Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pod gruszą...

Post »

Przyszłam usiąść pod Twoją gruszką i rozmarzyłam się :) Lubię wiejskie ogrody. Taki ma byc też mój w założeniu. Bez przyciętych równiutko bukszpanów, wykafelkowanych ścieżek. Piękne są takie ogrody ujarzmione, ale ja czułabym się chyba jak nie u siebie. Bardziej odpowiada mi sielski klimacik z mała dawką dzikiego nieładu :)

Konie, no nie wiem, chyba muszę napisać KONIE. Cudne.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Joasiu, wróciłam ze wsi i wstawiłam "moje" konie. Nie są to zdjęcia artystyczne ale nigdy nie robiłam zdjęć tak żywym zwierzętom.
Lucy2na

Post »

piękne .... jest wątek o naszych pupilach wstaw tam też swoje klacze niech innym gacie spadną ....
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj domek na wsi super ,a te konie są przśliczne czekam na dalsze zdjęcia pozdrawiam i zaraszam do mnie .
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam :wit
Jestem u ciebie po raz pierwszy i na pewno nie ostatni, aż mi się łezki kręcą w oczkach jak patrzę na to twoje cudeńko. ;:98 .Domek na wiosce z ogródkiem to było nasze marzenie, za to mamy mini mieszkanie i działeczkę 2 km dalej.Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.I ja kocham tą moją działeczkę ty pewnie swoją też.Pięknie tam jest u ciebie i będzie jeszcze piękniej , będe zaglądała i podglądała zmiany jakie u ciebie zachodzą. ;:108
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Ewuś, cieszę się że podoba Ci się u nas i że konie złapały Cię za oko :)

Lusiu, a ja właśnie wróciłam ze swojej wsi, więc zaraz idę pooglądać Twoje konie ;:196

Lucynko, nie wiedziałam, że jest taki wątek, ale jeśli można tam wstawiać zdjęcia nawet tak, hmm... dużych pupili, to zaraz to zrobię :wink:

Różo :wit witam pięknie i zaraz do Ciebie pędzę :wink:

Jowitko, zaraz Cię odwiedzę, tylko najpierw napiszę co zastałam u siebie na wsi ;:167

A nasze siedlisko zamieniło się w pobojowisko... :(
Od środy jest ekipa budowlana... Ja wiem, że najpierw musi być gorzej, żeby później było lepiej, ale żeby aż tak ;:98
Moja świeżo posiana trawka, która zaczęła się nawet zielenić - zdeptana.
Pół ganku rozebranego, bo gruz muszą wywozić...
Trawa wokół domu w odcieniu szarości, bo przecież zaprawa na butach wynosi się na dwór...

A dodatkowo mróz zniszczył moją piękną nowiutką tawułę i zawiązki kwiatów nowego lilaka i winorośl. Dostało się też czarnemu bzu i parzydło leśne, które zasadziłam zmarzło zupełnie... :(
Może przynajmniej one odbiją...

Z pozytywów przetrwała krzewuszka i hortensja pnąca, o którą się bardzo bałam. Przynajmniej tyle...

moja Goldflame przed mrozem
Obrazek
przynajmniej one przetrwałyObrazek

Żeby formalności stało się za dość, wkleiłam swoje zdjęcie w Fotkach Forumowiczów :wink:
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Joasiu odbiją, na pewno odbiją. Moim bratkom też nic nie dolega ale niezapominajki zmarzły. A jeszcze straszna u nas susza, więc oprócz koszenia lałam wodę pod tuje bo całe brazowe. Przydałoby się automatyczne nawadnianie, taka linia kroplująca. Remont domku już zaczęty więc szybko minie, tylko pilnuj panów budowlańców żeby zanadto szkód w w ogródku nie zrobili.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Myślę że w tym wątku powinien pojawić się przepis na dobrą gruszkową nalewkę ;:136 Robiłam jakieś podejścia do tego tematu ale coś mi nie wychodzi.
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Izka, naleweczki Ci się zachciewa ;:224

Hmm, dobra, przemyślę temat :uszy
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Joasiu, odbiją na pewno. To młode roslinki, ale korzenie na pewno nie zmarzły. Nie martw się ;:196
Mój M chciał mieć konia, ale od chcenia do pracy, której kon wymaga przy sobie jest długa droga. A ponieważ całą pracę przy koniu i tak musiałabym wykonywać ja, to chyba tylko bujanego powinien mieć :)
Awatar użytkownika
hinka1961
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 maja 2011, o 17:38

Post »

witam
... no drusza jest faktycznie niezła w sam raz na hamaczek :wit
pozdrawiam
Halina
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Nalewka gruszkowa???? No, no, no, trzeba by zrobić, takiej jeszcze nie piłam :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Naleweczka gruszkowa pyszna jest. Musi co prawda pół roku leżakować, ale ten aromacik.... hmmm
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Joasiu :wit pięknie u ciebie. Cieszę się, ze twój ogród wpisze się w krajobraz i klimat miejsca ;:63 . To ważne. Zobaczysz niedługo bedzie wyglądał tak, jakby był tam od zawsze.
Konie - brak mi słów, chociaż tym temacie jestem laikiem. Pokazuj je częściej.
Sprawdzony przepis na nalewkę gruszkową chętnie poznam, mam dobry na pigwówkę ;:224
W moim małym ogródku też są dwie grusze :tan Uwielbiam zjadać ich owoce rwane wprost z drzewa :D
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Joasiu Twoje zdjęcia mają klimat i to się liczy :). A co do budowlańców....wiem co przeżywasz....od sierpnia zeszłego roku miałam pole bitwy a nie ogródek, na szczęście już końcówka i zostały naprawde symboliczne rzeczy do zrobienia....ale warto....często o tej chwili marzyłam i ją sobie wyobrażałam....rób to samo....a w między czasie oglądaj, planuj....wszystko zaplusuje na Twoją korzyść!
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”