Mój kawałek świata część 2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek świata część 2
IWUŚ ,ale dałaś po oczach tymi pięknymi fotkami . Mnie najbardziej podobają się te konary i wielgachne kamole . Reszta tez gustownie skomponowana . Masz gust
zostawiam . Czytałaś ,że organizują spotkanie kwiatomaniaków w Palmiarni gliwickiej . Na mojej stronie HARPIA podała dzisiaj link . Jeszcze raz
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &e=1572350
No własnie- nie dość, że urocza kompozycja, rodem z włoskich klimatów, to jeszcze to, co za płotem! Urzekające zdjęcie!aage pisze:Ten kiwetniczek w włoskim stylu i ta pompa po prostu cudo. Lubię takie klimaty. I jeszcze te widoki z tyłu. Pola żółte, po prostu ślicznie.
- JAKUCH

Hop ,hop kolezanko gdzie się podziewacie . Mam nadzieję ,że u Ciebie Iwuś wszystko w porządku . Altanka juz gotowa i nie mam z kim kawy tam wypić musze siedziec sama
dla Sarenki również
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani i bardzo przepraszam za moje milczenie, ale mam bardzo trudny tydzień za sobą. W trakcie mojego pobytu w szpitalu na planowanych badaniach kontrolnych moja mamusia trafiła na OIOM. Nareszcie dziś już jakaś poprawa jest, ale do tej pory spędzałam przy niej dużo czasu i jak mnie zapewne rozumiecie - nie miałam nastroju do zaglądania na forum.
Piotrusiu ja też zakochałam się w tej żurawie
rośnie u mnie w pełnym słońcu i ma teraz przepiękny pomarańczowy kolor i wypuszcza kwiatki.
Witaj Polu, mój pieniek porasta irga Dammera - polecam, bardzo piękna płożąca odmiana, teraz kwitnie małymi białymi kwiatuszkami, które przepięknie pachną - tak miodowo
Agnieszko a za tymi polami porośniętymi rzepakiem widok na góry - czeskie pasmo Jesenników. Ten widok właśnie zdecydował, że kupiliśmy ten dom.
Tomku co do widoku to wyjaśnienie powyżej. Mam cztery kloniki palmowe, wszystkie nabyte właśnie w OBI, ten obgryziony przez jakiegoś robala jest najstarszy to Atropurpureum, Mam jeszcze Orange Dream oraz dwa nn, które kupiłam na wyprzedaży w OBI, niestety bez kartek
Kalmio witaj w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa
Basieńko zależy o który pień pytasz, bo ten na pierwszym zdjęciu to tegoroczna kompozycja. Klonik był kupiony jesienią, więc posadziłam go w takim osłoniętym miejscu, żeby spokojnie przezimował, a wiosną zaczęłam tworzyć resztę rabaty. Drugi pieniek przy którym jest Atropurpureum, to rzeczywiście ubiegłoroczne dzieło. Rośnie przy nim tawuła Goldfleme, a od drugiej strony wiąz holenderski Wredei, no i trochę trzmielinki tam jeszcze się buja
Anetko dziękuję ci za miłe słowa
Jadziu jesteś kochana, bardzo chętnie wypiję kawkę na twojej altance, ale najpierw niech trochę wydobrzeje moja mamusia. A co do spotkania to poczytałam - umawiają się na weekend, a w soboty i niedziele to ja jestem w Nowym Lesie
Piotrusiu ja też zakochałam się w tej żurawie
Witaj Polu, mój pieniek porasta irga Dammera - polecam, bardzo piękna płożąca odmiana, teraz kwitnie małymi białymi kwiatuszkami, które przepięknie pachną - tak miodowo
Agnieszko a za tymi polami porośniętymi rzepakiem widok na góry - czeskie pasmo Jesenników. Ten widok właśnie zdecydował, że kupiliśmy ten dom.
Tomku co do widoku to wyjaśnienie powyżej. Mam cztery kloniki palmowe, wszystkie nabyte właśnie w OBI, ten obgryziony przez jakiegoś robala jest najstarszy to Atropurpureum, Mam jeszcze Orange Dream oraz dwa nn, które kupiłam na wyprzedaży w OBI, niestety bez kartek
Kalmio witaj w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa
Basieńko zależy o który pień pytasz, bo ten na pierwszym zdjęciu to tegoroczna kompozycja. Klonik był kupiony jesienią, więc posadziłam go w takim osłoniętym miejscu, żeby spokojnie przezimował, a wiosną zaczęłam tworzyć resztę rabaty. Drugi pieniek przy którym jest Atropurpureum, to rzeczywiście ubiegłoroczne dzieło. Rośnie przy nim tawuła Goldfleme, a od drugiej strony wiąz holenderski Wredei, no i trochę trzmielinki tam jeszcze się buja
Anetko dziękuję ci za miłe słowa
Jadziu jesteś kochana, bardzo chętnie wypiję kawkę na twojej altance, ale najpierw niech trochę wydobrzeje moja mamusia. A co do spotkania to poczytałam - umawiają się na weekend, a w soboty i niedziele to ja jestem w Nowym Lesie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Iwonko, piękne te zdjęcia, wszystkie są klimatyczne
Podziwam za czystość, przejrzystość i brak przesytu, ja nie znam umiaru
I trzymam kciuki
Podziwam za czystość, przejrzystość i brak przesytu, ja nie znam umiaru
I trzymam kciuki
Witaj Iwuś
Cudowne widoczki nam pokazałaś
Masz super wkomponowane korzenie i kamienie. Na serio pieknie to wygląda. A ten porośnięty konar bluszczem i mchem to jak by był przywieziony z lasu. Takie naturalne widoki ... to lubię.
A jeśli chodzi o Twoje klona, to Tutaj znajdziesz wszystkie informacje. Coś mi się wydaje i chyba się nie mylę, że to jest to samo co u Ciebie.
A jeśli chodzi o Twoje klona, to Tutaj znajdziesz wszystkie informacje. Coś mi się wydaje i chyba się nie mylę, że to jest to samo co u Ciebie.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwuś życzę twojej mamusi szybkiego powrotu do zdrowia. Naprawdę widoki masz cudowne. 
- JAKUCH

