W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Post »

Dziewczyny szukające domów dla swoich kotów, a czy poza tym forum dałyście ogłoszenia? Jest masa darmowych stron z ogłoszeniami.
Ja doradzam wydanie z zaznaczeniem wymogu kastracji, bo jeżeli nie to dzieci tych kotek mogą skończyć marnie.

edulkot, mirzan - może małe spotkanko sobie urządzicie, pogadacie o ogrodach, wspólnym hobby, a przy okazji kot będzie miał dom ;) jeżeli nie to jeżeli byście się dogadały to mogę popytać o ew. transport na miau lub na dogomanii.

myrtille1986 - cieszę się, że wydobrzał !!! Cudny elegancik!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Ja tez mam koty po przeżyciach.Przywożę je z ogródków działkowych.Niestety nikt się nimi nie interesuje .Latem są dokarmiane a zimą pozostawiane na pastwę losu.Próbowałam wiele razy coś zrobić w tej sprawie i oprócz kilku pań co donoszą karmę nie mam oparcia. Instytucje mają to gdzieś.
To jest Zuzia .która przybłąkała się po zimie bardzo chora.Lekarka powiedziała,że pewnie ma białaczkę i trzeba ją uśpić.Nie dałam się skusić i Zuzia ma się wspaniale.Mam ją juz 2 lata.Jest domowym rozbójnikiem
Obrazek

Po niej przywiozłam z działek Tomka.Ciągle był głodny i ,jak zobaczyłam ,że biegnie za samochodem to nie wytrzymałam.Dzisiaj to okaz pięknego kocura.Bawił się z Zuzią,ale .... Obrazek Obrazek Obrazek

znowu przywiozłam nastepnego kotka .Został uratowany w ostniej chwili.Pod wieczór nad Zalewem bawił się mój syn i zobaczył ,że dwóch chłopców ze wsi wrzuca do wody reklamówkę.Poszedł zobaczyć co to jest, a tam mały kotek próbował dopłynąc do brzegu.Przyniósł mokrego ,trzęsącego się kociaka i został z nami.Próbowałam znależc mu dom zastępczy ,ale to wręcz niemozliwe.To jest kotka Mrunia.
Teraz Zuzia na nią prycha za to Tomek został tatusiem :D Nie rusza się bez małej .Robią wszystko razem.Smiechu jest co niemiara Obrazek Obrazek
Mam jeszcze kotkę Pelę najstarszą 17 letnią ,ale ją mało co obchodzi
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justyno,dałyśmy ogłoszenia w wielu miejscach,ale nikt nie chce kotów.Piszę kotow bo tak urosły i nie sa już małymi kotkami.Mamy nadzieję,że przeżyją zimę na działce.Każdy mówi,że ma już koty albo koty i psy,albo psy i nie może mieć kotów.Ja nie mam psa ani kota ale zabrać ich nie mogę.Muszą poradzić sobie same.Ograniczyliśmy im jedzenie,żeby stopniowo przyzwyczaić je do samodzielnego życia.Jedno jest pewne ojciec nauczył je polować,jescze w tej chwili bardziej dla zabawy ale myślę,że już wiedzą o co w tym chodzi.Może przeniosą się do ludzi na stałe tam mieszkających.
Awatar użytkownika
Silvia_pl
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 lip 2011, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ludzie mają jakieś mylne wyobrażenie na temat kotów...
Ja nie wiem po co ludzie, którzy nie mają kotów opowiadają jakieś bajki w stylu: że zagryzie dziecko w nocy, że do szyji się dobierze, że śmierdzi w domu moczem i inne takie brednie...(Oczywiście, jak się nie sprząta i nie wymienia żwirku to śmierdzi...) A jak zapytam :
- A masz kota?
- Ja?? Nie, no co ty
- No to skąd wiesz
- Bo wszyscy tak mówią
- ??

no... i kolejny idiota rozpuszcza takie brednie. Ja dopóki nie miałam kotów, też się ich bałam. Myślałam, że zawsze drapią i są agresywne. Ale to jednak kwestia wychowania ( tak, tak - kota można wychować). To, że do sąsiadki kota "bez kija nie podejdziesz" - to nie znaczy, że twój też tak musi robić - a raczej w większości przypadków okazuje się, że kot jest po prostu agresywny, dlatego że albo ktoś mu kiedyś przyłożył albo że leją go nadal....i kot się po prostu boi...

Dlatego głównym powodem dlaczego ludzie nie chcą mieć kotów jest niewiedza. A do tego nikt się nie przyzna, nawet jak mu się wytłumaczy jak to naprawdę jest. Ale to na nic, bo "niemający" kota i tak wie lepiej (bo my w Polsce wszystko wiemy najlepiej)...

a i jeszcze jedna sprawa. Dlaczego nie kastrują kotów?
"Bo ja mu nie będę TAKICH RZECZY robić..."
??!!
Tak.... a potem widzę ogłoszenia oddam kocięta... Pewnie, tak jest lepiej.
Ale oczywiście łatwiej jest później utopić młode kocięta niż wykastrować kotkę czy kocura....
Silvia_pl
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czarniuta nie tylko jest ozdobna, ale poluje. Ostatnio przyniosła pokazać kreta :oops:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
DorkaS-66
500p
500p
Od: 27 maja 2011, o 08:51

Post »

Spóźniłam się ze sterylizacją Tygryski (kot trafił do domu jako pan Tygrys) i mieliśmy na strychu taki mały wypasik:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać na złączonym obrazku puszczalska zaliczyła wszystkie koty ze wsi:

Obrazek

Udało się... rozdaliśmy kociaki, został ten czarno-biały chłopczyk, wczoraj upolował swoją pierwszą nornicę, jest niezwykły!

