Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

Jadziu dywany kwiatów przepiękne, jest co podziwiać ale ja wolę twoje pachnące wspomnienia. Też ostatnio miałam na parapecie dwa hiacynty, zapach niesamowity, w całym mieszkaniu pachniało.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas w szczytowym momencie było 0 stopni, ale mocno wiała. Ja ;:224 jednak oglądam świat przez okno Jak ziarenko przypomina grana to może to granatnik :;230 :;230 :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO u nas mogło też tak być tylko również wiał zimny wiatr. Fajne rozpoznanie tego nasionka :;230 Mnie on przypomina granat bojowy tylko ,że bardzo bardzo zminiaturyzowany :;230 Kuruj się ;:196
IRENKO takie dywany są piękne zarówno tam jak i u nas tylko komu się z nas chce tak sadzić jak szkoda terenu :;230 . Hiacynty wolę wąchać w ogrodzie . Dla mnie ten zapach jest za mdły w domu
MAJU w każdym ogrodniczym są te koszyczki na Podgórnej również były tylko trzeba zaglądać tam gdzie skrzynki albo doniczki . One nie są drogie a na Korfantego było ich mnóstwo zaraz po prawej stronie jak wejdziesz do sklepu . Na jesieni masz już listę zakupów :;230 . To nie żaden stworek ,ale nie wiem co to . Moja śp. szwagierka lubiła kwiaty a brat kompletnie się na tym nie zna . Dlaczego nie posadzisz pelargonii w normalnych doniczkach tylko chcesz w koszyczkach
KRYSIU jednak za namową Tosi poszłam do ogródka ,ale nic ciekawego tam nie zobaczyłam ,bo dmuchał mrożny wiatr a na grządkach warstewka śniegu . Rh dżwigają listki czyli dochodzą do siebie . Marnie wygląda Pieris może żle zrobiłam ,że go nie okryłam ,ale to się dopiero okaże .
MAJU [edulkot ]a u mnie dalej tyle śniegu tak jak było . :twisted: Nic nie topnieje nie wiem czy dobrze czy żle . Fajnie będzie wyglądał powojnik puszczony na ziemi ciekawe w jakim kolorze może w żółtym ;:224
ALINKO one ma może z 5 mm ,ale je tak powiększyłam . Tak sie zastanawiam czy to nie będzie takie pnącze ,które ma takie kasztanowe owocki a kwiaty są w kolorze białym bardzo rozwalające sie . Nie wiem jak ono sie zwie . Chyba coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu ,że to będzie właśnie to . Muszę zapytać Tosi bo ona toto ma w swoim ogródku i lubi jak jej to włazi na choinkę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No tak... wiosna to pora, kiedy pączki się pokazują :;230
A do pączków... jajeczniczka :wink: na łodyżce...
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O , jak ja lubię pączuszki domowej roboty :D Nie mogę ich jednak zrobić, bo nie znam umiaru i za dużo wcinam :;230 W tłusty czwartek kupię w sklepie i każdy dostanie przydział na głowę. Twoje wygladają smakowicie.

Zastanawiam się czy obwódka rabaty w trzy rządki różnych roślinek, nie będzie namiastką kwiatowego dywanu :?:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Jadziu cudne żonkile :D Tak u ciebie wiosennie,że chyba się przeniosę do ciebie no i te pączki ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu to od dzisiaj codziennie aż do tłustego czwartku pączki na podwieczorek, to będzie wyżerka. :;230
Coraz bardziej wiosennie tyle ;:3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

U mnie nieliczne żonkile też w koszyczkach, ale jakoś nie kwitną rewelacyjnie. Och, ten Twój żóltek, otoczony białkiem ;:63
Powojników bylinowych w kolorze żółtym nie ma. Są tylko białe, różowo- i niebieskopodobne. U mnie pójdą pod róże.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Pączusie, mmm uwielbiam, a jak tak daleko :;230
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO no to w poniedziałek na kawkę z pączkami zapraszam
BASIA szkoda ,że nie ma bylinowych w takim kolorze ,gdyż lubię ten kolorek . Dam Ci z niego cebulki jak przekwitnie oczywiście nie wszystkie :;230 Widziałaś jak wyglada to nasionko więc co Ci przypomina
MAJKA pączków starczy mi do czwartku nie ma obawy a jak braknie to jednego sobie kupię :wink: na ten tłusty czwartek
LUCYNKO no to zapraszam na "wiosnę " i pączki oczywiście w realu
OLU tez nie mogę mieć ich w domu ,ale od czasu do czasu nawet wskazane tak zjeść sobie swojskie a nie sklepowe . Swojej roboty mają więcej kalorii :wink: na pewno będzie fajnie wyglądać takie obrzeże rabatki
GOSIU no widzisz jaka jesteś domyślna a na dodatek jaecznica :;230 czy rdest auberta wytwarza takie nasionka jak na załączonej 2 strony wcześniej fotce Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, rdest Auberta ma maleńkie kwiatuszki i chyba nie byłyby w stanie wyprodukować takich nasion. Zidentyfikujesz, jak urośnie ...i zakwitnie.
Za cebulki ;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Prymulki prima sort, muszę zajrzeć do moich jak się trzymają, śniegu już wcale nie ma a mróz znowu tęgi. :(
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Basiu są powojniki bylinowe w kolorze żółtym zobacz Clematis Grupa Tangutica 'Aureolin', botaniczny właśnie w tej grupie jest kilka żółtków.

Jadziu mam nadzieję że nie gniewasz się że tutaj odpisałam Basi.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM MOICH GOŚCI W NIEDZIELNE PRZEDPOŁUDNIE . ;:3 ;:3 zagląda mi do okien ,ale trochę fałszywe bo nadal zimno . Na dachach dalej zalega śnieg więc to też o czymś świadczy . Podobno do 10 marca ma się utrzymać taka pogoda a potem----- to już tylko ciepełko OBY ;:224
MAJU kiedys takie wielkie kępy prymulek kupiłam na targu za parę groszy . Teraz te babcie ciutek podniosły ceny ,ale nie za bardzo . Tam zawsze jest okazja do nabycia czegoś fajnego
BASIU ciekawa jestem co to za nasionko . na razie nie dziękuj to się dopiero okaze czy one jeszcze będą ;:224 Najpierw muszą zakwitnąć
Danusiu absolutnie się nie gniewam to dla mnie również ta wiadomość jest dobra
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a ja dopowiem te żółte to można cichutko ciachnąć w lesie :oops:
pogoda nie będzie nas rozpieszczać też słyszałam do połowy marca ale mrozów nie będzie, tylko zimno dobre i to :P

Jadziu weselej jak popatrzeć na kwitnące kolorowo kwiatki ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”