Witajcie niedzielnie i świątecznie
Loki, jakoś chyba pogoda nam się niestety nie poprawi, o słoneczku trzeba będzie zapomnieć na kilka dni
Aguś, lubię takie głębokie purpury, ale trzeba do nich dobrać coś co podkreśli ich kolor, bo same trochę smutno
wyglądają. A tu jak na złość nic jasnego nie chce jeszcze kwitnąć obok 'Landini', ani jeżwóka, ani złocieńce, trzeba poczekać.
Taruś, dziękuję za zaproszenie

trzymamm kciuki za tegoroczne kwiaty na milinie.

podsyłam chmurki
z deszczem, pewnie się przydadzą
Kogruś, u nas wszystko do przodu w tym roku to i trytoma się pospieszyła. Niedługo będą monardy i reszta jeżówek,
choć najbardziej czekam na liliowce

Ja też byłam zdziwiona że trytomi chce się kwitnąć w tym roku, bo związałam jej
liście w koński ogon na zimę i była bardzo wygniła na wiosnę z jakimś grzybkiem na wielu liściach. Ale ona szybko się regeneruje
więc może Twoja też jeszcze Cię obdarzy kwiatami
Wandziu, lubię suche czosnki, chyba nawet ładniejsze niż kwitnące i zostawiam je na rabatach tak długo jak tylko się da
a [potem w wazon i mogą stać latami. Pamiętam że też miałaś piękny bukiet suszonych czosnków w zeszłym roku.
Adrianko, rozdrabniarka do gałęzi to jeszcze lepsze rozwiazanie bo i praktyczne i ładnie wygląda na rabatach. Może
M da się jeszcze namówić? Mój ostatnio zaakceptował zbieracz do deszczówki, drogi ale mam nadzieję że się opłaci bo u nas
za wodę płacimy majątek.
Moniu, jest coraz więcej kwitnących lili. Właśnie roznoszą cudowny zapach lilie królewskie które u mnie się same wysiały.
Tym razem mają kwiaty na wysokości nosa, bo poprzednie strasznie wybujały. Mam też różowe azjatyckie 'Cote d'Azur' które
bardzo lubię.
Za to OT się ociagają, ale one zawsze są u mnie dużo późniejsze. Hortensje u mnie już czarują kwiatami, ale u Ciebie też
niedługo powinny zakwitnąć.
Pozdrowienia i uściski
Z ogrodowych nowości drugi rzut kwiatów na clematisie x durandii
i nie mogę się oprzeć by fotografować teraz różę 'Polkę' i jeżówkę 'Irresistible'
Są obie takie piękne o tej porze.
Milutkiego wieczoru