeby tworzyły taką lekką chmurkę.
Z daleka może nie widać ale z bliska było i jak te bukszpany podrosną to będą i w lecie widoczne. Za tę informację o szałwii dzięki, już sobie poczytałam i koniecznie muszę ją sobie kupić i to w większych ilościach bo wytrzymała i ładna to krzewinka. :uszy

Pogoda powoli się poprawia na znośniejszą więc chwasty niedługo się doczekają na swoje wyrwanie, na razie odpoczywajmy i cieszmy się że ładnie kwitną. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”