Od pewnego już czasu przechadzam się po Waszych pięknych, wypielęgnowanych, cudownych ogrodach

Podziwiam, podziwiam, podziwiam i..... wpadam w kompleksy, mój ogrodek przy Waszych, wydaje mi się naprawdę skromny

Zapraszam na przechadzkę po moim, skromnym, leśnym ogrodzie

Prace nad moim ogródkiem zaczęłam ponad 10 lat temu, stopniowo zamieniając porośnięty krzewami warzywnik w ogród rekreacyjny. Nie było łatwo, ale dziś mogę powiedziec, że było warto, to moje ukochane miejsce na Ziemi, źródło nieustającej radości i satysfakcji (chociaż mój kręgosłup ma czasem odmienne zdanie

Na przestrzeni tych lat stopniowo zmieniał się, wraz z moimi upodobamiami i trwa to do dziś, wszakcolor=#6055ff]... ogród, to dzieło wiecznie nieskończone...[/color] ;)
Bardzo lubię kamień w ogrodzie, a że mieszkam na Jurze, to o wapień najłatwiej

Mój skalniak

Dywanik z różnych odmian macierzanek

Thymus serpyllum 'Albus' (Macierzanka piaskowa) i Thymus serpyllum 'Coccineum' (Macierzanka piaskowa)

Taki mam widok jak siedzę w altance

Cymbalaria muralis (Lnica bluszczykolistna) na murku i Thymus serpyllum 'Minimalist' (Macierzanka piaskowa) na stopniu

Gypsophila repens 'Rosea' (Gipsówka rozesłana)

Irysy miniaturowe NN

Moja żabka 'Rechotacz zielony', jak go nazywa moja rodzina, bardzo lubi tu przesiadywac, ma stąd tylko 1 sus do wody. Bardzo się przyzwyczaił do obecności ludzi

Lewisia cotyledon (Lewizja liścieniowa)

Gentiana acaulis hort. (Goryczka bezłodygowa)

Cymbalaria muralis (Lnica bluszczykolistna) i Antennaria dioica (Ukwap dwupienny)

Tak pięknie zakwita skalniak wiosną

Różne rośliny skalne

Rozchodnik NN

Thymus serpyllum 'Albus' (Macierzanka piaskowa) i Thymus serpyllum 'Coccineum' (Macierzanka piaskowa)