Moje storczykowo - Jeanne
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Arielku, Dziewczyny już odpowiedziały czemu chcę przesadzić do przezroczystej doniczki
głównie zależy mi na kontrolowaniu wilgotności podłoża, bo stale mam z tym problem
A co do światła, wszystkie moje kwitnące stoją w osłonkach, dopiero jak przekwitną robię im "wakacje" i nabierają sił w bardziej komfortowych dla nich warunkach
Basiu, dziękuję Ci że znalazłaś chwilkę na odwiedziny, i cieszę się że moja "mućka" wprawiła Cię w dobry nastrój
A co do światła, wszystkie moje kwitnące stoją w osłonkach, dopiero jak przekwitną robię im "wakacje" i nabierają sił w bardziej komfortowych dla nich warunkach
Basiu, dziękuję Ci że znalazłaś chwilkę na odwiedziny, i cieszę się że moja "mućka" wprawiła Cię w dobry nastrój
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Ekstra jestArt pisze:Joasiu, taki radosny ten Twój łaciaty storczyk ! Zawsze też mnie rozczulają te pączki w kropki![]()
A kwiatuszek śliczny. Nie mam żadnego o takich grubych płatkach Ciekawa jestem, jaka jest ich trwałość, ...?

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Jeanne
- 1000p

MarioTereso dzięki wielkie
Joasiu masz rację, piegowate pączki są słodziutkie
jeśli chodzi o trwałość kwiatów, powiem jak wyglądało kwitnienie "sklepowe" - kupiłam go z dwoma rozwiniętymi kwiatami, reszta pączków rozwinęła się jakoś w przeciągu tygodnia-dwóch ( dokładnie nie pamiętam, już prawie rok go mam
) - to 5 miesięcy, czyli przyjmijmy że ok 4 od rozwinięcia wszystkich kwiatów
(sprawdziłam w moim kapowniczku storczykowym
). Kwiaty z przedłużenia pędu utrzymały się krócej, bo coś ok 2 miesięcy. Ciekawe jak długo będzie kwitł teraz, z całkiem nowego pędu.... 
Joasiu masz rację, piegowate pączki są słodziutkie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Oby jak najdłużej, najlepiej tak do rozwinięcia kolejnego pędu i jego pąków!
Uwielbiam tą Twoją "mućkę", chciałabym coś w stylu upolować i będzie to już jeden z ostatnich moich storczyków, bo niestety miejsce się zapełnia nieodwracalnie...
Uwielbiam tą Twoją "mućkę", chciałabym coś w stylu upolować i będzie to już jeden z ostatnich moich storczyków, bo niestety miejsce się zapełnia nieodwracalnie...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Jeanne
- 1000p

Agnieszko, z miejscem to i ja mam problem
już zaczynam kombinować, przestawiać na szafki, stół te kwitnące, ale najgorzej jest jak nagle większość przekwita, nie mam gdzie tej "sałaty"
ustawiać...
Ale życzę Ci znalezienia takiej "mućki" bo dużo w niej uroku
Renatko, specjalnie poleciałam do kwiatuszka z linijką
średnica 7 cm 
Ale życzę Ci znalezienia takiej "mućki" bo dużo w niej uroku
Renatko, specjalnie poleciałam do kwiatuszka z linijką
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- EWA K

- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeanne oj, jak fajnie kwitnie Twój zółto - czerwony wesoły falenopsis ! pamiętam, jak go kwitł rok temu i jaką miałaś z niego frajdę
a teraz jest jeszcze lepiej -bo to już Twoje kwitnienie.
mam kilka nieco podobnych, różniących się wiekością czerwonych łatek - jednak zauważyłam, że one są mniej trwałe, krócej kwitną.
także teraz będę kibicować Twojemu
mam kilka nieco podobnych, różniących się wiekością czerwonych łatek - jednak zauważyłam, że one są mniej trwałe, krócej kwitną.
także teraz będę kibicować Twojemu
- Jeanne
- 1000p

EWO, faktycznie kwitnie nieco krócej niż inne falenopsisy, ale kwiaty to wynagradzają
ja bym baaaardzo chciała jeszcze takiego jak Twój, żółtego z czerwonym środeczkiem, też woskowego
cudny jest
Dziękuję za odwiedziny i za kibicowanie
Renatko, wydaje mi się że jak go kupowałam, kwiaty były nieco mniejsze (nie zmierzyłam ich wtedy
). To kwitnienie z przedłużenia pędu też było jakby skromniejsze. Także cieszy mnie wielkość kwiatów (dla porównania mój różowy "pierworodny" ma kwiaty średnicy 8 cm, także są niewiele większe
)
Dziękuję za odwiedziny i za kibicowanie
Renatko, wydaje mi się że jak go kupowałam, kwiaty były nieco mniejsze (nie zmierzyłam ich wtedy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
- Jeanne
- 1000p

No właśnie przeczytałam o tych miniaturkach i aż mnie skręca żeby pojechać na łowy
jestem rozdarta wewnętrznie bo za miesiąc wystawa, mam kilka "chciejstw", nie wiem co robić 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki