Ogródek Pszczółki cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz. 6

Post »

Do Joli-Pamelki i Grażynki i Krysi....Wiesiu pozwolisz?
takie coś podobne-ten kokos ma w sklepie Nasza Iga...tylko ona ma taki puszek....u siebie zasypała tym rabatki....zajrzyjcie.
To jej to też kokos i też pęcznieje bo z kostki robi się 60 l.mam zdj tej kostki.

Wiesiu-cudna jest ta Twoja Polka ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu tym się nie martw jeśli kiedyś mi coś wpadnie dam znać Jola jeździ co roku do Polski tylko jak jedzie z całą rodziną to samochodem a jak sama to samolotem.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu natchnęlaś mnie swoją fotką Landini. Pozwolisz, że wkleję fotkę ;:180 z pytaniem
Obrazek

Moja to chyba też Landini, nie sądzisz? Kupiona jako Miss Feya ;:108

Grażynko dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, pozwolę bez problemu, tym bardziej jeśli to może pomóc dziewczynom w znalezieniu tej ściółki ;:108

Danusiu, śliczne dzięki ;:196

Joluś, tak na pierwszy rzut oka ona wyglada na Landini. Nie mam u siebie Miss Freyi ale na zdjęciach w googlu wyglada
zupełnie inaczej. Do tego jest jeszcze wczesnie na kwiaty OT orientalnych trąbkowych. U mnie OT mają dopiero małe pączki i na
kwiaty trzeba poczekać. Moje Landini ma jednak ciemniejsze paki niż ten na Twoim zdjęciu, więc żadnej pewności nie mam ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Witaj Pszczółko u Ciebie już lilie i to jakie kwitną, u mnie jeszcze pączki tylko popularny "smolinos" czuje się swojsko w ogródku i daje popis z czego bardzo się cieszę przypomina lata dzieciństwa.
Potwierdzam u mnie rozpoznałaś powojnik 'Ville de Lyon', w tym roku jest efektowny, reszta zaczyna, ale nie wiem czy będzie to taki efekt ściany pełnej kwiatów, może wezmą się do roboty i nie będą robić wstydu.
Zawsze Nelly Moser była u mnie niezawodna, przeniosłam ja na siatkę i drugi sezon zaczyna pięknie kwitnienie i więdnie, co prawda odbija ale to już tzw.musztarda po obiedzie, myślę że trzeba coś innego pomyśleć miejsce nie jest udane.
Zobaczyłam kolejne moje chciejstwo hortensję 'Vanille et Fraise' w tym roku rozkochałam się w Anabell posadziłam 12 szt.czekam na efekt, trzymaj kciuki Wiesiu, no dobra posiedziałam na tarasiku, kiciusia pogłaskałam, kawusię wypiłam i do zobaczenia,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Taruś Aniu, przyjdę podziwiać twoje 12 sztuk Annabelki jak zakwitną to dopiero musi być prawdziwy specktakl, one są
przeurocze. Chętnie też bym posadziła choćby tylko jedną sztukę ale one wymagają dużo miejsca z takimi ogromnymi
kwiatostanami. I najlepiej dobrze wyeksponowanego by dobrze ją było widać. Więc to nie dla mnie, zadawalam się
mniejszymi.
Buziaczki ;:196
Co nowego się dzieje? Dzisiaj znów nas podlało, i zrobiło się jeszcze chłodniej. Nawet zdjęć nie można popstrykać, więc
wkleję trochę już przeterminowanych. Dzisiaj będą moje mini łączki,
łączka szałwi omszonej

Obrazek

i łączka trytomi które już przekwitają

Obrazek

i pierwsze tegoroczne kwiaty na milinie. Nie bardzo mu idzie w tym roku więc kwiatów też chyba będzie mniej. Niedługo
pokażę jak będzie ich trochę więcej

Obrazek

Milutkiego popołudnia :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Widzę, że we Francji jak już jakaś pogoda się ustala, to na całego. Przez całą zimę było pochmurno jak cholera, potem na wiosnę zrobiło się słonecznie i całkowicie bezdeszczowo ? a teraz po kilku miesiącach słońca nadeszły chmury i deszcz. I tylko mam taką cichą nadzieję, że nie będzie to trwało również kilku miesięcy... Chociaż długoterminowe prognozy nie wyglądają specjalnie optymistycznie...

