Początki nowego ogrodka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

fela pisze:Pierwszy raz widziałam coś podobnego. Plaża niczym jadalnia ostryg a jednocześnie wysypisko muszli i wyciśniętych cytryn. Ludzie kupują ostrygi na niewielkim straganie i od razu, na miejscu je pałaszują. Jestem raczej zwolennikiem talerza i stołu, a i za ostrygami nie przepadam. Obrazek
...nooo, po takiej plaży bosą stopą chyba się nie przejdzie ... :lol: ale ostrygi - pycha! :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Proponuje pacerek po bretonskich zaulkach, bo w moim ogrodku nic nowego sie nie dzieje.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Felu, bretońskie zaułki są niezwykle urokliwe, a hortensje...brak mi słów, żeby określić ich piękno!
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda, jestem Dalu rownie oczarowana nimi jak Ty. Rosna tu wszedzie przy uliczkach, na radach, czasami jakby zupelnie dziko przy jezdniach, jak i w prywatnych ogrodach. Niekiedy widzialam dlugie ich szpalery tuz obok wiejskiej drogi.Maja tak wielkie i ciezkie kwiaty, ze az pokladaja sie na ziemi. No i ta intensywnosc kolorow, ciagle kombinuje jak oni to osiagaja. Mowi sie, ze to kwesta ziemi, bo sa miejsca gdzie sa nawet intensywnie jasno-granatowe. A te zdjecia robilam tydzien temu w ogrodzie mojego sasiada Berniego. Oczywiscie wklejam je z jego zgoda. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ogródek Feli
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

hmm...tam to mogłabym mieszkać....piękne zaułki
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tess. To rzeczywiscie piekny kraj i bardzo milo sie tu mieszka, zwlaszcza na prowincji czy w malych miasteczkach. Tu jest przytulnie, swojsko, tu sasiedzi sie znaja, bo ludzie generalnie sa nastawieni do siebie przyjaznie. Poczatkowo bylam sama zaskoczona, kiedy to na malej uliczce czy tez na plazy mijajacy mnie przechodzien mowil mi "dzien dobry". Moj ogrod nie jest otoczony zadnym zywoplotem. Widzac mnie w ogrodzie sami zagaduja: "Jak sie masz?", "Piekny dzien na prace w ogrodzie" cokolwiek, ot tak z czystej serdecznosci. Oczywiscie sama tez dbam o cieplo tych relacji, bo dla mnie piekny kraj to przede wszystkim przyjazni, otwarci i serdeczni ludzie. ;:100
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Felu, piękne obrazki i przepiękny ogród sąsiada. Przekaż mu że się bardzo podoba. A szczególnie albicja, to jedno z
moich ulubionych drzew. :shock: :shock: :shock:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu dobrze, ze napisalas, ze to albicja, bo wlasnie zapomnialam jak on sie nazywa. Raz ja widzialam u "Truffaut", ale byla zbyt droga dla mnie, bo to byl juz dosc duzy okaz. Z przyjemnoscia powiem Berniemu, ze Ci sie podoba. On jest z zawodu ogrodnikiem i zajmuje sie zielenia miejska. A swoim ogrodem zajmuje sie zupelnie sam, jego zona nie przejawia zadnej smykalki w tej dziedzinie. [/list]
Ogródek Feli
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Felu

zerknij na pw :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Piękne te gazanie w beczułce - bardzo mi się podobają!
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Felu Witaj :D
Strasznie lubię oglądać pokazywane przez Ciebie widoczki. Zastanawiam się czy w Bretanii wszędzie jest tak urokliwie, zielono i kwieciście? - czy Ty masz po prostu taki dar fotografowania? :shock:
Już nie będę opisywać moich ach-ów i och-ów na temat bambusów, hortensji i tym podobnych, ale nie daruję sobie wyrażenia zachwytów nad albicją :shock: :shock: :shock:
Posiadanie tak kwitnącego drzewka, nawet w doniczce, to moje marzenie. Pierwszy krok by spełnić tę mrzonkę, już uczyniłam - kupiłam małą sadzonkę.
Po zabiegach reanimacyjnych wygląda tak:

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością oczekuję na dalsze fotki (oczywiście gdy oderwiesz się od lektury :lol: )
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No plaża z ostryg to coś nowego :lol: :lol: :lol: :lol:
No i jestem zachwycony albicją wspaniale wygląda :D
x-d-a

Post »

Felu, zawsze zachwycam się kwitnącymi albicjami, oczywiście nie u nas, tylko w ciepłych krajach, ostatnio w Turcji.
Moja koleżanka jakiś czas temu kupiła w palmiarni w Wałbrzychu piękną sadzonkę albicji i posadziła ją do gruntu - niestety po pierwszej zimie drzewko padło. A u Was w Bretanii widzę, że pięknie rosną, a czy kwitną?
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Zapatrzyłam się na te widoczki . Niesamowity klimat tworzą takie domki, aż chce się przysiąść i odpłynąć w błogich marzeniach. Po prostu urokliwe :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Felu zaułki piękne :roll: Ogródeczek sąsiada też bardzo mi się podoba :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”