Witajcie Ewuniu, amatorka015, Jagódko, Maju, Basiu, Kasiu...ślicznie dziękuję za pochwały i cieszę się że się podoba.
Andrzejku , Krysiu-leszczyna witajcie.

Koło hortensji, to kalina koralowa. Na docelowe miejsce będzie przesadzona na wiosnę. Tu myślę że było by jej za ciasno.
Irenko..jak zawsze witam cię z ogromną radością.

Tobie także dziękuję za pochwały. Ten widoczek na ostatnim zdjęciu niestety choć także mi się podoba będzie musiał zostać zmieniony. Rosną tam żurawki, trawki...pod ogromnym świerkiem do nieba.

. Świerk ten jest już przeznaczony do wycięcia w najbliższym czasie. Tak więc za sprawą wyciętego świerka zniknie cień osłaniający żurawki. Myślę o jakimś drewnianym ozdobnym płotku, ale czy to zda egzamin. W samo południe pewnie nie.

. Niemniej cała zima przede mną do rozmyślania.
Sylwio..witaj. Już byłam w twoim wątku i odpowiedziałam.
Aniu..witaj. Cieszę się że i tobie podoba się moja rabatka. Niestety tak jak wyżej napisałam, pewnie do likwidacji.

Rosnący tam świerk nie jest już ozdobą, służył jako parasol dla żurawek. Jeśli drewniany płotek nie zda egzaminu, mam nadzieję że uda mi się stworzyć równie ładną rabatkę jak ta.
U mnie piękna jesienna pogoda a ja proszę o deszcz. Zakręcili nam wodę na działkach i w tym roku już jej nie będzie. Strasznie sucho, nic nie da się robić. Teraz dopiero doceniam podlewanie z węża, a mogłam podlewać do woli. Mamy z pobliskiego zalewu za darmo. Niestety w tym roku jakieś prace remontowe dlatego wcześniej niż zwykle zakręcili. Tak więc do tej pory prosiłam o słoneczko, tym razem nie narażając się nikomu o deszcz.

. Tak sucho że nawet nornice przestały ryć. A może to za sprawą mojego działkowego kocurka, choć jak widać on nie przejawia chęci do polowania.
Różyczki mimo suszy dzielnie się trzymają.
Pnąca..to moja pierwsza. Wypuściła bardzo długi bicz. Nie wiem czy to jakaś dziczka, czy mam go obciąć.
I moja tykwa.
Dalia gigant jak dla mnie. Takiej jeszcze nie miałam. Aby upozować ją do zdjęcia musiałam ją trzymać.
A na to jeszcze czekam...już za momencik, już za chwileczkę......