Agita- kolejne sezony storczykowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Agita- kolejne sezony storczykowe

Post »

Rewelacyjne porównanie - szczególnie z 20 groszówką :D :D
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

...a to nie jest "stara" dwudziestogroszówka???... ;:109

Ja,Agnieszko,myślałem,że MM i Equestris są maleńkie ale to to ;:111
Nie dla mnie,chyba nawet bym nie zauważył,że kwitnie ;:113

Wszystkie kwitnienia piękne a ta żółta super!

No i oczywiście ;:333
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Julitko, Moniko, żałuję że nie mam większych umiejętności fotografowania (ewentualnie lepszego obiektywu ;) )- wtedy dopiero byłoby co oglądać ;)

Henryku, bo to jest właśnie jeden z tych storczyków, które lepiej jest oglądać na zdjęciu niż na żywo :lol: Też uważam, że nie ma to jak wielkokwiatowe hybrydy- widać je doskonale nawet z moich okien na III piętrze bloku! pH. parishii miał być moim jedynym botanikiem- tak dla kontrastu i przekory ;) I długo tak było. Teraz mam wprawdzie jeszcze kilka siewek, aerangisa i phal. schilleriana (ale to głównie dla liści), ale nie mam wiekszych ambicji w tym kierunku- wolę widzieć kwiaty z daleka niż oglądać je przez lupę ;:128 I widzieć je okrągły rok ;)
Ten żółty phal., to ten, co pisałam, że podobny nieco do Twojego słoneczka- niestety u mnie jaśniejszy i w dodatku bardzo blednie z biegiem czasu, ale za to kwitnie non-stop; przedłuża pędzik, odbija z oczek... Może one wszystkie tak mają? Może wiedzą, że nam w naszym klimacie bardzo potrzeba słoneczka..? ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

E, tam większe umiejętności fotografowania; pięknie Ci okwitły kwiaty a Ty je pięknie pokazałaś. A Phal. Parishii....Mmmmmm, miodzio maluszek, który z miejsca podbił moje serduszko głównie z powodu rozmiarów. Jest taki kompaktowy i słodziutki...
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne kwitnienia! Parishii, choć maleńki, jest uroczy, ale u mnie pewnie by się zgubił. To twoje kwitnienie? Ascocenda pomarańczowa jest fantastyczna...
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Rewelacyjne porównanie, ze zdjęć nie wynikało ze on jest aż tak maciupki. Hybryda też bardzo ładna.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Agnieszko, wszystkie śliczne, ale ta pomarańczowa piękność ;:97 ;:97 ;:97
Cudnego masz tego okruszka, z włosami w nosie ;:224
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Agnieszko, cudności pokazujesz ;:138 , ciesze się, że tyle kolorków u Ciebie maleństwo i pomarańczowa piękność podbiły moje serce, życzę Ci aby tych kolorków było u Ciebie coraz to więcej ;:196

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko kwitnienia piękne ;:224 maluszek uroczy ;:108 , ale ja i tak najbardziej sie cieszę ze do ciebie trafiłam ze względu na twoje doświadczenia i wiedzę ;:180 dziękuję. Wierze że ci się uda i kwiaty znów będą cieszyć nie tylko ciebie :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Przepiękne kwitnienia, urocze modelki i ładne zdjęcia - GRATULUJĘ takich cudeniek ;:138 ;:138 ;:138

Mi też niestety dobra passa się skończyła - takie oto coś wylazło mi na violce ;:223 ;:223 ;:223
Zupełnie nie wiem co to :shock: :shock: :shock: ..... a zdjęć nie dodam, bo podły "Fotosik" znowu nie działa. Ciekawe, po co płacę abonament skoro ciągle mam z nim problemy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Przepraszam może jutro :roll:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak się namyślił :wink:

Tak to wygląda :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roślina odizolowana i umyta w prewikurze...Może ktoś spotkała się z takim paskudztwem?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, takich zmian jeszcze nie widziałam, wydają mi się jakieś takie "inne" niż to, co było u mnie. Mogę się oczywiście mylić, choć wolałabym nie. Dobrze, że się od razu wzięłaś za niego- trzymam kciuki, żeby się walka udała. Pokaż plamki za jakiś czas, może coś się zmieni w ich wyglądzie i będzie łatwiej rozpoznać..?

Ewo, witam Cię w moim wątku i cieszę się, jeśli coś Ci się przydało z jego treści :)

Dziękuję za wszystkie miłe słowa w imieniu moich kwiatków! Miło mi, że Wam się podobają :)
Phal. parishii polecam; jest chyba dość łatwy: kupiłam go rok temu jak NFS (w nast. sezonie zdolny do kwitnienia) i dokładnie po roku jak w zegarku zakwitł (tyle, że pędzik rósł w ślimaczym tempie od jesieni ;:65 ). Ma jeszcze drugi pędzik (trzeci też był, ale usechł- wyrósł b. nisko w podłożu, może dlatego).

Kolorków będzie przybywało; w kolejce kilka następnych pędzików, w tym już 4 kolejne u klatkowych "niespodzianek" (dziś odkryłam najnowszy ;:138 ) oraz na kilku innych, głownie hybrydach phal., z czego w dodatku wszystkie już znacie, bo to głównie odbicia, przedłużenia i kolejne pędy.
Masdevalia ma kolejnego łabądka. I jedyna roślinka, której kwiatków jeszcze nie pokazywałam (bo i sama nie widziałam)- to nowsze keiki od Eweliny ma już maleńkie pączki ;:65
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zainfekowany był jeden liść i już go wycięłam. Wydaje mi się, że lekkie zarysy plam, ma jeszcze jeden, ale jak na razie się nie powiększyły.
Oby to się nie rozniosło, dzisiaj viola zostanie przeniesiona do mamy :cry:
Pozdrawiam Dorota!
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymam kciuki, Dorotko!
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, ja miałam podobne plamy jak te na dwóch pierwszych zdjęciach. Po Biochikolu i Grevicie (mycie liści i przelewanie podłoża) nowe liście są już OK ale ciągle są one pod obserwacją i za jakiś czas powtórzę operację z Biochikolem. Mam nadzieję,że zmiana na lepsze jest już trwała i nie wróci to "coś' bezwzględu na nazwę. Mam nadzieję,że Twoja walka też zakończy się sukcesem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”