Moje storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny ten żółciutki, wygląda jak tygrysek 8) Dorciu a ten biały Phalaenopsis to jest ta odmiana z ogromnymi kwiatami ??? mam ochotę zakupić takiego białaska :D
pozdrawiam :P
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Ewo, storczyka kupiłam w Auchan, akurat była świeża dostawa. Sprawdziłam stan liści i musiałam go mieć. Wszystkie storczyki, które sama kupuję, kupuję w marketach, bo są tanie, a jakość wcale nie gorsza od tych z kwiaciarni, a cena nieprównywalna. Za moje żółte cudeńko zapłaciłam 24,99 zł. Pozdrawiam , Dorota :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

Miaaa, tak, ten biały ma olbrzymie kwiaty, dostałam go od koleżanek na imieniny, a więc nie wiem, gdzie go zakupiły. Właśnie rozwinął pozostałe pąki i w pelnej krasie ma 7 kwiatuszków. Cudeńko, wyglądają przeuroczo. Pozdrawiam, Dorota :P
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uuuuu to chyba się skuszę i zakupię, bo jest przesliczny :P a z tym żółciutkim, to niezła okazja :D też porównywałam ceny storczyków z kwiaciarni i hipermarketów, różnice są szokujące :shock:
dorcia
1000p
1000p

Post »

One wręcz zwalają z nóg ( mam na myśli ceny). W markecie trzeba czekać na nową dostawę, bo np. u nas w Białymstoku w marketach nie ma przecen kwiatów. Widziałam storczyki, z których zostały mizerne resztki, ale cena była taka sama jak na początku, gdy kwiat kwitł. W Auchan jest najtaniej, porównałam z innymi sklepami. Wcześniej były storczyki po 21,99 zl, w nowej dostawie były nieco droższe. Pozdrawiam, Dorota :P
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

nic nie mam przeciwko sprzedaży ,,marketowej" - jakość roślin w tych sklepach zależy wyłącznie od pracowników ... i pory roku. Są sklepy, gdzie nie warto zaglądać, a są całkiem przyzwoite. Ale Auchan - no cóż u nas wiocha i jeszcze nie mamy tego sklepu :wink:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Ewo, jak znam życie to pewnie niedługo będzie. W Białymstoku przez wiele lat było tylko Auchan ( miasto powyżej 300 tys. mieszkańców!) i pomniejsze markety. W ubiegłym roku oddano 3 galerie handlowe. Tak że należy optymistycznie patrzeć w naszą przyszłość storczykową, jeśli chodzi o ceny. Pozdrawiam z wichrowego Podlasia, Dorota :P
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

no na storczyki w mojej okolicy to nie narzekam, ale niektorych sklepów rzeczywiście jeszcze w ogóle nie ma. Ale dla chcącego nic trudnego. Jak gdzieś jadę, to robię sobie listę ,,przypadkowych" wizyt po drodze :wink:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Ewo, znam ten "ból". Ja przy okazji zakupów niezbędnych dokonuję zakupów również niezbędnych - wracam z kwiatkiem do domu. Czasem jest to maleństwo za kilka złotych, ale radość zawsze ogromna. I nieważne, czy kwitnie, czy kłuje, byle było zielone. Pozdrawiam cieplutko, Dorota :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

Ewo, byłam w Twoim magicznym ogrodzie. Wg mnie jest on realizacją tajemniczego ogrodu z powieści Burnett. Cudo, spelnienie marzeń każdego zielonomaniaka. Dorota :P
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żółty falenopsis bardzo piękny. Ja dzisiaj byłam też w Auchanie pod Poznaniem ale były tylko jakieś resztki. Za to w pobliskim LM kupiłam łaciatego za 19,90. :lol:
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko pochwal sie tym Łaciatkiem na swoim wątku :P czekam na foty :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne storczyki. Bardzo piękne Phalaenopsisy, zwłaszcza biały (ach, jak ja uwielbiam białe Phalaenopsisy). ja moje storczyki zazwyczaj na wystawach kupuje, czasami w sklepach, a z kwiaciarni mam tylko 2 (1 kupilam niecały tydzień temu, drugi prawie 3 lata temu)
dorcia
1000p
1000p

Post »

Storczyk za 19,90 - jeszcze nigdy nie miałam takiej taniej okazji, a chciałabym, bardzo bym chciała. Mogłabym poszaleć... Dorota :P
Mnie też podoba się ten biały falenopsis, tym bardziej, że to prezent i to bardzo trafiony, ale mój żółciutki to było moje marzenie. Uwielbiam na niego patrzyć. Dorota :P
dorcia
1000p
1000p

Post »

Tak kwitnie moje dendrobium od początka grudnia, ma trzy pędy kwiatowe:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”