Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

Pięknie kwitną te piwonie drzewiaste ;:63
Będąc teraz w Polsce co krok napotykałam je w sprzedaży - były w przeróżnych kolorach ! No ale u mnie miejsca juz brak ;:224
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Cudny ten maczek. I piwonie zresztą też prześliczne. :-D

A z tym planowaniem to jest trochę tak, jak to już kiedyś w wątku Kogry pisałem ? mam wrażenie, że nawet gdybym dostał do dyspozycji ogród wielkości porządnego parku, to i tak brakłoby mi miejsca na wszystkie moje ?chciejstwa?. :-P

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, dzięki za fotki piwoni. ;:196
Białe są piękne , ale do mnie jakoś tak bardziej trafiają te ciemne bordowe i z odcieniem amarantu. :lol:
U nas też jest teraz cieplutko i świeci słońce.
Ale też już dawno deszczu nie było i zaczynam się obawiać, czy roślinom nie jest za sucho.
No i strasznie się kurzy na polnych drogach.
Miłego dzionka i słonka Ci życzę. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Marysiu, wiesz w nocy mam jakąś niespodziewaną jasność umysłu i tak mi sie czasami udaje stworzyć takie filozowiczne
motta :;230
Buziaczki ;:196
Łano, mnie piwonie drzewiaste też bardzo zawsze zachwycają i czekam na ich kwiaty tak jak Ty z niecierpliwością ;:65
Uściski :wit
Joluś, czyżby drzewko chusteczkowe zwane było drzewkiem duchów? Też ładnie i poetycko ;:108 ten maczek jest niestety staruszek
i do tego nie kwitnie co roku. W pierwszym roku nie ma co liczyć na kwiatki. jeśli maczki są z siewu to raczej trzeba poczekać ze trzy lata,
a jeśli się sadzi już gotową sadzonkę to na nastepny rok już powinny kwitnąć. Może Twoje juz zakwitną w tym roku?
Buziaczki ;:196
Agatko, jak to miejsca Ci brak? Przecież masz tyle jeszcze trawnika że hoho ;:108
Milutkiego wieczora :wit
Loki, to lepiej nie robić listy tych chciejstw bo i dwóch parków nie wystarczyłoby. ;:224 Mnie nawet już ślinka nie leci na niektóre
rośliny bo wiem że nie da rady już ich wcisnąć.
Pozdrowionka ;:7
Krysiu, mi też te ciemno bordowe piwonie bardzo przypadły do serca ;:167 takie bardzo przyciagajace wzrok :shock: Ale jakby tak
je przepleść z tymi jasnymi to byłoby jeszcze cudniej. U nas susza ponoć od stycznia i końca nie widać. Podlewanie regularne jest niezbędne
szczególnie te nowo posadzone roślinki muszą mieć trochę wody.
Milutkiego wieczorka :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Wiesiu, jak zwykle piękne zdjęcia!! Zachwyciły mnie piwonie. Mam dwie u siebie od kilku lat, ale jeszcze ani razu nie kwitły :( Zastanawiam się, co robię nie tak...
Życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja się zastanawiam, Abeille, co Ty zrobisz, jak zakażą podlewania ogródków? Bo z tą suszą to jest całkiem realne? Rzeczywiście nie padało już od ładnych kilku tygodni, za to cały czas jest przepiękne słońce ? jasne i gorące.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości.

Moniu, czy te piwonie co u Ciebie nie kwitną to są drzewiaste czy bylinowe? Jeśli bylinowe to może posadzone za głęboko?
jeśli drzewiaste to może potrzebny im czas na kwitnienie? A czy mają wystarczająco dużo słońca? Drzewiaste bardzo nie lubią
konkurencji innych roślin i trzeba je sadzić przynajmniej 1m50 od innych krzaków i drzew. A jak już im sie spodoba miejsce to
potrafią się odwdzięczyć. :heja
Dla Ciebie i Twojej rodzinki również bardzo miłych i radosnych Świąt ;:196
Loki, ja tam aż tak bardzo sie nie martwię. Bedę podlewać i już, może sąsiedzi nie doniosą na merostwie? Zreszta oni i tak
myją samochody więc może na mnie nie doniosą ;:224 Widziałam dzisiaj prognozy długoterminowe i ma być piękne lato w
północnej Francji i brzydkie w południowej. Chyba jest gdzieś jakaś sprawiedliwość na tym świecie ;:108
Serdeczne pozdrowionka :wit

W ogródku teraz jest bardzo niebiesko. Kwitną cebulice hiszpańskie Scilla campanulata. Od lat zachwyca mnie ten lasek niebieskich
kwiatów i choć zajmują dużo miejsca to jednak ich nie wyrzucę by zastapić innymi kwiatami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękny kolor mają te cebulice, szczególnie dobrze widać go na tle pomarańczowych kwiatków.

