Zapraszam Serdecznie do nowej części ... Moje działkowo- parapetowe królestwo.

To dla was troszkę kolorku

W domu zagościł u mnie taki piękny kolorek...

A teraz troszkę kolorków z działeczki

obyś po drodze mi się nie zawieruszyła....piękności pokazujesz i ja zaraz z pytaniami pędzę.....
  obyś po drodze mi się nie zawieruszyła....piękności pokazujesz i ja zaraz z pytaniami pędzę.....

Zeniu
 Zeniu 

Ja teżedulkot pisze:Wpisuję się żebyś mi się nie zgubiła bo bardzo lubię podglądać co u Ciebie słychać

Koło hortensji, to kalina koralowa. Na docelowe miejsce będzie przesadzona na wiosnę. Tu myślę że było by jej za ciasno.
  Koło hortensji, to kalina koralowa. Na docelowe miejsce będzie przesadzona na wiosnę. Tu myślę że było by jej za ciasno.   
  Tobie także dziękuję za pochwały. Ten widoczek na ostatnim zdjęciu niestety choć także mi się podoba będzie musiał zostać zmieniony. Rosną tam żurawki, trawki...pod ogromnym świerkiem do nieba.
 Tobie także dziękuję za pochwały. Ten widoczek na ostatnim zdjęciu niestety choć także mi się podoba będzie musiał zostać zmieniony. Rosną tam żurawki, trawki...pod ogromnym świerkiem do nieba.   . Świerk ten jest już przeznaczony do wycięcia w najbliższym czasie. Tak więc za sprawą wyciętego świerka zniknie cień osłaniający żurawki. Myślę o jakimś drewnianym ozdobnym płotku, ale czy to zda egzamin. W samo południe pewnie nie.
 . Świerk ten jest już przeznaczony do wycięcia w najbliższym czasie. Tak więc za sprawą wyciętego świerka zniknie cień osłaniający żurawki. Myślę o jakimś drewnianym ozdobnym płotku, ale czy to zda egzamin. W samo południe pewnie nie.   . Niemniej cała zima przede mną do rozmyślania.
 . Niemniej cała zima przede mną do rozmyślania.   

Rosnący tam świerk nie jest już ozdobą, służył jako parasol dla żurawek. Jeśli drewniany płotek nie zda egzaminu, mam nadzieję że uda mi się stworzyć równie ładną rabatkę jak ta.
 Rosnący tam świerk nie jest już ozdobą, służył jako parasol dla żurawek. Jeśli drewniany płotek nie zda egzaminu, mam nadzieję że uda mi się stworzyć równie ładną rabatkę jak ta.   
  . Tak sucho że nawet nornice przestały ryć. A może to za sprawą mojego działkowego kocurka, choć jak widać on nie przejawia chęci do polowania.
 . Tak sucho że nawet nornice przestały ryć. A może to za sprawą mojego działkowego kocurka, choć jak widać on nie przejawia chęci do polowania.  

Zeniu  odpowiedziałam w moim wątku  , ale weszłam i tu będe miała jeszcze od taty lilie ale takie małe przybyszowe i chce wydać trochę dali bo już powoli nie będe miała na nić miejsca . A z wodą też mnie zaskoczyli dobrze że mam studnie ale tej wody  używam też do zmywania i do mycia więc jak pożniej zaczełam podlewaś to prawie dno zobaczyłam
 Zeniu  odpowiedziałam w moim wątku  , ale weszłam i tu będe miała jeszcze od taty lilie ale takie małe przybyszowe i chce wydać trochę dali bo już powoli nie będe miała na nić miejsca . A z wodą też mnie zaskoczyli dobrze że mam studnie ale tej wody  używam też do zmywania i do mycia więc jak pożniej zaczełam podlewaś to prawie dno zobaczyłam