Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu, azalie wielkokwiatowe rzeczywiście nie przysparzają kłopotów, lepiej więc na nich się skoncentrować :)
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie. ;:196 . Właśnie wróciłam z działki po dłuższym pobycie. Właściwie pogoda mnie trochę wygnała...ale od jutra znów ma być ciepło więc pewnie znów pojadę. Podlewać nie potrzeba bo codziennie prawie pada, ale na szczęście w nocy a w dzień bardzo ładna pogoda. :heja . Wiadomo co się z deszczem wiąże ..chwasty rosną na potęgę a ja mam co robić. ;:108 . No i żeby nie było że tylko chwasty to powiem że i kwitnących też troszkę jest. Lada dzień zaczną kwitnąć lilie na potęgę. Sama jestem ciekawa jakie się uratowały przed mrozami. ;:7

Irenko..dziękuję. Bardzo lubię te goździki a zwłaszcza ich piękny zapach. Niestety już przekwitają. Ale to nic. Teraz czekam na lilie i na liliowce. ;:65 To także moje ulubione kwiaty.

Moniu...dzięki za odwiedziny. Myślę że z P już wszystko w porządku. Nie ma gorszej rzeczy niż szpital w domu. Co do działeczki..faktycznie nie chce się wracać, tam taki luz i kwiatki mogę podglądać codziennie. :tan . Co do RH...zostały mi tylko dwa w tym jeden nadający się już tylko do wykopania. Także myślę że azalie są mniej kłopotliwe i te chcę jeszcze dokupić.

Misiu...dzięki. Fajnie jest mieć ogródek na miejscu tak jak ty. Ja taka latowa wędrowniczka. :;230 . Jak pogoda...smyk na działkę, jak się ochłodzi do domu. Mimo wszystko cieszę się choć z tego a z kolorków na działce najbardziej.

Lidziu..dzięki za pochwały mojej działki. Cieszę się bardzo że ci się podoba. Ja prawdę powiedziawszy...czasem mi się podoba, czasem nie i wszystko bym zmieniała. ;:oj

Ewuniu..tobie także bardzo dziękuję za pochwały mojej działeczki i za nazwę roślinki. Tylko widzisz z tym wylizaniem to jest tak. Jak już się troszkę obrobię z działeczką i mogła bym teraz posiedzieć to pogoda zawodzi. Gdy się znów poprawi i pojadę..od nowa będzie co robić. Nie da się posiedzieć. Choć właściwie ja z tych co nie usiedzą na działce. :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Uwielbiam naparstnice. Te ich nakrapiane środeczki. Takie ładne, a prawie ukryte przed ludzkim wzrokiem. I zawsze wysiewają się w nieoczekwianych miejscach. Dopiero teraz zachwyciłam się twoimi azaliami. Musiałaś mieć wspaniałe widoki, Zeniu.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu ślicznie! I dzwonki i żurawka i naparstcice i goździki ;:138
Bardzo ładnie ;:oj
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Zeniu, ale oszczędnie nam pokazujesz Swoje królestwo. Pięknie wszystko kwitnie. Ja straciłam wszystkie zawilce. Zmarzły i nic nie odbija. A w zeszłym roku nabyłam nowe, takie podwójne. Ale za to róże odbiły, jaśmin. Milin straciłam. Pozdrawiam i odpoczywaj. Mnie w tym roku trudno zakotwiczyć na działce na dłużej. Może w lipcu po 7.07. - znowu wesele i ślub drugiego syna.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zeniu, śliczne pokazałaś foteczki :) Pięknie uformowany cyprysik?- extra! no i naparstnice... bardzo je lubię!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu, nie dziwię się, że przyjechałaś, bo pada i pada, wiadomo deszcze potrzebny, ale siedzieć na działce przy takiej pogodzie dłuższy czas to trochę bez sensu.
Przynajmniej nie będziesz musiała się martwić o podlewanie. :wink:
Widoczki z działki bardzo ładne. ;:63
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zeniu ;:196 ślicznie pokazałaś swoje królestwo...mam dobrą nowinę rozjaśnia się ...może pogodynka ma rację... :)
lilie ,dzwoneczki,już u Ciebie kwitną ...moje czekają tylko na słoneczko chyba ...a naparstnica piękna....
..przestało padać zobaczę co zminiło się ..tylko te chwasty ... ;:223
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ZENIU ,pstrokata roślinka to nie jasnota,tylko gajowiec ,który też jest z rodziny jasnotowatych.
Co to . :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Zeniu ;:167 ogród uroczy, foteczki piękne ;:196
Tez zainteresowała mnie ta roślinka, co Jolę, czy to bylina :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Wygląda na jakąś chryzantemę . ;:224
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..naparstnice mają nadzwyczaj ładne, nakrapiane środki i to bardzo ukryte. Ile się trzeba nagimnastykować aby zrobić zdjęcie tego najładniejszego.. :;230 . Mnie już nie zawsze to się udaje. ;:173

