przy odciąganiu kory, która jest wysypana na rabacie szły z niej dymy

i widoczny jest biały nalot.
Czy to normalne?
Najbardziej to jest widoczne w miejscach mało nasłonecznionych.

aż tupię nóżkami żeby taki dostać.
 aż tupię nóżkami żeby taki dostać. 

a ja przy okazji lecę jutro całować te sznury
 a ja przy okazji lecę jutro całować te sznury 

, kiedy spałam w najlepsze... ( i jak tu, babom dogodzić?)
 , kiedy spałam w najlepsze... ( i jak tu, babom dogodzić?) 

". Ja robię babską robotę, on chłopską, a zarabiamy po równo (no, prawie ;-) ) więc nikomu krzywda się nie dzieje. W tym temacie po prostu trzeba uważać na stereotypy pt. "Mąż powinien pomagać żone w domu" bo tak naprawdę, to pomagać sobie i wspierać się powinniśmy nawzajem, każdy robi to, co zrobić trzeba i to, co zrobi najlepiej i najszybciej. (oczywiście z wyjątkiem dzieci, im trzeba pozwalać nawet na rzeczy, które za pierwszym razem kompletnie schrzanią ;-) żeby się nauczyły)
". Ja robię babską robotę, on chłopską, a zarabiamy po równo (no, prawie ;-) ) więc nikomu krzywda się nie dzieje. W tym temacie po prostu trzeba uważać na stereotypy pt. "Mąż powinien pomagać żone w domu" bo tak naprawdę, to pomagać sobie i wspierać się powinniśmy nawzajem, każdy robi to, co zrobić trzeba i to, co zrobi najlepiej i najszybciej. (oczywiście z wyjątkiem dzieci, im trzeba pozwalać nawet na rzeczy, które za pierwszym razem kompletnie schrzanią ;-) żeby się nauczyły) Wiesz, jaki rysunek widziałam w podręcnziku do zerówki? Ano obrazek życia rodzinnego. Małe dziecię igra samochodzikiem na dywanie, duże dziecię odrabia lekcje, mama miesza w garnkach,a tato, no co może robić tato.....?
 Wiesz, jaki rysunek widziałam w podręcnziku do zerówki? Ano obrazek życia rodzinnego. Małe dziecię igra samochodzikiem na dywanie, duże dziecię odrabia lekcje, mama miesza w garnkach,a tato, no co może robić tato.....?

i jeśli będziesz miała szczęście
  i jeśli będziesz miała szczęście 
  .
 .

Hmm,ale ziemia już nie tak ciepła,a dzisiaj w nocy pewnie poniżej 0 będzie-księżyc świeci
 Hmm,ale ziemia już nie tak ciepła,a dzisiaj w nocy pewnie poniżej 0 będzie-księżyc świecihanka55 pisze:Anuś, stymulatory korzeniowe, działąją jeśli tylko ziemia ciepła( powyżej 10C).
Możesz kupić w aptece vit.B ( TEVAma opakowanie za 3 zł i bez cukrowej otoczki).
Trzeba 10 tabletek rozpuścić w wiadrze wody i podlać róże tym stymulatorem.
jeśli masz w domu vit.C w kapsułkach, to tez możesz dodać do "nektaru".
Obie te vitaminy, są stymulatorami ukorzeniania.