Mój kawałek świata część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek świata część 2

Post »

IWUŚ ,ale dałaś po oczach tymi pięknymi fotkami . Mnie najbardziej podobają się te konary i wielgachne kamole . Reszta tez gustownie skomponowana . Masz gust ;:196 zostawiam . Czytałaś ,że organizują spotkanie kwiatomaniaków w Palmiarni gliwickiej . Na mojej stronie HARPIA podała dzisiaj link . Jeszcze raz ;:196 http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &e=1572350
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

aage pisze:Ten kiwetniczek w włoskim stylu i ta pompa po prostu cudo. Lubię takie klimaty. I jeszcze te widoki z tyłu. Pola żółte, po prostu ślicznie.
No własnie- nie dość, że urocza kompozycja, rodem z włoskich klimatów, to jeszcze to, co za płotem! Urzekające zdjęcie! ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hop ,hop kolezanko gdzie się podziewacie . Mam nadzieję ,że u Ciebie Iwuś wszystko w porządku . Altanka juz gotowa i nie mam z kim kawy tam wypić musze siedziec sama ;:196 ;:196 ;:196 dla Sarenki również
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochani i bardzo przepraszam za moje milczenie, ale mam bardzo trudny tydzień za sobą. W trakcie mojego pobytu w szpitalu na planowanych badaniach kontrolnych moja mamusia trafiła na OIOM. Nareszcie dziś już jakaś poprawa jest, ale do tej pory spędzałam przy niej dużo czasu i jak mnie zapewne rozumiecie - nie miałam nastroju do zaglądania na forum.

Piotrusiu ja też zakochałam się w tej żurawie :;230 rośnie u mnie w pełnym słońcu i ma teraz przepiękny pomarańczowy kolor i wypuszcza kwiatki.

Witaj Polu, mój pieniek porasta irga Dammera - polecam, bardzo piękna płożąca odmiana, teraz kwitnie małymi białymi kwiatuszkami, które przepięknie pachną - tak miodowo

Agnieszko a za tymi polami porośniętymi rzepakiem widok na góry - czeskie pasmo Jesenników. Ten widok właśnie zdecydował, że kupiliśmy ten dom.

Tomku co do widoku to wyjaśnienie powyżej. Mam cztery kloniki palmowe, wszystkie nabyte właśnie w OBI, ten obgryziony przez jakiegoś robala jest najstarszy to Atropurpureum, Mam jeszcze Orange Dream oraz dwa nn, które kupiłam na wyprzedaży w OBI, niestety bez kartek

Kalmio witaj w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa

Basieńko zależy o który pień pytasz, bo ten na pierwszym zdjęciu to tegoroczna kompozycja. Klonik był kupiony jesienią, więc posadziłam go w takim osłoniętym miejscu, żeby spokojnie przezimował, a wiosną zaczęłam tworzyć resztę rabaty. Drugi pieniek przy którym jest Atropurpureum, to rzeczywiście ubiegłoroczne dzieło. Rośnie przy nim tawuła Goldfleme, a od drugiej strony wiąz holenderski Wredei, no i trochę trzmielinki tam jeszcze się buja

Anetko dziękuję ci za miłe słowa ;:196

Jadziu jesteś kochana, bardzo chętnie wypiję kawkę na twojej altance, ale najpierw niech trochę wydobrzeje moja mamusia. A co do spotkania to poczytałam - umawiają się na weekend, a w soboty i niedziele to ja jestem w Nowym Lesie :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iwonko, piękne te zdjęcia, wszystkie są klimatyczne ;:196
Podziwam za czystość, przejrzystość i brak przesytu, ja nie znam umiaru :oops: :;230

I trzymam kciuki ;:167
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Iwuś :D Cudowne widoczki nam pokazałaś :shock: Masz super wkomponowane korzenie i kamienie. Na serio pieknie to wygląda. A ten porośnięty konar bluszczem i mchem to jak by był przywieziony z lasu. Takie naturalne widoki ... to lubię.

A jeśli chodzi o Twoje klona, to Tutaj znajdziesz wszystkie informacje. Coś mi się wydaje i chyba się nie mylę, że to jest to samo co u Ciebie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwuś życzę twojej mamusi szybkiego powrotu do zdrowia. Naprawdę widoki masz cudowne. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO przykro mi z powodu mamusi . Mam nadzieję ,że szybko dojdzie do siebie . Masz naprawde teraz urwanie głowy . ;:196 dla Ciebie i mamusi . Zycz jej szybkiego powrotu do zdrowia
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Iwa, trzymaj się, mam nadzieję, że z Mamą wszystko dobrze - trzymam kciuki. ;:4
Pięknie i piękniej u Ciebie, zrobiło się tak śródziemnomorsko ;:63
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochani ;:4
Aniu dziękuję za wszystko ;:196 , Marcinie poczytałam o tym kloniku to raczej będzie niedobór potasu - uzupełnię ;:180 , Jadziu i Gohno dziękuję ;:196. Moja mamusia od czwartku jest już na oddziale wewnętrznym w Świętochłowicach, stan jest w końcu stabilny, więc jest szansa że jutro wyjdzie do domu. Teraz nas dopiero będzie czekała droga przez mękę, czyli walczenie wizytę u specjalisty, albo płacenie w gabinetach prywatnych :roll:
W ten weekend nie jechałam do siebie i bardzo, ale to bardzo tęsknię, tym bardziej, że pogoda jest piękna. Zapewne zakwitły już maki i piwonie, wiele żurawek miało pąki kwiatowe, a ja tam będę dopiero 18 czerwca, czy zobaczę to jeszcze :roll: Poniżej dla was, ale i dla mnie wspomnienie z przed tygodnia

Obrazek
Tak teraz wygląda białobok
Obrazek
A tak Pusch
Obrazek
Funkie
Obrazek
Żurawki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A te trzy zdjęcia to jeden i ten sam wiąz Wredei w różnych ujęciach - uwielbiam go
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Glexab
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 maja 2009, o 12:14

Post »

Masz dużo iglaków i to wielki plus twojego ogrodu według mnie ;] szczególnie podoba mi się ten jasny cis.
ZAPRASZAM DO MOJEGO OGRODU :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33524" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

;:180
Widoczki... jak z albumów ogrodniczych :shock:
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

A co tam takie pomarańczowe na 5 zdjęciu rośnie, czy to jakaś żurawka?
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Glexab witam w moim ogrodzie
Gosiu dzięki za komplement
Tak Tomku to żurawka, albo jak mawia Piotrek żurawa 'Southern Comfort'

Dziś w końcu miałam czas zaglądnąć do waszych ogrodów i nadrobić zaległości, no jeszcze mi trochę zostało - to idę na dalsze odwiedziny ;:65
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Fajnie, że już jesteś. Oznacza to w miarę spokój :D