Przesyłam ci Wiesiu do dalekiego Paryża uściski i świąteczne życzenia ;:196 . Życzę miłości, spokoju i wytchnienia :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Zaiste wręcz niebiańskie dzwonki - cudna ta Twoja cebulica hiszpańska :shock:
A wiesz, ze mój gość wystrojony w futro został zidentyfikowany? Nazywa się Bujanka ( Bombylius) - po prostu zupełnie nieprawdopodobna nazwa - prawda?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Wandziu, dla Ciebie również samej radości i wiele najserdeczniejszych życzeń w ten świąteczny i rodzinny czas ;:196
Beatko, dziękuję ;:167 dla Ciebie również i całej Twojej rodzinki ;:196
Marysiu, jak dobrze że znamy już naszych włochatych gości po imieniu. A nazwa faktycznie niesamowita, on tak jakby
się bujał nad kwiatkami. Milutkich, spokojnych świąt i ogromne uściski dla mamy ;:196 ;:167
Grażynko, to takie malutkie cebulki a takiej ogromnej radości nam dostarczaja. :heja Dla Ciebie Grażuś i dla całej Twojej
rodzinki również najlepsze życzenia świąteczne ;:196
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? ja tam nie mendowatych sąsiadów bym się bał, ale mendowatych policjantów. Którzy mogą zacząć zadawać sobie pytanie o to, czemu ten ogródek taki zielony, a nie ? jak przystało na suszę ? żółty i uschnięty. :;230

Cebulice rzeczywiście pięknie wyglądają. :-D

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Taruś, dla Ciebie i dla całej Twojej rodzinki również najmilszych Świąt Wielkanocnych i udanego dyngusa ;:167
Loki, wydaje mi się że ten zakaz stosuje się tylko do trawników a nie do roślinek. :? jeśli nie to ja poproszę o zwrot
kosztów zakupu moich ulubionych roslin i wtedy dopiero merostwo zbankrutuje na całego :;230 ;:224
Takie niebieskie cebulice to i na Twoim balkonie pięknie by rosły, a kwitną nawet długo jak nie jest zbyt ciepło jak teraz ;:108
Pozdrowionka :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cebulice są cudowne! Z niecierpliwością czekam na kwitnienie moich...
Wiesiu - zdrowych i radosnych Świąt, smacznego jajka i bardzo mokrego Dyngusa ( to by zapobiec suszy :wink: )
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? ja nie wątpię, że cebulice by się na balkon nadały. No ale balkon nie jest z gumy, ileż chciejstw można nań upakować? :-P

A z tymi zakazami ? nie mam zielonego pojęcia jak to funkcjonuje. Ale tak czy siak trochę wczoraj popadało, więc chyba zagrożenie już minęło.

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Grażynko, Aga, Neluś, Danusiu ;:167 bardzo dziękuję Wam za świąteczne życzenia. Dla Was również wszystkiego NAJ
i udanego mokrego porannego śmingusa ;:108

Loki, przydał się ten deszczyk bardzo, chociaż wieczorem już było sucho. Może by jeszcze popadało? Ale tylko w nocy a w
dzień piękne słońce ;:3 i tak przez tydzień. ;:224 to by było dopiero dobrze ;:138
Cebulice akurat wymagają miejsca i późno usychają im liście, więc trudno coś sadzić po nich . U mnie biedne cynie czekają do czerwca
na sadzenie pomiędzy liśćmi cebulicy hiszpańskiej.
Pozdrowionka :wit

Neluś, mnie też ślinka leci na wiele rzeczy których nie da rady wcisnąć. Więc z cyklu Co ja bym zrobiła jakbym miała miejsce w ogrodzie
jeszcze jeden obrazek. Miałabym z pewnością takie pólko irysów, choćby trzeba przywieźć ciężarówkę piasku na ich posadzenie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”