Moniko...Dzięki... żurawki po zimie odrastają od zera, nie licząc tych co padły bezpowrotnie. Mimo to cieszę się że coś jeszcze zostało a nawet ładnie zaczęły rosnąć. Nie są to jeszcze piękne okazałe kępy, mam jednak nadzieję że niedługo takie będą. :heja

Obrazek

Mirko...mnie także wymarzły zawilce,o różach nie wspomnę. Jedna , jedyna się tylko uratowała..pnąca. To właśnie ta o którą najbardziej się obawiałam. Wcale się nie dziwię że nie masz głowy do działki. Wszak ślub syna to wielkie wydarzenie, a ono tuż, tuż. ;:196

Mariolu..dzięki. ;:196

Jagoda..i znów mamy upały. Niedobrze..nic się nie da zrobić na działce. ;:173 Nie ma czym oddychać i sił brakuje. Z podlewaniem ...bardzo mało podlewam bo czasem nocami padało. Teraz zrobiłam oprysk na chwasty więc z dzień, dwa się wstrzymuję. Zresztą póki co sucho nie jest.

Misiu..tak pogoda się poprawiła aż za bardzo. Nie lubię deszczu ale takich upałów także. :wink: Lilie faktycznie zaczynają kwitnąć..tylko wszystkie jak na razie w jednym kolorze. Już zaczynam mieć złe myśli. Czyżby inne wymarzły. ;:7

Jolu..jasnota ;:7 Co ja bym bez ciebie zrobiła. ;:196 . A to coś..to ryneczkowy zakup. Pewnie jednoroczne, choć pani ryneczkowa zapewniała że wieloletnie...choć nazwy nie znała. :;230

Halinko... czy to bylina to się okaże. Faktycznie do złudzenia przypomina chryzantemę. Nawet jeśli się okaże że to jednoroczne...warto. Do tej pory kwitnie i jeszcze ma wiele pączków. :tan

Pokazał się pierwszy kwiatek na gloriozie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu zaczarowany krąg żurawkowy niezwykle pięknie wygląda, świetny pomysł, ależ u ciebie kolorowo, rabaty hostowo-żurawkowe przyciągają oko. Różyczka jak marzenie, cudowna, moje róże wymarzły a te nowo kupione mają dopiero pączki, chciałabym też wiedzieć czy będą takie jak na etykietach bo to teraz różnie bywa. :D
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Piękna kompozycja żurawkowa w kręgu. Pozostałe zakątki bardzo przytulne , róża pierwsza klasa, lubię jak maja takie zwoje z płatków.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Zeniu, przepiękna ta żurawkowa rabatko. Może okazy jeszcze małe, ale za to jakie cudne kolory mają ;:138 Jak się rozrosną, to będzie istne żurawkowe szaleństwo :D :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”