PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 2 cz.
Faktycznie,że wróble nie zakładają gniazd w krzakach,ale lubiły w nich przesiadywać gdy te były wysokie.
Teraz w krótko przyciętych nie ma żadnego wróbelka.
A ja w maju miałam takiego gościa w domu.
Upadł mi pod nogi,gdy atakowała go sroka.Przez kilka minut trzymałam go na dłoni,ale nie chciał polecieć.Myślałam,że jest ranny i wzięłam go do domu,aby poszukać w internecie jak mu pomóc. .Cały czas siedział mi na głowie i oczywiście zostawił pamiątkę.nie był ranny.Napoiłam go i wówczas całkowicie odżył.Zaczął fruwać po mieszkaniu i uderzać o szyby.
Zaniosłam go w to miejsce skąd wzięłam i wypuściłam.

Teraz w krótko przyciętych nie ma żadnego wróbelka.
A ja w maju miałam takiego gościa w domu.

Upadł mi pod nogi,gdy atakowała go sroka.Przez kilka minut trzymałam go na dłoni,ale nie chciał polecieć.Myślałam,że jest ranny i wzięłam go do domu,aby poszukać w internecie jak mu pomóc. .Cały czas siedział mi na głowie i oczywiście zostawił pamiątkę.nie był ranny.Napoiłam go i wówczas całkowicie odżył.Zaczął fruwać po mieszkaniu i uderzać o szyby.
Zaniosłam go w to miejsce skąd wzięłam i wypuściłam.
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może ktos orientuje się, jak to jest z obrączkowaniem ptaków?  Teraz wpadłam na pomysł,że gdyby tak były zaobrączkowane te "moje" kosy, to można by stwierdzić, może by w przyszłym roku któreś założyłoby znowu u mnie gniazdo?  Początkowo bałam się, że będzie od ptaszków bród i smród, a one są czyściutkie, zostawiły po sobie czyste gniazdo.  Nie polecam natomiast gołębi, to są prawdziwe flejtuchy.

Waleria

- 
				marivsz
- 1000p 
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazwyczaj obrączkuje się ptaki do paru dni po wykluciu, poprzez nałożenie obrączki na nogę, w Twoim przypadku musiały by to być już obrączki zaciskowe ( czy jakoś tak):) napisz do zeberki4 ona jest bardziej obeznana i ma praktykę 

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "

storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki.... o qurczę, nawet bym o tych zdjęciach tak nie pomyśłała....to tylko takie, nienajlepsze, amatorskie fotki....karpek pisze:Rzeczywiście bardzo piękne kadry nam tutaj Ellaa wstawia. Można by było z tego film naukowy nakręcić. No ale jak widać jeszcze parę dni i kosików już w gniazdku nie będzie...

A kosiki już daaawno wyleciały z gniazdka

Stasiu dzięki za wsparciestasia109 pisze:Ellaa, nie znudziły się, prosimy o jeeeszczeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Jeśli chcecie jeszcze popatrzec na rodzinkę kosów, to zapraszam do mnie

- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo sympatyczne dymóweczki powyżej... Niestety z "mojego" nieba zniknęły już śmigające i wrzeszczące jerzyki, spokojne jaskółki i majestatyczne bociany. Nawet szpaki gdzieś się pochowały, czasami tylko całe watahy przesiadują na drutach po przespanej nocy. Nieubłagany koniec lata i początek jesieni, chociaż bardzo ciepły. Jak u Was ?

"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,

Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- 
				sylwekw
Dokarmianie ptaków
Połowa września - warto zacząć się przygotowywać do jesienno-zimowego dokarmiania ptaków ... choć ja dokarmiałem całe lato 

- 
				Katarzynka
- 500p 
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie, pora zbierać zapasy. 
Ja już kupiłam worek słonecznika 8) , przynajmniej kilogram wyszedł za 1,5 zł. a nie tak jak w zeszłym roku po 4 zł. Ususzyłam już wiśnie razem z pestkami specjalnie dla grubodziobów.
Podpowiedzcie mi proszę , bo wpadł mi do głowy taki pomysł aby zasuszyć kolby kukurydzy, które rosną jeszcze na polu, oraz zebrać jarzębinę i również ją zasuszyć aby był pokarm np. dla sójki.

Ja już kupiłam worek słonecznika 8) , przynajmniej kilogram wyszedł za 1,5 zł. a nie tak jak w zeszłym roku po 4 zł. Ususzyłam już wiśnie razem z pestkami specjalnie dla grubodziobów.
Podpowiedzcie mi proszę , bo wpadł mi do głowy taki pomysł aby zasuszyć kolby kukurydzy, które rosną jeszcze na polu, oraz zebrać jarzębinę i również ją zasuszyć aby był pokarm np. dla sójki.
- nocny_drwal
- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
Tak wyglądały moje przygotowania do obrony pracy magisterskiej  żeby nie było niedomówień, tematem było rozmnażanie klona palmowego za pomocą sadzonek
  żeby nie było niedomówień, tematem było rozmnażanie klona palmowego za pomocą sadzonek  

żeby nie było niedomówień, tematem było rozmnażanie klona palmowego za pomocą sadzonek

mój ogród
pozdrawiam, Jakub

pozdrawiam, Jakub