A fotki jak zwykle śliczne. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu już kwitnąca lilia :D przepiękny ma kolor , taka niesamowicie nasycona barwą, jest wspaniała.
Cudowny widok te kwiatostany hortensji, u mnie jeszcze baaaaaardzo muszę poczekać na taki widok :roll:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pszczółko zapraszam też w realu ;:196 przyznam się czekam z niecierpliwością na efekt kwitnących Anabell,
tymczasem podziwiam Twój ogródek kusisz milinem piękny kupiłam sobie w ub.roku i sprzedający powiedział: za 2 tygodnie będzie kwiat :;230 trafił na naiwniaka bo uwierzyłam ale może w tym roku :(
Trytomia u Ciebie przekwita a u mnie nawet jeszcze nie pokazała pączków.
Pogoda u nas nie powiem ale ok trochę mało deszczu, była burza ale da się wytrzymać, trochę popadało ale to mało - a u Ciebie za dużo, dmuchnij w chmurki a ja podeśle słoneczko ok? :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Trytoma u Ciebie już przekwita a u mnie jeszcze nie zaczęła.
I nawet nie wiem czy w ogóle zakwitnie, bo całkiem przemarzła i dopiero się w liście ubiera.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ciekawie wygląda ta szałwiowa łączka z suchym kwiatostanem czosnku.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Wiesiu, ;:167 co do ściólkowania nie jestem całkiem na nie. Zainteresowały mnie te Twoje kostki kokosowe i jak u nas się pojawią,
chyba kupię. Kory nie chcę, a rozdrabniarki do gałęzi m. nie chce kupić. Może jeszcze dojrzeje. :(
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Wiesiu, pięknie zakwitły lilie :D
Twoja Vanille już czaruje, na moich trudno dojrzeć pąki :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie niedzielnie i świątecznie ;:7

Loki, jakoś chyba pogoda nam się niestety nie poprawi, o słoneczku trzeba będzie zapomnieć na kilka dni ;:108

Aguś, lubię takie głębokie purpury, ale trzeba do nich dobrać coś co podkreśli ich kolor, bo same trochę smutno
wyglądają. A tu jak na złość nic jasnego nie chce jeszcze kwitnąć obok 'Landini', ani jeżwóka, ani złocieńce, trzeba poczekać. ;:65

Taruś, dziękuję za zaproszenie ;:196 ;:167 trzymamm kciuki za tegoroczne kwiaty na milinie. :uszy podsyłam chmurki
z deszczem, pewnie się przydadzą ;:108

Kogruś, u nas wszystko do przodu w tym roku to i trytoma się pospieszyła. Niedługo będą monardy i reszta jeżówek,
choć najbardziej czekam na liliowce ;:65 Ja też byłam zdziwiona że trytomi chce się kwitnąć w tym roku, bo związałam jej
liście w koński ogon na zimę i była bardzo wygniła na wiosnę z jakimś grzybkiem na wielu liściach. Ale ona szybko się regeneruje
więc może Twoja też jeszcze Cię obdarzy kwiatami :heja

Wandziu, lubię suche czosnki, chyba nawet ładniejsze niż kwitnące i zostawiam je na rabatach tak długo jak tylko się da
a [potem w wazon i mogą stać latami. Pamiętam że też miałaś piękny bukiet suszonych czosnków w zeszłym roku. ;:108

Adrianko, rozdrabniarka do gałęzi to jeszcze lepsze rozwiazanie bo i praktyczne i ładnie wygląda na rabatach. Może
M da się jeszcze namówić? Mój ostatnio zaakceptował zbieracz do deszczówki, drogi ale mam nadzieję że się opłaci bo u nas
za wodę płacimy majątek.

Moniu, jest coraz więcej kwitnących lili. Właśnie roznoszą cudowny zapach lilie królewskie które u mnie się same wysiały.

Obrazek

Tym razem mają kwiaty na wysokości nosa, bo poprzednie strasznie wybujały. Mam też różowe azjatyckie 'Cote d'Azur' które
bardzo lubię.

Obrazek

Za to OT się ociagają, ale one zawsze są u mnie dużo późniejsze. Hortensje u mnie już czarują kwiatami, ale u Ciebie też
niedługo powinny zakwitnąć.

Pozdrowienia i uściski ;:196

Z ogrodowych nowości drugi rzut kwiatów na clematisie x durandii

Obrazek

i nie mogę się oprzeć by fotografować teraz różę 'Polkę' i jeżówkę 'Irresistible'

Obrazek

Obrazek

Są obie takie piękne o tej porze.
Milutkiego wieczoru :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu są piękne i to jeszcze jak :D I róża i jeżówka....ale i lilie zapierają dech.....u mnie też pierwsze pąki zaczynają sie wybarwiać :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”