Dziękuję za miłe słowa
Moje działkowo- parapetowe królestwo.
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu, azalie wielkokwiatowe rzeczywiście nie przysparzają kłopotów, lepiej więc na nich się skoncentrować 
Dziękuję za miłe słowa

Dziękuję za miłe słowa
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie.
. Właśnie wróciłam z działki po dłuższym pobycie. Właściwie pogoda mnie trochę wygnała...ale od jutra znów ma być ciepło więc pewnie znów pojadę. Podlewać nie potrzeba bo codziennie prawie pada, ale na szczęście w nocy a w dzień bardzo ładna pogoda.
. Wiadomo co się z deszczem wiąże ..chwasty rosną na potęgę a ja mam co robić.
. No i żeby nie było że tylko chwasty to powiem że i kwitnących też troszkę jest. Lada dzień zaczną kwitnąć lilie na potęgę. Sama jestem ciekawa jakie się uratowały przed mrozami.
Irenko..dziękuję. Bardzo lubię te goździki a zwłaszcza ich piękny zapach. Niestety już przekwitają. Ale to nic. Teraz czekam na lilie i na liliowce.
To także moje ulubione kwiaty.
Moniu...dzięki za odwiedziny. Myślę że z P już wszystko w porządku. Nie ma gorszej rzeczy niż szpital w domu. Co do działeczki..faktycznie nie chce się wracać, tam taki luz i kwiatki mogę podglądać codziennie.
. Co do RH...zostały mi tylko dwa w tym jeden nadający się już tylko do wykopania. Także myślę że azalie są mniej kłopotliwe i te chcę jeszcze dokupić.
Misiu...dzięki. Fajnie jest mieć ogródek na miejscu tak jak ty. Ja taka latowa wędrowniczka.
. Jak pogoda...smyk na działkę, jak się ochłodzi do domu. Mimo wszystko cieszę się choć z tego a z kolorków na działce najbardziej.
Lidziu..dzięki za pochwały mojej działki. Cieszę się bardzo że ci się podoba. Ja prawdę powiedziawszy...czasem mi się podoba, czasem nie i wszystko bym zmieniała.
Ewuniu..tobie także bardzo dziękuję za pochwały mojej działeczki i za nazwę roślinki. Tylko widzisz z tym wylizaniem to jest tak. Jak już się troszkę obrobię z działeczką i mogła bym teraz posiedzieć to pogoda zawodzi. Gdy się znów poprawi i pojadę..od nowa będzie co robić. Nie da się posiedzieć. Choć właściwie ja z tych co nie usiedzą na działce.

Irenko..dziękuję. Bardzo lubię te goździki a zwłaszcza ich piękny zapach. Niestety już przekwitają. Ale to nic. Teraz czekam na lilie i na liliowce.
Moniu...dzięki za odwiedziny. Myślę że z P już wszystko w porządku. Nie ma gorszej rzeczy niż szpital w domu. Co do działeczki..faktycznie nie chce się wracać, tam taki luz i kwiatki mogę podglądać codziennie.
Misiu...dzięki. Fajnie jest mieć ogródek na miejscu tak jak ty. Ja taka latowa wędrowniczka.
Lidziu..dzięki za pochwały mojej działki. Cieszę się bardzo że ci się podoba. Ja prawdę powiedziawszy...czasem mi się podoba, czasem nie i wszystko bym zmieniała.
Ewuniu..tobie także bardzo dziękuję za pochwały mojej działeczki i za nazwę roślinki. Tylko widzisz z tym wylizaniem to jest tak. Jak już się troszkę obrobię z działeczką i mogła bym teraz posiedzieć to pogoda zawodzi. Gdy się znów poprawi i pojadę..od nowa będzie co robić. Nie da się posiedzieć. Choć właściwie ja z tych co nie usiedzą na działce.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Uwielbiam naparstnice. Te ich nakrapiane środeczki. Takie ładne, a prawie ukryte przed ludzkim wzrokiem. I zawsze wysiewają się w nieoczekwianych miejscach. Dopiero teraz zachwyciłam się twoimi azaliami. Musiałaś mieć wspaniałe widoki, Zeniu.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu ślicznie! I dzwonki i żurawka i naparstcice i goździki
Bardzo ładnie
Bardzo ładnie
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Zeniu, ale oszczędnie nam pokazujesz Swoje królestwo. Pięknie wszystko kwitnie. Ja straciłam wszystkie zawilce. Zmarzły i nic nie odbija. A w zeszłym roku nabyłam nowe, takie podwójne. Ale za to róże odbiły, jaśmin. Milin straciłam. Pozdrawiam i odpoczywaj. Mnie w tym roku trudno zakotwiczyć na działce na dłużej. Może w lipcu po 7.07. - znowu wesele i ślub drugiego syna.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zeniu, śliczne pokazałaś foteczki
Pięknie uformowany cyprysik?- extra! no i naparstnice... bardzo je lubię!
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Zeniu, nie dziwię się, że przyjechałaś, bo pada i pada, wiadomo deszcze potrzebny, ale siedzieć na działce przy takiej pogodzie dłuższy czas to trochę bez sensu.
Przynajmniej nie będziesz musiała się martwić o podlewanie.
Widoczki z działki bardzo ładne.
Przynajmniej nie będziesz musiała się martwić o podlewanie.
Widoczki z działki bardzo ładne.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zeniu
ślicznie pokazałaś swoje królestwo...mam dobrą nowinę rozjaśnia się ...może pogodynka ma rację...
lilie ,dzwoneczki,już u Ciebie kwitną ...moje czekają tylko na słoneczko chyba ...a naparstnica piękna....
..przestało padać zobaczę co zminiło się ..tylko te chwasty ...
lilie ,dzwoneczki,już u Ciebie kwitną ...moje czekają tylko na słoneczko chyba ...a naparstnica piękna....
..przestało padać zobaczę co zminiło się ..tylko te chwasty ...
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
ZENIU ,pstrokata roślinka to nie jasnota,tylko gajowiec ,który też jest z rodziny jasnotowatych.
Co to .