IWONKO przykro mi z powodu mamusi . Mam nadzieję ,że szybko dojdzie do siebie . Masz naprawde teraz urwanie głowy .
dla Ciebie i mamusi . Zycz jej szybkiego powrotu do zdrowia
Iwa, trzymaj się, mam nadzieję, że z Mamą wszystko dobrze - trzymam kciuki.
Pięknie i piękniej u Ciebie, zrobiło się tak śródziemnomorsko
Pięknie i piękniej u Ciebie, zrobiło się tak śródziemnomorsko
- iwa27
- 1000p

Witajcie kochani
Aniu dziękuję za wszystko
, Marcinie poczytałam o tym kloniku to raczej będzie niedobór potasu - uzupełnię
, Jadziu i Gohno dziękuję
. Moja mamusia od czwartku jest już na oddziale wewnętrznym w Świętochłowicach, stan jest w końcu stabilny, więc jest szansa że jutro wyjdzie do domu. Teraz nas dopiero będzie czekała droga przez mękę, czyli walczenie wizytę u specjalisty, albo płacenie w gabinetach prywatnych
W ten weekend nie jechałam do siebie i bardzo, ale to bardzo tęsknię, tym bardziej, że pogoda jest piękna. Zapewne zakwitły już maki i piwonie, wiele żurawek miało pąki kwiatowe, a ja tam będę dopiero 18 czerwca, czy zobaczę to jeszcze
Poniżej dla was, ale i dla mnie wspomnienie z przed tygodnia

Tak teraz wygląda białobok

A tak Pusch

Funkie

Żurawki

A te trzy zdjęcia to jeden i ten sam wiąz Wredei w różnych ujęciach - uwielbiam go
Aniu dziękuję za wszystko
W ten weekend nie jechałam do siebie i bardzo, ale to bardzo tęsknię, tym bardziej, że pogoda jest piękna. Zapewne zakwitły już maki i piwonie, wiele żurawek miało pąki kwiatowe, a ja tam będę dopiero 18 czerwca, czy zobaczę to jeszcze

Tak teraz wygląda białobok

A tak Pusch

Funkie

Żurawki

A te trzy zdjęcia to jeden i ten sam wiąz Wredei w różnych ujęciach - uwielbiam go
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Masz dużo iglaków i to wielki plus twojego ogrodu według mnie ;] szczególnie podoba mi się ten jasny cis.
ZAPRASZAM DO MOJEGO OGRODU 
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33524" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33524" onclick="window.open(this.href);return false;
Widoczki... jak z albumów ogrodniczych
A co tam takie pomarańczowe na 5 zdjęciu rośnie, czy to jakaś żurawka?
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- iwa27
- 1000p

Glexab witam w moim ogrodzie
Gosiu dzięki za komplement
Tak Tomku to żurawka, albo jak mawia Piotrek żurawa 'Southern Comfort'
Dziś w końcu miałam czas zaglądnąć do waszych ogrodów i nadrobić zaległości, no jeszcze mi trochę zostało - to idę na dalsze odwiedziny
Gosiu dzięki za komplement
Tak Tomku to żurawka, albo jak mawia Piotrek żurawa 'Southern Comfort'
Dziś w końcu miałam czas zaglądnąć do waszych ogrodów i nadrobić zaległości, no jeszcze mi trochę zostało - to idę na dalsze odwiedziny
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Fajnie, że już jesteś. Oznacza to w miarę spokój
Iwonko, jakie Ty masz duże hosty
Pusch zaczyna za mną chodzić

Iwonko, jakie Ty masz duże hosty
Pusch zaczyna za mną chodzić
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki