Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Nostalgia mnie też zauroczyła co prawda mam ja dopiero pierwszy sezon ale kwitła prześlicznie, u mnie róze raczej są w dobrej kondycji choć czas pokaże, w ub.roku szczególnie pnące dostały równo po nosie, ale młodziutkie np.nostolgia sadzona w grudniu kwitły jak oszalałe.
pozdrawiam wiosennie
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Aga będzie co oglądać tyle nowych róż :wit
ja dzisiaj mam zamiar posadzić Tuscany z doniczki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś stanęło na tym że różyczki będę przychodzić i podziwiać u Ciebie ;:196 moje wymarzły oprócz jednej starej niezawodnej odmiany :roll: nie ma sensu wydawać pieniędzy , swoją miłość lokuję w innych roślinkach :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Witaj Aguś :wit .
No i jak tam jest u Ciebie wiosna?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Agnieszko w nowym wiosennym wątku. :D
Nowy sezon i nowe róże i jakie wypasione......no tak, jeszcze nie posadzone a już by się chciało żeby kwitły. :wink:
Jeszcze chwilkę i zakwitną.....a Nostalgią też byłam zauroczona. Wiesz posiałam heliotrop dla towarzystwa Nostalgii i mam nadzieję, że wykiełkuje. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu, ale może odbiją z korzenia. Mam nadzieję, ze jednak będzie ok :?

Aniu no na szczęście u mnie też nieźle wyglądają. Ten rok dla róż jest u mnie o wiele lepszy niż poprzedni. Tamtej zimy naprawdę przemarzły mi do samej ziemi. A wszystkie pienne musiałam wyrzucić :roll: Teraz na szczęście nie przemarzła żadna.

Kasiu Tuscany jest prześliczna. Mam nadzieję, że dobrze się zaadaptuje w ogródku i pięknie zakwitnie :D

Eluś strasznie mi przykro, że zima tak ostro obeszła sie z Twoimi różyczkami. Naprawdę bardzo szkoda :( Masz całkowitą rację, jak coś sie nie udaje w ogródku, to lepiej z tego zrezygnować, tak jak ja zrezygnowałam z piennych. Mimo, że bardzo mi się podobają i mam dla nich miejsce idealne, nic tam nie będzie wyglądało tak pięknie jak pienne. Ale trudno....nie i koniec :evil:

Andrzejku bardzo Was zapraszam, na oglądanie róż i nie tylko róż, już niedługo zakwitną tulipanki 8-) :lol:

Aguś witaj ;:196
Troszkę wiosenki pojawiło się i u mnie....wreszcie :roll: :lol: Ale jakoś nie mogę się zebrać i cyknąć fotki :lol: Wciąż kwitną ranniki, jeden pełny przebiśnieg od Ciebie pokazał sie :tan no i prymuleczki coraz bardziej ukwiecone :D Może jutro uda mi sie wyjść i uwiecznić moją wiosenkę :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matko. To ja cię pytam u siebie, kiedy bęziesz mieć nowy wąteczek,a tutaj już czwarta stronka :oops: CZemu nic nie powiedziałaś? Następnym razem porządnie mnie szturchnij :shock:
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Też się trochę spóźniłem, ale :wit w nowym wątku. Niezłe zakupy. ;:108
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elżuniu , jaki fajny pomysł heliotrop jako towarzystwo dla róż :D Bardzo podobają mi się te kwiatuszki, a muszę przyznać , że nigdy ich nie miałam :roll: :lol:

Andrzejku mój ogródek jest zawsze szeroko otwarty, więc zapraszam w dogodnym dla Was czasie :D

Wandziu strasznie się cieszę, ze do mnie zajrzałaś ;:196 Ja u Ciebie odpowiedziałam, a Ty w tym czasie już u mnie byłaś 8-) :lol:

Witaj Kamyku :wit fajnie, że wpadłeś :D Różyczki faktycznie ładne krzaczki, może jutro uda mi się je posadzić :D
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Potwierdź , czy to Twój ten nowy wątek?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulcia zgadza sie ;:196
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Kusicie tą Nostalgią oj kusicie ;:14 A ja już prawie miejsca nie mam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Faktycznie, u mnie powierzchni trochę jest, a rabat ciągle przybywa. Na szczęście te prace porządkowe sprawiają mi dużą przyjemność (tylko kręgosłup po nich boli)
Też, jak inne forumowiczki wynoszę już tarasowce na dzień, bo w domu dla nich za ciepło i za mało słońca. A dziś wyszło ładnie ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja jestem nią zachwycona, jakbym miała więcej miejsca, to na pewno posadziłabym jeszcze przynajmniej jedną :D

Jacku wspaniale masz z tą dużą powierzchnią ogrodu :D Mój to maleństwo , marzy mi sie większa przestrzeń. Ale trzeba się cieszyć tym co jest :D

Dziś mimo paskudnego wiatru popracowałam w ogródku. Uformowałam bukszpany, cisy i kuliste tujki . Z gałązek bukszpanu porobiłam sadzoneczki, mam nadzieję, że ładnie się ukorzenią. Posadziłam do ogródka, bo w doniczkach pięknie mi się ukorzeniały, ślicznie rosły.....ale ja oczywiście zapominałam podlewać i marnowałam ;:223
Poprzycinałam zmarzniete liście ciemierników, niestety nie mogę liczyć na piękne kwitnienia, bo brzydko pomarzły :cry: i to wszystko po tym lutowym ociepleniu, całą zimę były śliczne zieloniutkie listeczki :(

Na szczęście i w moim ogródku pojawiły sie wytęsknione kwiatuszki, to dopiero odrobinka, ale jaka radość z tych pierwszych kolorków ;:138

Zaczynają pokazywać się krokusiki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pełny przebiśnieg zakwitł jednym jedyny kwiatuszkiem....mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej :roll: :lol:
Obrazek

Obrazek

Ruszają prymulki
Obrazek

I moje ogrodowe słoneczka, które zakwitły już w lutym :D
Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55