Co to .

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zeniu
ogród uroczy, foteczki piękne
Tez zainteresowała mnie ta roślinka, co Jolę, czy to bylina
Tez zainteresowała mnie ta roślinka, co Jolę, czy to bylina
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Wygląda na jakąś chryzantemę . 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Wandziu..naparstnice mają nadzwyczaj ładne, nakrapiane środki i to bardzo ukryte. Ile się trzeba nagimnastykować aby zrobić zdjęcie tego najładniejszego..
. Mnie już nie zawsze to się udaje.
Moniko...Dzięki... żurawki po zimie odrastają od zera, nie licząc tych co padły bezpowrotnie. Mimo to cieszę się że coś jeszcze zostało a nawet ładnie zaczęły rosnąć. Nie są to jeszcze piękne okazałe kępy, mam jednak nadzieję że niedługo takie będą.

Mirko...mnie także wymarzły zawilce,o różach nie wspomnę. Jedna , jedyna się tylko uratowała..pnąca. To właśnie ta o którą najbardziej się obawiałam. Wcale się nie dziwię że nie masz głowy do działki. Wszak ślub syna to wielkie wydarzenie, a ono tuż, tuż.
Mariolu..dzięki.
Jagoda..i znów mamy upały. Niedobrze..nic się nie da zrobić na działce.
Nie ma czym oddychać i sił brakuje. Z podlewaniem ...bardzo mało podlewam bo czasem nocami padało. Teraz zrobiłam oprysk na chwasty więc z dzień, dwa się wstrzymuję. Zresztą póki co sucho nie jest.
Misiu..tak pogoda się poprawiła aż za bardzo. Nie lubię deszczu ale takich upałów także.
Lilie faktycznie zaczynają kwitnąć..tylko wszystkie jak na razie w jednym kolorze. Już zaczynam mieć złe myśli. Czyżby inne wymarzły.
Jolu..jasnota
Co ja bym bez ciebie zrobiła.
. A to coś..to ryneczkowy zakup. Pewnie jednoroczne, choć pani ryneczkowa zapewniała że wieloletnie...choć nazwy nie znała.
Halinko... czy to bylina to się okaże. Faktycznie do złudzenia przypomina chryzantemę. Nawet jeśli się okaże że to jednoroczne...warto. Do tej pory kwitnie i jeszcze ma wiele pączków.
Pokazał się pierwszy kwiatek na gloriozie.

Moniko...Dzięki... żurawki po zimie odrastają od zera, nie licząc tych co padły bezpowrotnie. Mimo to cieszę się że coś jeszcze zostało a nawet ładnie zaczęły rosnąć. Nie są to jeszcze piękne okazałe kępy, mam jednak nadzieję że niedługo takie będą.

Mirko...mnie także wymarzły zawilce,o różach nie wspomnę. Jedna , jedyna się tylko uratowała..pnąca. To właśnie ta o którą najbardziej się obawiałam. Wcale się nie dziwię że nie masz głowy do działki. Wszak ślub syna to wielkie wydarzenie, a ono tuż, tuż.
Mariolu..dzięki.
Jagoda..i znów mamy upały. Niedobrze..nic się nie da zrobić na działce.
Misiu..tak pogoda się poprawiła aż za bardzo. Nie lubię deszczu ale takich upałów także.
Jolu..jasnota
Halinko... czy to bylina to się okaże. Faktycznie do złudzenia przypomina chryzantemę. Nawet jeśli się okaże że to jednoroczne...warto. Do tej pory kwitnie i jeszcze ma wiele pączków.
Pokazał się pierwszy kwiatek na gloriozie.

Zeniu zaczarowany krąg żurawkowy niezwykle pięknie wygląda, świetny pomysł, ależ u ciebie kolorowo, rabaty hostowo-żurawkowe przyciągają oko. Różyczka jak marzenie, cudowna, moje róże wymarzły a te nowo kupione mają dopiero pączki, chciałabym też wiedzieć czy będą takie jak na etykietach bo to teraz różnie bywa. 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Piękna kompozycja żurawkowa w kręgu. Pozostałe zakątki bardzo przytulne , róża pierwsza klasa, lubię jak maja takie zwoje z płatków.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Zeniu, przepiękna ta żurawkowa rabatko. Może okazy jeszcze małe, ale za to jakie cudne kolory mają
Jak się rozrosną, to będzie istne żurawkowe szaleństwo

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<