Rondo aspirynowo-renesansowe wyglada obłędnie

Kasiu, Leon jest bardzo fajną różą. Mam ich kilka posadzonych w różnych miejscach ogrodu. Wszystkie dobrze przezimowały, ładnie kwitną i rozrastają się. Czasami łapie jakieś plamki, ale nie jest to jakiś koszmar - troszkę tylko. Ma trwałe kwiaty, warto mieć tę różę.robaczek_Poznan pisze:Monia, ja nie mam Leonarda, ale zastanawiam się nad nim..Jak wysoki rośnie z niego krzaczek? czy nie jest chorowity u Ciebie? Wszystkie przezimowaly ok?
Rondo aspirynowo-renesansowe wyglada obłędnieW dzien i w nocy
Udało mi się uchwycić białe rondoedulkot pisze:Dziękuję za fotkę białego ronda, choć tylko mały wycinek ale oddaje klimat całego.![]()
Efekt jest rzeczywiście fajny, białe róże w zielonej obwódce.Te białe koło róż to jest biała lawenda
![]()
Mam Rosarium Uetersen i u mnie ona nigdy nie zmarzła, teraz po zeszłorocznym przesadzeniu powoli odbudowuje się a jet to dość leciwy krzaczek. U mnie nigdy nie była pnąca, raczej wysoko-krzaczasta i te kwiaty na końcach troszkę wkurzające ale pewnie dostanie teraz jakąś pod nogi i będą stanowiły jedno.
Witaj, Agaaguniada pisze:Witam Moniko!![]()
Po raz pierwszy mam okazję zwiedzać Twój ogród i stwierdzam, że za rzadko schodzę z utartych forumowych szlaków... To, co obejrzałam u Ciebie jest piękne! Elegancki dom i jego otoczenie, które podkreślają bliskie memu sercu odmiany róż... Masz we mnie już regularnego gościa
Pozdrawiam serdecznie!
Dzięki, AgniesiuAGNESS pisze:Moniś Twój ogród dosłownie tonie w różach....cudowne różane bukiety zapierają dech....wszędzie gdzie nie spojrzysz kolorowo i pięknie.....liliowce też śliczne . Wspaniały czas teraz w ogrodach. Wielka obfitość kwiecia, bujnie i kolorowo, tylko napawać się tym pięknem, żeby tylko nie było tak gorąco....
Z daleka może nie widać ale z bliska było i jak te bukszpany podrosną to będą i w lecie widoczne. Za tę informację o szałwii dzięki, już sobie poczytałam i koniecznie muszę ją sobie kupić i to w większych ilościach bo wytrzymała i ładna to krzewinka.vertigo pisze:
Niestety nie widać tego w gąszczu roślin, ale jest jeszcze wewnętrzna obwódka z bukszpanu, tuż za Aspirynami. Zimą bardziej widoczna na fotkach, a latem z bliska, bo na zdjęciach gąszcz.
Białe byliny między różami to biała szałwia omszona. Roślnie pomiędzy Aspirynami. Chcę ją jeszcze posadzić dookoła cisowego stożka na środku, żeby tworzyły taką lekką chmurkę.