Obrazek

A kotka przyjaźni się z Diną (mąż miał przywieźć do domu psa, miał być Dino):

Obrazek

DorkaS.

"Barbam video, sed philosophum non video."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Śliczne rudaski :D Miły widok porozumienia psio-kociego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Kot łowiący nornice? Cześć mu i chwała, zachować takiego w ogrodzie! ;:138
Pozdrawiam - BabajAGA
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

śliczne rudaski, a Pan Tygrys nie mógł być kotem już z samego umaszczenia - szylkretowe są tylko kotki :)
moja koteczka do oddania w dobre ręce końcem października bardzo ładnie się rozwija i jest taka radosna, płaszczowa pręgowana z białym
Rysiek
KOCI-MIENTKA
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 13:32

Post »

:wit Ale tu ślicznie w tym kotogrodzie! I jakie miłe towarzystwo ;:136
Iwa
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Bardzo cieszy jak czytam o wielkich , dobrych sercach dla kotów pozostawionych sobie i losowi , czsami okrutnemu.
Miałam w swym domu już około trzydziestu paru,może czterdziestu kotów.Wszystkie były po przejściach . Jedne chore , inne zdrowsze , jedne żyły krócej , inne dłużej .
Teraz w starszym wieku jestem i finanse i siły nie te ale i tak mam pięć sztuk kocich sierot.Są gdzieś tutaj w wątku.Wszystkie je kocham choć z jedną Zuzią , jest ciągle kłopot zdrowotny . Lalunia została niedawno zoperowana i jest już kochanym ,zdrowym i odżywionym , ślicznym kotem.
Wszystkie są najukochańsze i dzięki temu dom jest cieplejszy i bardziej zamieszkały.
Wszystkich ratujących , dożywiających,przygarniających koty , psy czy inne zwierzątka serdecznie i ciepło pozdrawiam.
Życzmy sobie abyśmy i my ,i nasi ulubieńcy dzięki nam w dużej mierze - przetrwali zbliżającą się zimę . Wielkie ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 dla Was.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Silvia_pl pisze:Ludzie mają jakieś mylne wyobrażenie na temat kotów...
Ja nie wiem po co ludzie, którzy nie mają kotów opowiadają jakieś bajki w stylu: że zagryzie dziecko w nocy, że do szyji się dobierze, że śmierdzi w domu moczem i inne takie brednie...(Oczywiście, jak się nie sprząta i nie wymienia żwirku to śmierdzi...) A jak zapytam :
- A masz kota?
- Ja?? Nie, no co ty
- No to skąd wiesz
- Bo wszyscy tak mówią
- ??

no... i kolejny idiota rozpuszcza takie brednie. Ja dopóki nie miałam kotów, też się ich bałam. Myślałam, że zawsze drapią i są agresywne. Ale to jednak kwestia wychowania ( tak, tak - kota można wychować). To, że do sąsiadki kota "bez kija nie podejdziesz" - to nie znaczy, że twój też tak musi robić - a raczej w większości przypadków okazuje się, że kot jest po prostu agresywny, dlatego że albo ktoś mu kiedyś przyłożył albo że leją go nadal....i kot się po prostu boi...

Dlatego głównym powodem dlaczego ludzie nie chcą mieć kotów jest niewiedza. A do tego nikt się nie przyzna, nawet jak mu się wytłumaczy jak to naprawdę jest. Ale to na nic, bo "niemający" kota i tak wie lepiej (bo my w Polsce wszystko wiemy najlepiej)...

a i jeszcze jedna sprawa. Dlaczego nie kastrują kotów?
"Bo ja mu nie będę TAKICH RZECZY robić..."
??!!
Tak.... a potem widzę ogłoszenia oddam kocięta... Pewnie, tak jest lepiej.
Ale oczywiście łatwiej jest później utopić młode kocięta niż wykastrować kotkę czy kocura....
Popieram :)
Mój M wyrastał w przeświadczeniu, że koty to darmozjady, niszczyciele, śmierdziuchy.
Na szczeście bez problemu przeszedł na jasną stronę mocy :)
Teraz mamy 3 koty z czego 2 to jego zasługa :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
DorkaS-66
500p
500p
Od: 27 maja 2011, o 08:51

Post »

Ktoś nas ostatnio odwiedził... czy to normalne, że Promyczek był wyjątkowo złośliwy i dotkliwie zadziorny w stosunku do swojej mamy Tygryski, na jej powitaniowe pieszczoty zareagował pazurami, gryzł ją i drapał, gdy próbowała go liznąć:
Obrazek

DorkaS.

"Barbam video, sed philosophum non video."
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Witam w wątku kotkowym!
Ja w sobotę jadę do schroniska po mojego nowego kotka ;:138 Czeka tam na mnie 2-letni rudzielec. Planuję dać mu na imię Szerkan.
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Ulcia pisze:Witam w wątku kotkowym!
Ja w sobotę jadę do schroniska po mojego nowego kotka ;:138 Czeka tam na mnie 2-letni rudzielec. Planuję dać mu na imię Szerkan.
Ja swojego dwulatka odbieram już jutro. Wszystko już przygotowane. Nawet urlop z tej okazji wzięty ;:138
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”